voiajori

Da, știu, sună cam ciudat după câtă vâlvă s-a facut pe acest subiect în ultima vreme… Într-un fel, dacă mulți dintre noi, columbofilii, eram în locul acestui om, cu siguranță așa am fi procedat, adică am fi renunțat la porumbei.

Nu și în cazul lui Florin, care, ce-i drept, prin presiunile făcute de prietenii lui, nu renunță la acest sport care se joacă destul de dur cu inimile și răbdarea noastră, ba chiar ne pune în situații disperate de nenumărate ori!

De ce scriu acest articol? Pentru că Florin are demnitate și dorește să își repare greșeala pe care a făcut-o atunci când a spus în public că o să renunțe la porumbei. Acum, pentru acea mâhnire de moment există și o explicație, pe care un om columbofil adevărat, care ține la porumbeii lui, ar trebui să o  înțeleagă perfect, așa că vă invit să ascultați (citiți defapt) povestea  lui Florin în rândurile ce urmează…

După cum unii bine știți, Florin Țîrtea are în acest an, 2012, rezultate extraoridanare la nivelul județului Bihor, iar pentru cei care nu știu acest lucru, îi invit să studieze programul de clasamente și centralizări al FCPR. Cel puțin din punctul meu de vedere, o demonstrație de forță mai evidentă decât cea arătată de către Florin la prima etapă de maraton din 2012, Bamberg,  nu poate fi egalată prea ușor, aici reușind să claseze peste 50% din porumbei, având cel mai bun procentaj pe toată Zona de Vest! Au confirmat toți porumbeii care trebuiau să confirme, mulți dintre ei având anul trecut norma la categoria MARATON TINERET, iar la această etapă au reușit să obțină puncte mici de penalizare.

Urmează după acest maraton alte etape reușite, unde Florin nu dezamăgește și obține chiar și un loc 1 crescător la etapa de fond Deggendorf, cu o distanță de aproximativ 700 km!  În sfârșit, vin cele două etape de maraton, Frankfurt și mult așteptatul Berlin Național, etape la care Florin participă cu cei mai buni porumbei ai crescătoriei, printre care și doi frați buni, 0225610-10 și   0225567-10, porumbei ale căror rezultate se pot vedea în secțiunea de centralizări amintită mai sus.

Și, după cum era de așteptat, inevitabilul se întâmplă; ambele maratoane se anunță extrem de dificile, iar porumbeii de vârf ai lui Florin nu reușesc să se întoarcă acasă, printre care și cei doi amintiți mai sus, la care ținea ca și la proprii copii!  Cu toate acestea, obține locul 3 Naț. la Berlin și face echipa cu un punctaj foarte bun, posibil locul 2 crescător pe Zona 1!

Văzând că tot ce avea mai bun nu este acasă, l-au lăsat puterile de a mai continua acest sport și ne-a șocat pe toți că va abandona columbofilia. Și a fost foarte aproape de a face acest lucru, vânzând deja 20% din porumbei, printre care două femele de excepție, ambele cu norma la maraton în acest an. Sâmbătă însă, 14.07.2012, speranța reînvie in sufletul lui Forin, porumbelul cu seria  0225567-10 reușind să se întoarcă acasă, iar apoi, în ziua următoare, concursul de fond Deggendorf 2 se arată și acesta unul mulțumitor.

Deci, după toate aceste greutăți pe care Florin m-a rugat să vi le expun, iată că își găsește puterea să meargă mai departe, chiar dacă îi lipsesc porumbei precum 0225610-10, însă el speră că într-o bună zi va apărea și acest erou acasă. Pe această cale, își cere scuze față de cei care îl vor judeca pentru faptul că nu a renunțat la porumbei, însă pentru aceștia, Florin spune doar atât: „Nu mor caii când vor câinii, nici câinii când vor stăpânii!”.

Adaugat pe 16 Jul 2012 de |  | 5,125 views

19 pareri la articolul “Vești bune! Florin Țîrtea nu renunță la porumbei!”


  1. vasu viorel says:

    foarte bine faci florine , bafta in continuare si sa speram ca iti vine si 10acasa

  2. Oros Bogdan says:

    Felicitari Florine pentru rezultate si pentru ambitia de a merge mai departe! Era mare pacat sa renunti! Succes in continuare! Sunt convins ca iti vei reface lotul de porumbei!

