voiajori

DERBY – FOND PUI – DUMINICĂ, 02.09.2012

Membrii comitetului zonal de coordonare a etapelor de fond cu puii – 2012 – au hotarat ca imbarcarea porumbeilor pentru etapa DERBY – AMSTETTEN – AUSTRIA  sa se realizeze vineri, 31.08.2012, orele 18.00, la sediul Columbodromului Andrei Saguna – judetul Arad.

Propunerea se doreste a veni in sprijinul promovarii columbofiliei si columbofililor din Romania, in contextul prezentei reprezentantilor F.C.I. cu ocazia primei editii sub egida F.C.I. a columbodromului Andrei Saguna – judetul Arad.

Porumbeii participanti la etapa DERBY FOND – AMSTETTEN vor fi reclemati cu stichere, in scopul eliminarii oricaror suspiciuni cu privire la derularea concursului care are ca premiu pentru locul 1, un autoturism DACIA – „LOGAN”.

Columbofilii care vor face parte din comisiile de verificare si imbarcare a porumbeilor vor fi platiti cu suma de 50 Lei pentru fiecare columbofil.

Transportul porumbeilor se va realiza cu masina judetului Bihor iar delegatul – lansator va fi din judetul Timis.

Cheltuielile vor fi suportate de fiecare judet participant, in cote parti egale, exceptie facand columbofilii din judetul Salaj care vor achita suma de 13 Euro pentru fiecare etapa de fond realizata (conform protocolului, 40 Euro/ crecator pentru 3 fonduri).

Conform intelegerii membrilor comitetului, lansarea porumbeilor se va realiza duminica, 02.09.2012, cat mai devreme posibil, in conditii meteo foarte bune.

Succes tuturor participantilor !

Comitetul de conducere

Adaugat pe 23 Aug 2012 de |  | 3,709 views

12 pareri la articolul “DERBY FOND PUI – AMSTETTEN – 2012”


  1. Fam.Lucaci says:

    Parere personala, nu era corect, sa se stie ora exacta a lansarii? La un derbi atat de important, porumbeii trebuesc lansati indiferent de conditiile meteo, in momentul in care s-a cumparat inelele zicea CINEVA: ca ora si ziua vor fi stabilite din timp, si chiar de va ploua, sau ninge se vor lansa” asa mi se parea corect. Sper sa fie o etapa dificila in care porumbeii de maraton, sa castige. Ionut Lucaci.

  2. Marius Tunduc says:

    Ionut spre final trei judete TM, AR si SM s-au sucit, si au schimbat regula stabilita verbal cu mult timp inainte.
    Normal era sa stabilim o ora si la aia sa lansam tinand cont de sumele aflate in joc. Indiferent de conditii.

    • Fejes Iosif says:

      Marius, din cate stiu eu, la intalnirea de care vorbesti tu nu s-a discutat nimic de etapa Derby, ci s-a discutat despre organizarea zonei de Vest a 3 etape de fond cu puii. Nu este normal ca cei care vor sa isi trimita la acest concurs Derby tot lotul,nu doar cei cu inele Derby, sa nu isi poata lansa porumbeii in conditii bune.
      Nu este normal ca lansarea sa se faca la o ora stabilita cu 3 luni inainte doar pentru ca premiul este un Logan.
      Porumbeii inelati cu inele Derby nu sunt tot ai nostrii? nu este normal ca puii inelati cu aceste inele sunt probabil cei mai buni pui ai fiecarui crescator participant??? Si atunci de ce sa ne batem joc de ei?doar pentru ca premiul este un Logan??
      Tot aceleasi merite le are castigatorul si daca lansarea se face in conditii meteo optime!!!!!!
      Eu nu particip la acest Derby, dar asa mi se pare corect, sa fim impartiali si sa dam sansa tuturor.
      Deci, nu cred ca s-a sucit nimeni, pentru ca nu s-a luat nici o decizie clara in legatura cu lansarea de la Amstteten Debry, la intalnirea zonei.

