voiajori

Pentru Zona de Vest, ziua de DUMINICĂ, 02.09.2012 va fi, probabil, o zi  istorică, prin prisma premiilor puse în joc la etapa DERBY cu puii, „AMSTETTEN”!

După cum unii dintre voi bine știți, porumbelul ocupant al primului loc la acest derby îi va aduce crescătorului său nici mai mult, nici mai puțin decât un autoturism DACIA LOGAN, nou-nouț! Nu sunt de ignorat nici celelalte premii puse în joc, pentru locul 2 se va primi un scuter, pentru locul 3 o bicicletă, iar ocupanții locurilor cuprinse între 4 și 30 vor primi câte 75 de euro! Bineînțeles, cireașa de pe tort nu avea cum să lipsească: județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș vor oferi câte 100 de euro pentru fiecare ocupant al podiumului, de la 1 la 3, pe fiecare județ în parte!

Acum, ca să nu mă abat de la titlu… De fapt, cred că introducerea făcută mai sus e de bun augur, ca să mai aprindă puțin imaginația viitorilor participanți la acest derby! 😉 Deci, da, marele premiu chiar a reușit să-și adune câțiva urmăritori, unii dintre ei chiar investind sume frumoase de bani, mizând destul de mult pentru un vis, ce-i drept, realizabil.

Încă de la început, inelele pentru pariu s-au vândut rapid, ca pâinea caldă. Crescătorii aruncă în luptă tot ce au mai bun, demonstrație de curaj, cu toate că, mai mult sau mai puțin conștient, e logic că nu poate fi decât un singur câștigător, ori norocos, ori dat naibii de priceput!

De aici vine și întrebarea pusă în titlul articolului: „Cum aș putea câștiga un autoturism?”. Provoc câțiva participanți la această etapă să discute liber, pe această temă, câteva aspecte din pregătirea făcută porumbeilor. Le acordați o atenție „mai specială” decât în mod obișnuit? Pe ce fel de porumbei a-ți mizat, știind că etapa este una de (mare) demifond-fond?

Aaa, și ca să nu uit… Participanții la discuție (cei cu „dezvăluirile”) sunt rugați să-și dea numele complet, ca să nu existe niciun dubiu legat de veridicitatea afirmațiilor! Vă mulțumesc anticipat! 🙂

Administrator Columbofil.net,

Bogdan Pașca

Adaugat pe 27 Aug 2012 de |  | 8,423 views

31 pareri la articolul “Derby „AMSTETTEN”, 02.09.2012. Cum aș putea câștiga un autoturism?”


  1. Fam.Lucaci says:

    Bogdane, deasta te critica no-name-urile, pt. idei. Iar titlul asta, e un titlu de adevarat jurnalist. Sa vedem, cati oameni sinceri avem? Is curios, cati vor scrie programul, antrenamentele, si toate celelalte … Felicitari pt. articol. Ionut Lucaci

    Pașca Bogdan, admin: Mersi Ionuț pentru aprecieri! 😉

  2. nic says:

    salut,nu cred ca i tare bun acest titlu,nu cred ca aici la zborurile cu puii,putem fi siguri de ceva,puii sunt destul de imprevizibili,deci…..iar un autoturism,……halal,reteta mea,apa,paie si bataie,apropos,stiu cativa columbofili,care au cumparat inele de derby cu duiumul,iar puii nu,s au pierdut saracii,pt a multumii vanitatea omului,caruia nu i pasa de nimic,numai el sa fie mare ,tare,asa ca..

  3. Marius Tunduc says:

    Vestul, desi a avut un sezon greu atat la maturi cat si pa pui, este conectat la maxim pentru acest derby.
    Fiecare inccearca dupa cum poate sa pregateasca porumbeii mai bine.
    Pentru ca fraudarea e imposibila – centru unic de imbarcare, masina Bihor, delegat Timis – ramane doar ajutorul lui Dumnezeu si un vant favorabil care in mod sigur va da zona campionului.
    Cu putin noroc as putea fi chiar eu campionul, sau unul dintre sutele de participanti. Sigur masina va fi luata de un pui pe a carui inel scrie – DERBY!

  4. Fam.Lucaci says:

    D-le Nic, acest articol i-i pt. a putea invata cate ceva. Dar dumneavoastra sunteti un om care cauta cearta, sunt sigur ca si rezultatele dumneavoastra sunt tot la fel :apa, pae si batae”. Imi permit sa enumer 3 crescatori foarte buni la categoria pui, si anume: Vancea Flavius, Darius Iusan, Pasa din Constanta. Bogdane un sfat prietenesc, nu lasa astfel de comentarii, din care nu putem invata nimic. Eu personal, m-as bucura sa pot citi metoda de pregatire pt. acest derbi, a domnilor: Vancea, Peteo, Onoadi, Burca, Habaci, Mircea si Marian din Timisoara, si in special a d-lui Marta Daniel, care e un specialist in zborurile cu puii, si nu numai.Cu respect pt. tot ce-i care vor sa ne invete cate ceva. Ionut Lucaci.

