voiajori

Click pe link-ul de mai jos pentru a accesa licitatia:

http://www.columbofil.net/index.php?act=licitatii&id=317

Licitatie senzationala – lichidare crescatorie

Maestru Columbofil Popescu Petre Mihai – Bucuresti

Orice poveste incepe cu …. A fost odata ….. si urmeaza partea frumoasa – un sot, un prieten, un om deosebit, un columbofil – Popescu Petre Mihai – primul maestru emerit al sportului columbofil din Bucuresti.

Uneori, lupta cu boala invinge caracterele puternice si dupa o viata de vis urmeaza despartirea de cei dragi si de pasiunea columbofila. Chiar si atunci cand sufletul pleaca in zbor catre noi orizonturi, raman amintirile si  munca de o viata pentru a crea porumbelul perfect.

Dupa fulgeratoarea disparitie a pasionatului columbofil Popescu Petre Mihai, din luna mai 2015 si pana in prezent, toti porumbeii au fost separati pe sexe. Au primit hrana la sac dar si cereale autohtone, au fost tratati si sunt intr-o stare perfecta de sanatate.

Familia a dorit sa finalizeze sezonul competitional 2015 in memoria celui drag si multumeste colegilor de la ASC Grivita Bucuresti care si-au oferit tot sprijinul, colegilor de tandem Florin Fratila si Marin Stan care au antrenat porumbeii si i-au dus la concursuri pana la finalul sezonului, si nu in ultimul rand bunului si dragului prieten Viorel Dragomir care s-a implicat cu tot sufletul in aceasta grea perioada.

Totusi, familia care l-a sustinut in timpul vietii nu poate sa duca mai departe aceasta frumoasa pasine iar pentru ca rolul porumbeilor voiajori este de a participa la concursuri a luat decizia de a vinde porumbeii zburati si matca.

Acum legenda poate continua in crescatoria ta. Pasari selectionate, descendenti ai campionilor si ai porumbeilor care au reprezentat Romania la doua olimpiadele internationale, s-au intors de la Atena, au fost premiati personal de Andre Lietaer, au detinut titluri de campion si vicecampion national, porumbei creati o viata de om.

Cele mai spectaculoase rezultate din anul 2015 cu porumbeii d-lui Popescu Petre Mihai s-au inregistrat la dl. Mihai Vasile (Mihai Tym) de la UCP Clubul FC Titu care castiga cu masculul 1088684/2013 100& Popescu Petre Mihai Locul 1/11.814 porumbei Concurs Braila – 203 km., si Locul 10/3,499 porumbeiConcurs Nicolaev – 550 km.

Pentru licitatie, au fost fotografiati, am cautat in registrele crescatorului (lipsa unuia ne-a creat mari probleme in stabilirea arborelui genealogic), in miile de diplome, zecile de cupe, dar nu am reusit sa scriem un pedigree adecvat. Astfel, pentru fiecare porumbel am ales sa scriem doar adevarul pe care l-am descoperit in documente fara sa punem sare si piper in hartii colorate. Anexam in schimb cateva fotografii care dovedesc valoarea acestor porumbei, respectul de care s-au bucurat cand conduceau stolurile in drumul catre casa si rezultatele care au fost recompensate cu medalii, cupe si diplome.

Cupe reprezentative

Cupe reprezentative

Cupa Maestru Columbofil

Cupa Maestru Columbofil

Cupa Andre Lietaer

Cupa Andre Lietaer

Medalie Olimpiada

Medalie Olimpiada

Pene Porumbei intorsi de la Atena

Pene Porumbei intorsi de la Atena

Adaugat pe 25 Feb 2016 de |  | 4,473 views

Spune-ti parerea

*