  3. mitu says:

    Felicitari d le Tartea….da,e adevarat ca au fost etape grele,SI ASTA SI DIN PRICINA LANSARILOR INTARZAIATE,,PE CARE NOI LE PROMOVAM,PARDON.UNII…,dar la fel de adevarat este si batjocora pe care d ul Florin a primit o de la unii columbofili,…,oameni buni,daca stai de vb cu un crescator,numai pe el se lauda,ca ce rezultate de exceptie are,dar cand ii spui de pasarile altui columbofil,de rezultatele acelui om coleg cu el,imediat sare,ce a facut,unde i,cum ,eu sunt adevarat…..pacat ca maretia a intrat in randurile noastre,pacat ca suntem mai nou atat de ,,,DUMNEZEI,,incat cerem imposibilul pasarilor noastre,forjandu le la nesfarsit,d l Tartea a demonstrat ca este bun,ca are stofa,ca ,,secretele,,pe care toti le flutura,de fapt nu sunt chiar asa secrete,ca orice om care si iubeste porumbeii,are deja un secret bun,la mai mare dle Tartea,si sa i bati pe toti la anul,

  4. Catalin Ilea says:

    Excelent Florine!Succes!!

  5. Fam.Lucaci says:

    Florine, ma bucur ca ti-ai schimbat gandurile, si ca revii printre noi. Oare oferta pt. lazi, nu te-a ambitionat sa revii?:) Daca da, ma bucur. Bogdane, la Berlin, Florin nu are echipa, cel de-al doilea nu face parte din echipa, a imbarcat 10. Florine, mult succes. Ionut Lucaci.

    Pasca Bogdan, admin: Ionut, uita-te la centralizari, sectiunea etape crescatori si ai sa vezi ca in momentul de fata, Florin are 19 echipe facute, printre care apare si cu locul 2 crescatori Berlin, cu 42 de puncte!

  6. Marius Tunduc says:

    Era normal. Am vorbit cu el de vre-o 4 ori pe tema asta. El face parte din generatia tinerilor bihoreni care au multe de spus in columbofilia din vestul tarii.
    Succes!

  7. Lucaciu+Horotan says:

    O decizie buna !!!!!!!

  8. uje l says:

    a aparut in vestul Romaniei printre columbofili un adevarat “fenomen burca”, pacat la ce rezultate ai vindeai mai usor porumbeii pe bune.

  9. Tofan Bogdan says:

    Foarte bine ati facut ca nu vati lasat de porumbei…fruntea sus si mergeti mai departe(no sa va para rau de alegerea pe care ati facuto)

  10. dan timpa says:

    Bravo!

    L-am pierdut la Berlin pe Philippides, desi nu mai trebuia jucat…, dar nu m-am gandit niciun moment sa renunt, cu toate ca a fost un an dezastruos.
    Noi cei din zona de vest am avut 2 concursuri catastrofale.
    Berlinul cred ca mai tine si astazi…glumesc, dar e o gluma sadica.
    Cu toate acestea am avut si bucurii imense in anul 2012…
    Ceea ce nu te omoara te face mai puternic!
    Succes pe viitor!

  11. STAN MIRCEA says:

    MA BUCUR DIN SUFLET PT ACEST OM, DEOARECE EU IN CEI 32 DE ANI DE COLUMBOFILIE AM VAZUT F MULTE….. PASARI DE VALOARE NU AU MAI GASIT CASA , DAR STI CUM E IN VIATA PIERZI O BATALIE , DAR RAZBOIUL CONTEAZA!EU AM INCERCAT SI ACUM 2 ANI SA LE EXPLIC MAI TINERILOR COLEGI DIN CONDUCERE, CACI RUTA DE LA CEHI, NE AVANTAJEAZA PE TOTI DAR EI AU FACUT CUM AU CREZUT MAI BINE,IAR PROBLEMA LANSARILOR….SE POATE DISCUTA LA INFINIT….EU AM FOST DELEGAT LANSATOR LA MULTE ETAPE , SI ATAT POT SA SPUN, DOAR ACEL OM CARE ESTE LA LANSARE POATE DECIDE LANSAREA!EL ESTE ACOLO SI DACA LANSAREA SE FACE LA MOMENTUL OPORTUN, ETAPA NE FACE FERICITI PE TOTI, IN MAI MICA SAU MARE MASURA, DAR NU NE DECEPTIONEAZA , CUM S-A INTAMPLAT DIN PACATE IN ACEST AN!…MULTE CRESCATORII LA ORA ACEASTA SUNT APROAPE GOALE, MUNCA DE 3-4 ANI S-A IROSIT, DAR TREBUIE S-O LUAM DE LA CAPAT CU SPERANTA SI INCREDERE~SUCCES IN CONTINUARE D-L TARTEA , SI NUMAI SATISFACTII!

