voiajori

Stimați columbofili, sunteți invitați să participați la A Doua Ediție a Columbodromului „FCI Romanian Grand Prix”, care va avea loc în anul 2013.

Columbodromul „FCIRomanian Grand Prix” a luat ființă în anul 2011, după obținerea avizului de la FCPR și licența de la FCI de către columbodromul „Andrei Șaguna”, Arad, acesta oferind încă de la început condiții optime pentru desfășurarea unui astfel tip de campionat.

Seriozitatea organizatorilor, calitatea întreținerii, antrenării, precum și premiile substanțiale vor face din columbodromul nostru un loc în care crescătorii atât din țară, cât și din străinatate să își poată măsura forțele prin echipele ce vor fi trimise an de an.

Pentru anul 2013, columbodromul nostru are o capacitate de 1.200 porumbei.

Porumbeii angrenați în această competiție își vor disputa supremația pe parcursul a 5 etape:

1. Csongrad – 105 km
2. Kecskemet – 147 km
3. Erd – 225 km
4. Tatabanya – 285 km
5. Sopron – 405 km DERBY – FINALA, 21.09.2013

La toate cele 5 etape se vor filma îmbarcarea și lansarea porumbeiilor și vor fi postate pe acest site.

Premiile puse în joc anul acesta sunt substanțiale, în jurul sumei de 37.400 €, motiv pentru care este o competiție demnă de urmărit, chiar și din postura de simplu spectator.

Calculul acestor premii s-a făcut pentru 1.000 porumbei.

Înscrierea este deschisă în intervalul 01 aprilie – 31 mai 2013.

Website: www.columbodromarad.ro

Adaugat pe 25 Jan 2013 de |  | 4,669 views

12 pareri la articolul “FCI Romanian Grand Prix Arad”


  1. vali ph says:

    si cei ce nu au ajuns cu porumbei an finala mai poate sa aduca anu acesta

  2. strava i. says:

    Exact.
    E valabil ce spune Vali?

  3. kiefer says:

    Chiar pe un film Video de la Columbodrom , anul trecut , domnul Cret a promis ca cine nu are porumbel in Finala poate sa concureze si in 2013 !!!Astept si eu confirmarea .

  4. Acuma vine o lunga pauza nimeni nimic ,un columbodrom bazat numai si numai pe profit

  5. cret traian says:

    Cu siguranta tot ce s-a promis anul trecut se va respacta.Porumbeii pierduti de acasa vor fi inlocuiti gratis iar cei ce nu au avut in finala porumbei vor putea aduce 2(doi) grtis+minim 2(doi)platiti.

  6. vali ph says:

    salutare ar fi bine sa se faca o lista cu cei ce trebuie sa aduca pui sa fie pusa pe sait .dupa parerea mea sunt ceva ??sa stim si noi .va multumesc

  7. gheju says:

    salut am si eu o intrebare cit este pretu pe 1 puii anu asta si va felicit pentru tot ce faceti in sportu golumbofil cu stima din austria GHEJU

  8. ALIN TM says:

    » Concursuri » Editia a II-a Columbodrom Romania Grand Prix FCI
    Regulament Editia a II-a Columbodrom Romania Grand Prix FCI

    Regulament Editia a II-a

    Organizatorii ureaza succes tuturor participantilor la editia din 2013 si lanseaza invitatia tuturor columbofililor din tara si strainatate sa urmareasca saptamana de saptamana evolutia campionatului si chiar sa devina ei insisi competitori in editiile viitoare.

    Taxa de inscriere a unui porumbel in columbodrom este de 75 €; Se poate inscrie orice columbofil din tara sau strainatate cu minim 2 porumbei , maximul nefiind limitat.

    Porumbeii sositi de la etapa finala vor face obiectul unei licitatii dupa cum urmeaza : Primii 50 de porumbeii sositi de la etapa finala si primi 10 la categoria As vor fi vanduti la licitatie. De organizarea licitatiei se va ocupa http://www.ebpigeon.com China . Urmatorii 50 de porumbeii sositi de la etapa finala se vor licita pe site-ul http://www.columbofil.net , restul porumbeilor vor ramane proprietatea columbodromului. Sumele rezultate din aceste licitatii se vor imparti: 40% proprietar , 30% columbodrom si 30% organizatorul licitatiei.

    Punctajele si clasamentul se vor intocmi dupa sistemul GRAND PRIX FCI : primii 25% claseaza. Formula de calcul este urmatoarea :

    Locul in clasament X 1000 / Nr. porumbei imbarcati X distanta

    Exemplu : 8 X 1000 / 500 X 350 km = 0.045

    1. Echipele se pot inregistra pana la 10 porumbei ca si crescator unic sau in tandem. Un crescator sau tandem poate participa cu un numar nelimitat de echipe ( 10 porumbei ) acestea fiind indentificate cu A , B , C .
    2. FCI va desemna un delegat pentru controlul porumbeilor la concurs. Delegatul va superviza imbarcarea porumbeilor, va controla sigiliile, va trebui sa primeasca situatia conditiilor meteo pentru a lua o decizie cu privire la lansare si va controla primi porumbei sositi.
    3. Organizatorii vor permite delegatului FCI sa controleze orce aspect inainte si pe durata concursului.
    4. Pentru a desemna Campionul Mondial , FCI va lua in considerare 4 dintre cele mai bune rezultate din 4 concursuri diferite in doi ani 2012 – 2013.
    5. Orce crescator sau echipa va putea participa la toate columbodroamele sub egida FCI si va putea in viitor sa fie desemnat Campion Mondial.

    Porumbeii trebuie sa fie insotiti obligatoriu de pedigreu, talon de proprietate, si sa aiba inele 2013.

    Înscrierea este deschisa in intervalul 01 aprilie – 31 mai 2013.

    În cazuri de forta majora (ex: epidemii,gripa aviara, vreme rea), organizatorii îsi rezerva dreptul de a modifica programul de antrenamente si concursuri, inclusiv data si distanta de la care se va desfasura etapa finala. Toate aceste decizii se vor lua in cooperare cu reprezentantii FCI.

    Organizatorii isi asuma responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune conditii de hrana, tratament, antrenamente si securitate pentru porumbeii angajati.

    Festivitatea de premiere va fi la etapa finala Sopron in data de 21.09.2013

    Am vizitat personal columbodromul,este super ok.

  9. kiefer says:

    Eu m-am inscris astazi din nou (mai ales pt ca domnul Cret isi tine promisiunea facuta )
    Am doar o mentiune de facut : Personal gasesc toate Antrenamentele foarte bine planificate pina la cel de 100km si peste….
    Pt pui la 40 de grade si distanta de peste 100km este deja SELECTIE nu antrenament !!! Gasesc mult mai bun unu sau doua antrenamente scurte de 30-40 de km care sa dea incredere puilor nu sa ii epuizeze !!!
    Succes

  10. Henning Raimar says:

    sustin com. 9.

  11. nasul says:

    Porumbeii dupa 10 antrenamente la inceput si 2-3 concursuri sunt deja bine antrenati si in forma, este suficient antrenament de 30 km in timpul saptamanii pt mentinere in forma, ce trece de 70-100 km ii oboseste mai mult decat ii antreneaza, mai ales in zilele cu canicula.

  12. cret traian says:

    Am postat pe site-ul columbodromului ambele liste
    la sectiunea stiri

Spune-ti parerea

*