  5. Bogdan says:

    BAFTA LA TOATA LUMEA SI PIERDERI CAT MAI PUTINE
    IAR PENTRU IONUT LUCACI TE ROG SA TE UITI DUPA REZULTATELE CELOR CARE I AI ENUMERAT EU MU I AM VAZUT NICAIERI.
    SI RESPECT.

  6. Fam.Lucaci says:

    D-le Bogdan, Vancea Flavius-Bihorul in ultimii doi ani joaca pui fara concurs, dar va rog uitativa in 2010, 2009 a jucat cu Satu Mare, uitativa pe concursuri SM. Darius Iusan, ultimii 2 ani la el in judet a fost cel mai bun. D-l Pasa din Constanta, 63 de pui in cateva secunde, vreo 80 de pui in primii 100, in concurenta cu Chicanu, Vesa si alti. Peteo, uitativa la etapele de fond cu pui din 2007,2008. Onoadi, uitativa la fond pui, Burca-MESERIAS, Habaci, uitativa la fondurile cu pui, exceptand fond 2011, a jucat super. Mircea si Marian-MESERIASI. Marta Daniel, prezent in OLIMPIADE-CAMPION NATIONAL. Ionut Lucaci.

  7. Prognoza pentru week-end-ul urmator nu este cea mai buna, se pare ca vor fi ploi, temperaturi de 20-25 de grade si vantul cred ca va tine cu cei din Arad si Timis, probabil ca va fi vant spre est si sud-est (prognoza pe Ungaria, duminica 02.09.2012), in Austria vremea probabila: temperaturi de 18-22 de grade dimineata, vantul bate spre est, pormumbeii vor beneficia de vant din spate, urmand ca in Ungaria sa aibe un vant din spte si spre sud.
    Mi-ar placea sa avem castigator pe cineva din Bihor; va fi greu daca conditiile meteo nu se imbunatatesc.
    Dar pana la urma sa castige cel mai bun sau cel mai norocos; pana la urma conteaza sa fii primul.

  8. Dan says:

    buna am si eu o itrebare pentru admin: cand se vor mai afce concursuri pe site cu premii ?

    Pașca Bogdan, admin: Atunci când se va oferi un sponsor în acest sens! 😉

  9. Tabara Marian says:

    felicitari organizatorilor si doresc tuturor participantilor o etapa foarte reusita !! bafta multa

  10. gabi says:

    dl lucaci imi cer scuze pt coment dar sunt curios pt dl pasa daca vin porumbei cu 1200m/s mai claseaza tot asa ??? s-ar putea ca la etapa viitoare primul porumbel sa fie locul 63

  11. gabi says:

    si apropo uitati-va la concursul din 13 05 2012 podul turcului cind porumbei au venit cu 2369m/s astept comentariile dvs etapa viitoare la podul turcului

  12. o.bogdan says:

    SE RUPE MONSTRUL,ADICA ZONA DE VEST CU O DESCHIDERE DE 379,02KM!

  13. vintila says:

    bai analfabetule “ati” se scrie legat in “ati mizat”.Du-te la vaci

    Pașca Bogdan, admin: Și asta ca să nu mai aud replici de genul: „Dar și pe mine m-ai banat…”. În al doilea rând, este scris foarte corect „a-ți”, dar ce să fac, nu am știut să îți cer ore în particular la Limba și literatura română…

  14. nic says:

    Îmi pare rău, dar comentariul dvs nu va fi publicat, tocmai din cauza faptului că vă legați de religie, dar și din cauza tonului negativ!

    Re-formulați-vă ideile într-o manieră mai politicoasă și vă voi publica comentariul! Mulțumesc pentru înțelegere!

    Pașca Bogdan, admin

  15. vicslan says:

    Cand vantul bate mai tare atunci si sosirile sunt decise de acesta.La Constanta se stie ca la zborurile cu puii cei din vestul judetului si orasului (mangalia,eforie,tuzla,agigea,etc)sunt avantajati de vant.Este perioada cand vantul incepe sa bata mai tare din est,nord est si-i impinge pe porumbei spre canal….cand vantul nu bate sau este slab,invingatorii sunt altii.A face atata reclama unui columbofil numai ca a castigat o etapa si aia destul de scurta….ramane sa judece fiecare,dar noi stim ca se joaca pe puncte si hai sa lasam “periajul”,pentru la sfarsit.Intre timp a mai fost o etapa si Pasa a luat bataie cu un avans de 20 minute.

