voiajori

Sambata,19.12.2015,in targul moldovenesc al Radautilor a avut loc Expozitia Columbofila a Asociatiei Suceava.Vremea frumoasa a fost de partea columbofililor care au lasat pentru o zi treburile gospodaresti si au umplut sala de sport unde ii asteptau campionii inaripati,fiecare asezat frumos in boxele numerotate in ordinea performantelor si a premiilor obtinute.

Fie ca era campion la viteza,fond sau marathon  toti erau valorosi si inconjurati de privirile vizitatorilor care le admirau fisele de expozitie depanand amintiri din sezonul tocmai incheiat.

Imbratisarile,rasetele si vorbele columbofililor din toate partile Sucevei se impleteau cu huruitul gingas al porumbeilor umflati in pene langa vre o femela din boxa vecina.

O familie columbofila mare!Asa este Asociatia Suceava cu aproximativ 400 de crescatori ce isi concureaza porumbeii in cadrul F.N.C.P.R.

Sunt 15  ani de cand As.Suceava organizeaza in fiecare an expozitii columbofile judetene in cadrul carora sunt admirati si premiati cu trofee cei mai buni crescatori si porumbei.Anul acesta organizatorii si gazdele expozitiei au fost columbofilii sufletisti din Radauti coordonati cu rabdare si tenacitate de d-nii Schipor Adrian si Hantari Mircea.Stim cu totii ca in spatele acestor momente  frumoase este multa munca si sacrificii dar astfel ne cunoaste lumea,ne putem promova pasiunea noastra frumoasa si cel mai important ne putem aprecia si aplauda la scena deschisa campionii!!!

Pentru toata munca organizatorilor:sincere felicitari!!!

Ziua de iarna a lui 19 Decembrie a trecut iute si incet incet columbofilii pleaca spre marea atractie a serii :banchetul campionilor!

O data cu seara plecam din Radauti spre Putna iar la iesirea din localitatea Horodnic de Sus pe partea stanga a drumului ne asteapta gazda noastra intr-o locatie de vis…Hanul Voievozilor.

Culoarea alba dominanta si maroul lambriului din lemn combinate cu obiectele traditionale si stralucirea cupelor atrag privirile columbofililor si dau o nota in plus evenimentului nostru.

Peisajul din jur este de poveste:codrii Voievodesei si vaile Horodnicului care alaturi de meniul traditional pregatit de gazdele noastre ne fac o seara perfecta si o amintire frumoasa alaturi de oameni dragi.

Belsug de binecuvantari va intre pe poarta larg deschisa a timpului :La multi si fericiti ani!!!

Cu drag  prof.Tanasa Ionut

Mai jos puteti observa cateva dintre fotografiile facute la Expozitia Columbofila a Asociatiei Suceava.

Adaugat pe 6 Jan 2016 de |  | 2,481 views

2 pareri la articolul “EXPOZITIA JUDETEANA A ASOCIATIEI COLUMBOFILE SUCEAVA”


  1. unu says:

    Pe viitor ganditi-va si la promovarea evenimentului! Mi-s fi dorit sa ajung dar nu am stiut nimic….

  2. vasile says:

    dar premierea pe clubul Radauti cand se face d-le Hantari ?

Spune-ti parerea

*