voiajori

L-am vizitat prima dată pe Lothar Lessmeister în 2006 alături de Bilan Florin. Era atunci fericitul proprietar al unei femele de excepţie care ocupase în acel an doua locuri 1 Internaţional Femele. Ulterior a vându-o şi peste ceva timp a fost revândută pe un celebru site cu peste 70.000 euro. Mi-a zis atunci cu modestia unui om valoros, că aceea sumă este mult prea mare pentru valoarea unui porumbel. Câţi ar fi zis asta când ar fi vorba de porumbelul lor?
În acea seara din 2006 am aflat pentru prima dată de oţetul de mere pus în apa porumbeilor, de musculatură, de lecţiile învăţate de Lothar direct de la Piet de Weerd, şi de multe altele.

La plecare i-am spus că a doua zi îl vom vizita pe Kipp şi ne-a spus un lucru care ne-a lăsat gură cască: ,,foarte bine că mergeţi, Kipp e cel mai bun din Germania, cel mai mare specialist în musculatura porumbeilor,,!!! Cum domnule Lothar, am întrebat, dumneata ai cel mai bun porumbel din Europa de vest anul ăsta şi susţii că altul e cel mai bun? ,, Da, a continuat, Kipp e cel mai bun, credeţi-mă ştiu ce vă spun. Rezultatul e una, e influenţat de mulţi factori, dar eu vă spun că Kipp e cel mai bun dintre noi,,!!!
Am plecat spre hotel şocaţi de modestia şi caracterul acestui om.
Am trecut de multe ori după asta prin Hutschenhausen, iar pe Lothar l-am avut musafir la mine acasă în 2007, şi la expoziţiile naţionale de vre-o 3 ori. Este mereu încântat de tinereţea şi entuziasmul columbofililor români, de dansurile de la banchete şi de dedicaţiile muzicale.
La columbodromul din 2007, acompaniat de o mică formaţie ţigănească, s-a încins la Groşi o mare horă româno – germană. Ghiciţi cine era Nr 1?
Ori de câte ori i-am trecut pragul casei, ne-a pus pe masă ce avea. Dacă avea fripură era friptură, dacă era o bucată de salam cu pâine aşa se punea pe masă. Dacă era bere de 4 feluri în frigider, aşa se punea pe masă. Simplu şi natural, cu naturaleţea unui om care î-şi primeşte prietenii la o poveste columbofilă.
Acum are 78 de ani, şi mă gândesc că la vârsta asta nu făcea 5 antrenamente cu maşina porumbeilor în cursul săptămânii şi nici că şi-a schimbat programul de întreţinere în ultimii 10 ani. Aviz nebunilor care dorm cu porumbeii. 
Ştiu sigur că în fiecare miercuri e la clubul pensionarilor şi că în extra-sezon în fiecare vineri ies împreună cu familiile la masă toţi columbofilii din zonă.
Ce mai ştiu este că acest fost vice-primar din Hutschenhausen, ştie să aprecieze bucuria columbofiliei şi socializarea alături de columbofili. Ştie să aprecieze calităţile celor din jur în mod sigur. Atunci când Richard Gross a fost ales preşedinte al Federaţiei Germane, Lothar mi-a spus (şocându-mă din nou): ,, nu puteam avea preşedinte mai bun ca şi Richard,, … poate dumneata i-am zis zâmbind … ,, nici vorbă, Richard e cel mai bun preşedinte şi un om extraordinar. Îl cunosc de mulţi ani şi e cel mai bun crede-mă!!!,,
Ieri Lothar Lessmeister, şi-a trecut numele pe lista glorioasă a câştigătorilor de Barcelona Internaţional. L-am sunat dar mi-a raspuns fiul lui, pentru că Lothar era în crescătorie. Sosise un porumbel şi el trebuie anunţat şi făcute procedurile de validare (PS. Nu era suparat că există reguli de siguranţă).


Casa le era plină de musafiri. Prietenii columbofili veneau să se bucure de bucuria prietenului lor. Era petrecere mare în casa lui Lothar.
Dumnezeu răsplăteşte întotdeauna caracterul şi bunătatea oamenilor. Şi Lothar merită din plin această recompensă. Întotdeauna când am avut nevoie de un pui pentru o licitaţie caritabilă a fost pe lista donatorilor.
Sper ca în ianuarie să viziteze iar Expoziţia Naţionalaă Columbofilă şi poate vom avea primul seminar cu un câştigător de Barcelona Internaţional.
La toamna voi trece din nou pe la prietenul meu din Germania. Nu pentru a cumpăra nişte pui, ce pentru a ne face o poză împreună. Am observat că dacă stai îm prezenţa oamenilor cu caracter şi omenie te molipseşti.

Felicitări domnule Lothar pentru o nouă performanţă excepţională!!! Şi mulţumesc pentru sfaturile date şi pentru lucrurile învăţate!!!

Adaugat pe 4 Jul 2016 de |  | 2,834 views

2 pareri la articolul “DESPRE OAMENI ŞI OMENIE CU LOTHAR LESSMEISTER Sau 1 Internaţional Barcelona 2016!!!”


  1. Murariu dragos says:

    Superb, felicitari noastre pentru acest mare specialist de etpe lungi …… si intradevar , stai pe aproape , ai nevoie

  2. Cioara Daniel says:

    Felicitări pentru rezultatul obținut.Si mult succes în continuare. Intradevar este un OM deosebit am avut plăcerea de a colabora cu dânsul si a lua porumbei de la El. Încă o dată felicitări.

Spune-ti parerea

*