  3. Fam.Lucaci says:

    Marius, stiu ca tu a-i dorit acest lucru, si te felicit. Mi se pare copilaresc si de prost gust schimbarea regulilor in timpul jocului. Marius, nu uita Bihorul e pe val, si loganul va purta numere de BH, iar Florea Man din Finis, ne pregateste acel loc superb, de la ei unde vom sarbatori victoria, impreuna toti bihoreni uniti, si fericiti. HAI BIHORU

  4. Alin Rosu says:

    Ionut vezi ca s-ar putea sa aiba numar de Arad Loganu:).eu personal cred ca directia in care va bate vantul conteaza foarte mult si categoric de acolo va fi si campionul.Ionut iti doresc succes si indiferent cine va castiga sa putem sa ne bucuram de aceasta etapa,si sa avem o etapa reusita.Succes tuturor colegilor columbofili!!!

  5. Fam.Lucaci says:

    Multumesc Aline, indiferent ce nr. va avea, sanatosi sa fim, ca pana una alta 5-6mii de EURO, cat face un logan, nu e cine stie ce. Aline, personal mi-as dori ca acest premiu sa-l castige un columbofil care chiar are nevoe de el, unul cu situatie mai modesta. Pana una alta, abia astept sa te revad atat pe tine, cat si pe alti prieteni din Arad, Timisoara, ca cu cei din Salaj si Satu Mare, ne-am mai intalnit. Daca Dumnezeu ajuta, ne vedem vineri seara. Ionut Lucaci.

  6. Dan Deva says:

    S-a pripasit la mine un porumbel cu seria 1000794-2012 ro derby…stie cineva al cui ii…ca zboara la mine si nu mai vrea sa plece!!!

  7. Marius Tunduc says:

    Oka, a fost o discutie telefonica, cu Costel, cu Erdei, cu Marta, chiar si Habaci stie de discutiile astea, si multi altii.
    Fiind o astfel de miza si pentru ca tot o loterie e sa pui un inel derby unui pui de 7 zile care are sanse mari sa dispara pana la 3 – 4 luni, trebuia mers pe loterie pana la capat.
    Acum 2 ani la Jihlava cand am amanat o zi era masina Bihorului acolo si a plouat. Vantul sambata era in sus, duminica a fost in jos, dar sambata a plouat. Ei bine atat in Bihor cat si in satu Mare au fost discutii ca eu pe mana cu Marta am facut jocul aradenilor sa castige ei etapa. Desi plouase si aveam oamenii nostri acolo.
    Si atunci era normal sa aplicam regula loteriei anul acesta.
    In acelasi timp nu mi se pare normal ca un judet sa aiba reprezentant in comitetul de organizare o persoana care nu participa la etapa.
    Votul a fost dat de unul care nu participa si de unul care este la mare.
    Haideti sa avem persoane implicate direct. Si asta nu e un atac,pentru ca pe parcursul anului am colaborat foarte bine cel putin noi doi.
    In fine vom lansa in functie de starea vremii. Votul e vot, democratia – democratie.

  8. Fejes Iosif says:

    Marius, in momentul in care am dat votul eram in Arad, chiar in drum spre sediul asociatiei pentru sedinta, si am dat votul in urma discutiilor cu crescatorii prezenti la sedinta.
    Nu mi se pare normal ca lansarea porumbeilor sa se faca in orice conditii, atata timp cat in masina vor fi si porumbei care nu participa la pariu. Stiu crescatori care isi vor trimite la etapa Amstetten intreg lotul de pui. De ce acestia sa sufere doar pentru ca cineva sa castige un Logan la “loterie”

  9. Marius Tunduc says:

    Cred ca nu aici e locul acestor polemici.
    Asa sa decis si gata.

  10. stelian says:

    Ce inseamna cheltuielile se impart in cote egale intre judete?
    Pai la Caras,suntem 6-7 crescatori cu 15 porumbei?

  11. Constantin Tanase says:

    Judetul Caras – Severin nu a semnat protocolul referitor la concursurile cu puii in anul 2012. Membrii columbofili care doresc sa participe la aceasta etapa derby vor plati suma de 13 Euro (in Lei) pentru fiecare participant.

Spune-ti parerea

*