voiajori

În urma unor acuzații apărute pe unele site-uri columbofile, majoritatea ostile FCPR, cu privire la o așa zisă fraudă a unei licitații organizate în China de către Columbodromul FCI Romanian Grand Prix, FCPR, în calitate de super-vizor al columbodroamelor acreditate FCI în România, a verificat acele acuzații și poate face următoarele confirmări:

1. Așa cum este cunoscut de toată lumea, locația concursului final s-a modificat în ziua lansării în urma deciziei organizatorilor și a super-vizorului FCI prezent la Arad. Modificarea s-a făcut justificat, datorită condițiilor meteo improprii din ziua lansării.

2. Columbodromul a respectat în totalitate regulamentele pe care și le-a impus și regulile FCI.

3. S-a discutat cu organizatorul licitației direct în China și licitația s-a desfășurat corect, licitatorii fiind informați corect despre distanțele de zbor.

4. S-a constatat menționarea pe diplomele de concurs a distanței anuțate inițial și în același timp, anunțul despre scurtarea acesteia.

5. S-a constatat că toate informațiile au fost puse la dispoziția cumpărătorilor corect și transparent, inclusiv prin site-ul propriu al columbodromului.

6. Cumpărătorii vor primi împreună cu porumbeii diplome cu distanța de zbor din ziua finalei.

FCPR regretă maniera agresivă și tendențioasă, plecată din interiorul unei organizații concurente din România, prin care imaginea României a fost terfelită, împreună cu acuzații mincinoase la adresa FCI. Inițiiatorii acestui demers au trimis mail-uri în toată Europa, cu acuzații pe care nu le pot demonstra, punând o nouă pată neagră pe sportul columbofil românesc.

În același timp, ne exprimăm regretul că organizatorul chinez a trebuit să fie implicat în astfel de acuzații, mai ales că sumele totale obținute sunt mici în comparație cu media prețurilor pe China, iar acceptarea porumbeilor românești la o astfel de licitație a fost un pas uriaș pentru columbofilia românescă.

Acest gen re-probabil de acțiuni au ca scop doar atacarea FCPR și a acțiunilor acesteia, dar aduc prejudicii grave tuturor columbofililor onești din România.

FCPR va informa prin mail-uri toți partenerii noștri de peste hotare despre cele de mai sus și va transmite scuze oficiale celor implicați mincinos în aceste acuzații.

Sperăm că cei care au pornit acest scandal să aibă curajul recunoașterii greșelii și să transmită la rândul lor scuze tuturor celor pe care i-au deranjat.

Adaugat pe 1 Feb 2013 de |  | 2,508 views

6 pareri la articolul “F.C.P.R. – Informare cu privire la Columbodromul FCI Romanian Grand Prix”


  1. Bucuresti says:

    Nu va mai obositi cu polemica, Dinu si Fulga sunt neamuri prin alianta, de aici apre si acest interes reciproc de ajutor intre ei.

  2. Arges says:

    Si din nou mult controversatul Dinu,impreuna cu saltaretul,Bibi se folosesc de Fulga L,cica ai doare de ce au licitat chinezi pe,pui de la columbodromul Arad.
    In eforia lor,trec de la o extrema in alta,acuma vor sanctiuni pt columbodrom si propietar,pe urma revin si vor sanctiuni pt membri F.C.I.pe urma se intorc si vor sanctinuni pt conducerea F.C.P.R,si demisia acestora.
    Clar reiese ca,ai doare pt rezultatele columbodromului arad,ca ai strica piata de desfacere lui,Bibi+Dinu,din nou i-si arata atipatia fata de conducerea F.C.P.R,si vor sa prea ei fraiele Federatiei.
    Si vor cu ori ce pret sa ajute la dizolvarea F.c.i.,responsabilii cu,columbodroamele internationale,pt ca columbodrom,Bibi+Dinu,nu prea mai fac bani din vinzari de porumbei.
    Dar eu cred ca in spatele acestei meschinari se acunde ceva mult mai negru decat dracul,si anume,discreditarea F.C.P.R-ului,atit in tara cit si international,schimbarea conduceri si inlocuirea lor cu b,d,f.etc si acoliti lor.
    Au primit informati clare in legatura cu,columbodromul Arad,si explicati ca,la gradinita,dar tot insista cu baliverne si acuze,calomii la adresa,F.C.P.R-ului,mincinosi,hoti,falsificatori,etc.
    Este clar intentia de distrugere,destramare,defaimare,cu ori ce scop agatindu-se de chichineate,demne de cascadori risului,in directia columbodrom Arad si Federatie.
    Cine are de pierdut prin aceste atacuri din partea site-lui MagazinColumbofil,si Columbodrom Bibi,ascuns bine in spate,Dinu ?
    Imaginea tuturor Romanilor,columbofililor,conducerea F.C.P.R-ului,care sint in functi F.C.I,au de pierdut datorita unor acuze fara temei.
    Speram cit mai curind situatia sa se lamureasca,si acesti acerbi,infocati calai,judecatori sa fie pusi la punct pt informatile false puse pe net,cu toate dezmintirile aduse si prezentate,ei nu au oprit razmerita.
    Si vine tare Pasa-menn din spate cu,columbodrom Mangalia,de 5 stele iar Bibi+Dinu probabil vor trebui sa i-si caute de lucru,prin strainatati,de ce nu in China,sau poate editorialisti la MagazinColumbofil,daca tot sint amici……..

  3. mi-ati sters un mesaj!!!!! says:

    cand am dat pe fata o parte din magariile lui dinutzu printr-un mesaj intr-un alt articol, mi l-ati lasat cateva zile dupa care mi l-ati sters pentru ca era prea bine punctat , acid si enervant de real !!! acum bine va facut-o dinutzu arzandu-va la foc mic! la ce caracter are o sa vi-o mai traga incurand !!! n-are mama n-are tata cand vine vorba de bani!

  4. Bucuresti says:

    Astea se stiu toate despre Dinutzu cum il alintati dvs iar pt multi nu este ceva nou sa auda asa ceva,pacat ca ti-au sters mesaju.

  5. victor says:

    Columbofili care vor participa la acest frumos columbodrom vor face diferenta.

  6. ticutel says:

    mai oameni buni ne facem de ras .cu cearta dintre intre voi si corneliu ajungem de rasul lumii.pacat

Spune-ti parerea

*