  16. liviu says:

    sa revenim la subiect .pentru o etapa de fond cu puii trebue sa o pregatesti din martie,nu toti porumbeii dau rezultate ca si pui,trebuiau inelati anumiti porumbei ,din discutii am aflat ca 30% din puii cu inel de derbi sau pierdut, ne place sa dam vina pe vreme, pe lansator ,pe transportator,dar vinovati sintem noi trimitem porumbei fara valoare ,bolnavi slab pregatiti care se pierd definitiv .nu poti hrani puii pentru etape de viteza ,demifond,la fel ca pentru fond deci alti porumbei vor cistiga la derbi.pariez pe crescatori din arad

  17. Dan Deva says:

    A venit un porumbel la mine cu inel derby si cred ca tine de acest concurs…are seria 1000794-2012-Romania derby…si vreau sa il inapoiez..stie cineva al cui ii?

  18. Fam.Lucaci says:

    Domnilor, in continuare a-m sa va prezint modul meu de pregatire: La inceputul anului mi-am achizitionat 25 de inele, a-m inelat prima serie de pui tot cu derbi, facand exceptie 2 pui din Ioan-Mr Bamberg, puii acestui mascul, se perd ca pui in momentul in care trec de 300km, dar la maturitate te poti baza pe ei. Nu puteam sa aleg, ce pui sa inelez deoarece a-m putini, familie si cred in fiecare ca poate face performanta. Deci a-m inelat 25pui, in momentul in care s-a invatat sa zboare a-m perdut un pui de acasa(singurul perdut). Datorita faptului ca asociatia din care fac parte nu a facut concursuri, m-am hotarat sa nu joc cu asociatia, ci sa-i pregatesc separat. A-m inceput antrenamentele, treptat distante mici, lansare in grupuri. Dupa vre-o 20 de antrenamente de 40-50km, a-m trimis porumbeii la distanta de aproximativ 200km, a-m trimis 19, si a-u sosit 17 sosiri individuale. A-m trimis doar 19 deoarece dupa perderea Rebecai puii ei i-am bagat pe toti la matca+ o fica din Avraam combinat cu o femela de la Szataniyc. Acesti 17 pui au peste 40 de antrenamente, individuale si in grupuri de 2-5bucati. Ultimul antrenament l-au avut duminica seara tarziu(semintuneric) da ati citit bine, majoritatea antrenamentelor au fost facute dimineata cu lansari la orele 6-7, si seara tarziu dupa ora 20, porumbeii intrand pe intuneric, individual, fiind asteptati de iubita mea sotie si dirijati spre intrare, ea le pregatea apa si mancarea cu produse pe cand ajungeau ei. S-a facut cate 2 antrenamente pe zi. Ca produse a-m folosit produse Ronhfield, dar vreau sa specific, ca a-m folosit si Creatina pt. crestera masei musculare. Porumbeii au fost tinuti inchisi pe tot parcursul pregatirilor, veneau de la antrenament si erau ichisi, exceptie facand cate o zi pe saptamana(2-3 ore) pt bae. Ca de altfel maine vor avea 2 ore pt. bae si pt stabilirea echipei(echipa o fac dupa modul, in care se manifesta la baita) vor mai avea parte de un ultim antrenament joi noaptea, lansare 20-21 individuali. In tot acest timp porumbeii primesc tot felul de produse pe mancare si in apa+foarte multe alune. Vreau sa va spun ca cu acest program in 2007 a-m obtinut loc 4 pasare la primul derbi fond pui pe toata zona de vest+cativa crescatori din Cluj, iar anul trecut a-m avut cel mai bun procent de intrare in prima zi pe zona de vest, la fond pui, clasamentul sta dovada(PRIMA ZI DE CONCURS) SPER LA O ETAPA FOARTE GREA, CU VITEZA MICA, SI INTRARI FOARTE PUTINE IN PRIMA ZI, pentru o astfel de etapa a-m optat si pt. asta i-am pregatit, ramane de vazut daca bine s-au rau. A-S DORI SA CITESC SI ALTE METODE DIN PARTEA CELOR CARE VOR CONCURA, SI VA ROG CU NUME REAL, SA PUTEM TRAGE O CONCLUZIE DUMINICA SEARA. Ionut Lucaci

  19. UNGUREANU CEZAR says:

    Salutare!!!
    Pai daca la voi aceasta etapa de 500-600 km o numiti derby atunci ce sa mai spunem de cei din nordul Moldovei care zboara puii de 4 ani cate 3 fonduri , adica trei etape peste 500 km , iar anul acesta mai zboara si 2 etape de MARATON (800-1000 km.)
    MULTA BAFTA!!!

