voiajori

Dupa cateva zile de tacere cauzata de DEZASTRUL de la Wells, unde UCP Beius a ingropat porumbeii si sperantelor celor catorva creduli care sperau ,,sa se vada si ei undeva,, liderul spiritual al acestei miscari revine cu un articol de atac la Asociatia Columbofila Bihoreana.

Motivul, este DISPERAREA acestui personaj pentru faptul ca a ajuns de rasul curcilor.

Nu vom zabovii mult dar pentru ca ataca fara motiv site-ul nostru acuzandu-l de minciuna si asociatia bihoreana ii vom da cateva raspunsuri si teme de gandire.

Baietas, site-ul nostru nu a mintit nicaeri. Este extrem de simplu – pentru ca nu v-am crezut niciodata ca duceti porumbeii la locurile de lansare v-am trimis pe cinesa sa ne convingem. Rezultatul – din aproape 500 de porumbei aveti 50 sositi, iar crescatori gen Lutas Gabriel au ajuns sa se laude ca au 4 sositi din 15, iar ulterior sa recunoasca de fapt ca are doar 2, si ca a umflat si el putin sa nu rada prietenii de el.

De dezastrul anuntat de site-ul nostru, este de vina in rimul rand Peto Janos, cel care stii si tu ca va facut planul de zbor. Si la facut pentru ca dorea sa i-si pregateasaca porumbeii pentru maratoane cu ungurii in speta pentru etapa de Aachen, de unde ulterior daca se intorcea ceva sa il lauzi datorita distantei si sa mai vanda cate ceva.

Un alt vinovat este echipa de citez ,, trei ingineri,, care a facut cuptorul de transportat porumbeii pe care il aveti. De fiecare data cand afara vor fi peste 30 de grade si veti transporta porumbeii pe astfel de calduri sosirile vor fi mereu CATASTROFALE. Exista un element necunoscut pentru voi ,,inginerilor,,. Se numeste dezhidratare. Si nu inseamna doar ca porumbelul pierde apa ce pierde si saruri minerale samd. Solutia la voi ar fi sa puneti perfuzii porumbeilor pe durata transportului.

Intelege odata pentru totdeauna ca viele tale de marire, de presedintie si de lider mult iubit au murit pe 8 iunie!!!

Ai distrus visele atator oameni!!! Se spune ca Balajti la cei 70 de ani ai sai s-a pus in curte si a plans de adevaratelea duminica seara. Un crescator credul, pacalit, care la 70 de ani a trait dezastrul vietii sale – nici un porumbel sosit de la 600 km.

Criminalilor!!!

Cat priveste Ac Bihor si situatia financiara de aici putem face doar o scurta comparatie:

Cu aproximativ 600 de lei la Ac Bihor ai in panul de zbor 14 etape de concurs pentru 40 de porumbei. Adica aproximativ 42 de lei pe etapa. Conditii de lux, masini Geraldy, campionat judetean puternic, banchet de mare arta, etc etc

Pentru pste 50% dintre membrii UCP Beius, cu 550 lei au avut parte de 1 etapa de 150, doua de 200 si saracii au sarit peste Sopronul facut pt Peto ca era prea aproape de fond si dupa 3 scurte au trimis cu pauza de doua saptamani la 650 km.

Si au pierdut tot. Asadar 4 etape pentru 550 lei. Cost aproape 140 de lei per etapa plus valoarea porumbeilor. Vrei sa spui ca nu conteaza valoarea porumbeilor. Ia si numara:

Lutas – 13 pierduri din 15 la un pret de 100 lei = 1300 lei

Peto, 10 sositi din 58 la un pret mediu de 50 euro – 10.800 lei

Balajti – 38 pierduti la un pret mediu de 60 lei – 2280 lei

Popa Florin 47 pierduti din 51 x 60 = 2800 lei

Lista poate continua. Si credulii cu cotetele goale pot sa va multumeasca.

Exact, aseara asociatia Bihoreana a imbarcat un numar de 2455 de porumbei pentru fondul 2. Porumbeii  unor membrii care nu i-si vor refuza placerea sublima a concursurilor de maraton de peste 2 saptamani. Nu i-si vor refuza sau nu le vor refuza altii aceasta placere transportandu-le porumbeii cu crematorii ambulante, si pe planuri de zbor facute de NEPRICEPUTI.

Din partea noastra este ultimul articol pe acest subiect. Pentru tine insa este THE END!!!

Adaugat pe 12 Jun 2014 de |  | 2,638 views

5 pareri la articolul “CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, ………”


  1. Moldova! says:

    Ale tale, ale tale cuvinte CRIMINALE!!!

  2. ioan says:

    Subscriu celor spuse de admin.asta e…

  3. Zoli says:

    Intr-adevar a fost o etapa f. grea. Dar nu stiu daca este adevarat ca maratonisti ca Peto si Lutas sa fi avut asa putini veniti?! Nu de alta dar eu am porumbei de demifond si general, si din 15 am 8 acasa 4 in prima zi, 2 a doua zi si 2 a treia zi.Din care doar 2 sunt de doi ani si restul sunt tardivi de anul trecut.
    Intr-adevar au venit f. greu porumbeii, dar vinovat pt. cei 7 pierduti consider ca sunt eu in primul rand, pt ca am angajat 13 porumbei de un an (majoritatea tardivi) in asemenea conditii(canicula, lipsa antrenament,etc..)

  4. Medica says:

    Ce maratonisti? Peto a fost acum 3 ani si de Lutas asta al vostru nu a auzit nimeni.
    Cat priveste catastrofa … subscriu articolului de mai sus.
    Dl Zoli cu tot respectul ati patit ce ati patit pentru ca ati renuntat la o masina geraldi si la organizari foarte bune pentru vise si prosti si pentru o masina gen cuptor cu microunde.
    Asteptam sa va vedem la urmatorul fond cu 100 de porumbei. Oare asta inseamna sport columbofil? Fostii vostri colegi zboara din mii de porumbei. Ce ati avut si ce ati pierdut?

  5. Zoli says:

    D-le medica,eu nici nu am avut si nici nu am pierdut nimic, pt. ca asta-i primul an in care am zburat porumbei in Oradea. Abia de doi ani m-am mutat aici.

Spune-ti parerea

*