  12. ion ratiu says:

    la concursurile de maraton iti trebuie inima si nervi de otel oricand poate aparea un soc ….orice porumbel fenomen canndva pica asta nu inseamna sa renunti la pasiunea cu care te-ai nascut vor veni alti alti …asta`i rolul vieti

  13. Marius Tunduc says:

    DLE Stan,momentul de lansare e important, insa daca nu este corelat cu o vreme buna pe traseu, cu sansa, si cu mult noroc nu valoreaza nimic.
    Din pacate anul acesta nu a tinut cu noi. Speram ca viitorul sa fie mai bun.
    Intradevar anul trecut fondurile au fost mult mai bune, dar nu stie nimeni cum era anul asta.
    Maratoanele
    Leipzig – vant tare din spate
    Berlin -la fel
    Magdeburg 1 – catastrofa
    Magdeburg 2 foarte greu.
    Maratonul oricum am lua-o, e foarte greu.

  14. HABACI CALIN says:

    TIRTEA FLORIN.ma bucur ca nu ai facut pe plac la scrizofenicul,sti cine ai ala….{cine are procent ca mine,cine are porumbei ca mine ,cine a clasat ca mine.cine minte asa frumos ca mine,….}
    FLORIN,stiu ca esti dejamagit ,si eu am fost ,dar mergem mai departe,facem alti campioni.bafta incontinuare si mult succes nu te lasa.

  15. cristi says:

    sau terminat licitatii nu se mai vind pui la cioara si la habaci…….carne de tun …

  16. HABACI CALIN says:

    Se vand foarte bine pui habaci,am vandut 200 de pui si in toamna am comanda la toti pui din matca tardivi la 100 euro bucata cam 70-100 de pui, cristi…..

  17. Denis Senciuc says:

    Sa nu renunti niciodata Florine!
    Suntem alaturi de tine!!!

  18. timpa dan says:

    Philippides este acasa!!!
    Sa dea Domnul sa ti se repatrieze si tie porumbeii dragi!
    Am spus ca nu trebuia angajat…şi asa este.La un antrenament in primăvara si-a zdrobit sternul, iar dupa vindecare a jucat 140km,350km si Bamberg-980km de unde a sosit a treia zi…41pp si speram la un rezultat bun la Berlin, dar organismul lui a cedat!!!
    Uneori uitam ca suntem columbofili pentru ca iubim porumbeii, nu rezultatele!
    Anul acesta mi-am dat seama ca niciun rezultat nu poate inlocui dragostea ce o purtam porumbeilor nostri.

  19. matei,cs says:

    as putea sa spun ca sunt unul din cei mai incepatori in acest sport si citind articolul de mai sus am considerat sa scriu aceste putine randuri dar in cunostiinta de cauza.nu sunt rautacios dar cred ca dupa rezultate si dupa merite ar trebui promovati toti columbofilii chiar daca sunt din bihor si nu numai.nimeni nu poate contesta rezultatele d-lui FLORIN dar scriati ca domnul FLORIN ARE CEL MAI BUN PROCENTAJ LA PRIMUL MARATON,BAMBERG SI CA CU GREU FA FI EGALATA.DECI FARA RAUTATE D-LE BOGDAN AS DORI SA VA FAC CUNOSCUT UN LUCRU SI ANUME CA A SI FOST INTRECUTA CHIAR LA BAMBERG FIINDCA 70>50,ADICA ESTE UN NECUNOSCUT DIN VLADIMIRESCU CARE LA BAMBERG ARE SOSITI 7DIN 10,PE NUME FLAVIUS HATEGAN.DACA CELE SCRISE MAI SUS SUNT FACUTE IN NECUNOSTIINTA DE CAUZA SA ZICEM CA NU AR FI O PROBLEMA ASA MARE DAR MA TEM SA NU FIE CU BUNA STIINTA FIINDCA CLASAMENTELE SUNT LA INDEMANA ORICUI MAI ALES A DUMNEAVOASTRA SI AR FI BINE SI ASTFEL DE PERSOANE NECUNOSCUTE SA FIE PROMOVATE PE BAZA ADEVARATELOR REZULTATE SI NU PE ALTE CRITERII!!!!FELICITARI PENTRU DOMNUL FLORIN.

Spune-ti parerea

*