  20. timpa dan says:

    Draga Bogdan Pasca cel de la com. 13 are dreptate, adica in fraza aceasta ar fi trebuit scris ati(impreuna)”Pe ce fel de porumbei a-ți mizat, știind că etapa este una de (mare) demifond-fond?”
    Aici ajuta la formarea timpului perfect si se scrie impreuna…se scrie despartit cand este vorba despre tine(ţi fiind o forma a pronumelui personal), spre exemplu: A-ţi da dreptate este foarte important.(Cui dai dreptate?..ţie,iţi,ţi)
    Uneori este bine sa asculti sfaturile unora.
    Nu sunt de acord cu maniera in care a sesizat greseala ta.
    Revenind la subiect vreau sa urez succes tuturor participanţilor la acest derby!

    P.S. Poti sa nu publici acest mesaj, dar ia aminte la sfatul meu.Vine din partea unei persoane care se pricepe.

    Pașca Bogdan, admin: Ok, gata, am înțeles! Dar putea să se exprime într-o altă manieră, nu pot fi nici eu perfect. Știam că amândouă variantele de „ați”/„a-ți” sunt corecte, dar se folosesc în contexte diferite. Într-un text mai amplu ca acesta, se mai pot strecura și unele mici greșeli gramaticale! Vă rog uitați-vă pe stirileprotv.ro să vedeți ce greșeli gramaticale fac JURNALIȘTI DE MESERIE și apoi să veniți aici cu predarea gramaticii limbii române!

  21. florin says:

    domnu cezar , stim si noi ce zboara cei din nordu modovei ,si mai stim k zona voastra este o zona si vestu este o alta zona …………
    vino te rog cu metodele dumneavoastra de pregstire pt 3 fonduri si 2 maratoane cu puii

  22. http://miklos85.sunphoto.ro says:

    Miza ft mare…… la asemenea miza cred ca ati joaca feste adrenalina din……….
    super super tare….
    doresc mult mult succes participantilor si un final reusit si bineinteles FARA BANUIELI SI RAUTATI DIN PARTEA CARCOTASILOR……..
    SPER SA FIE UN CRESCATOR MODEST… CARE CHIAR MERITA ACEST PREMIU…………
    BAFTA TUTUROR…

  23. Vlad Fildan says:

    Pentru dl. Dan Deva,
    Puiul este al meu ( sunt din Bihor ). Dati-mi un apel daca doriti pe nr de tel 0742.545.735

  24. Tamasan Vasile says:

    dmnule dan cezar eu sunt de acord sa dau porumbel la schimb cu pounbei din moldova sa zboare maraton in moldova;din porumbei ce au zburat 1100 km pe ruta de vest avand cele maoi mari distante pe aceasta ruta si sa primesc la schimb puii din porumbeii ce zboara bine la voi in moldova

  25. UNGUREANU CEZAR says:

    Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Doar mi-am spus parerea si atat. In opinia mea nu este derby o etapa de 500-600 de km. Domnule Tamasan Vasile, as fi interesat de o colaborare cu dvs. in acest sens. De unde sunteti? Acesta e nr. meu de tel. 0741.915.006
    Sunati-ma daca doriti si discutam!
    Multa bafta tuturor!!!!

  26. Marius Tunduc says:

    DL Ungureanu, aveti asadar ocazia sa trimiteti pui aici, sa joace la derby-ul nostru si dupa ce ne bateti puteti face astfel de afirmatii.
    Nu cred ca se poate compara dificultatea zonei de vest – deschidere,munti in Austria, cu zona dvs.
    Iar puii la 800 de km este totusi o nebunie. Frumoasa, dar tot nebunie ramane.
    Haideti sa e bucuram fiecare de zona lui si sa fim multumitori ca putem sa ne zburam porumbeii. Sunt zone in lume care nu au nici apa, sau sunt in razboi.

  27. liviu says:

    am timis trei pui cu inel de derbi din bucovina la arad si asteptan rezultatele concursului care nu va avea duminica o vreme foarte buna in austria

  28. Dan BC says:

    O scurta remarca apropo de zone , cred ca viteza primilor porumbei pe concursurile de maraton spune totul despre dificultatea unei zone sau a alteia,analizand un nr de 10/15 maratoane pe fiecare zona putem sa ne facem cat de cat o idee despre dificultatea zonelor !!!!

Spune-ti parerea

*