voiajori

***UPDATE***

Au început să apară porumbeii! În urma unei discuții telefonice cu dl Hințari Mircea, am aflat că un număr de aproximativ 10 porumbei au sosit deja, la crescătorii următori: Hojbota Toader, Țugui Petrică, Lazăr T. Ionel, Hințari Mircea, Iurieti Relu, Maftian Ioan, Ianoș Ciprian!

HARTA INTERCATIVĂ A SOSIRILOR: Click AICI!

CLASAMENT PROVIZORIU: Click AICI!

—————————————————————————————————————————-

Ziua de sâmbătă, 08.09.2012, s-ar putea să rămână o zi istorică pentru columbofilia română, motivul fiind o premieră inedită, lansarea puilor de doar câteva luni de viață de la un concurs de MARATON!

Da, ați auzit bine, moldovenii noștri și-au luat inima-n dinți și „s-au luat cu dracu’ la trântă”, mărul discordiei fiind reprezentat de încercarea nebunească de a face norma la categoria MARATON PUI! De curând, au reușit să arate tuturor că pot să facă cu ușurință  pui cu norma la fond, așa că, de ce nu, ce i-ar împiedica să treacă la pasul următor? 🙂 Nimic, nu probabil, ci cu siguranță!

Acestea fiind spuse, vă informăm ca lansarea s-a efectuat azi, 08.09.2012, la ora 7:00, din orașul polonez Elbląg,  numărul total de porumbei participanți fiind de 433. Distanța pe care micii eroi sunt nevoiți să o străbată este de aproximativ 850 km!

Probabil că știrea aceasta nu reprezintă o actualitate, dar vă invit să vă exprimați părerea față de acest nou „proiect”, lansat în premieră de columbofilii din Estul țării.

Așadar, nu-mi mai rămâne decât să mă închin în fața curajului acestor crescători și să le urez mult succes, pentru a-și putea vedea visul  împlinit!

Adaugat pe 8 Sep 2012 de |  | 9,596 views

29 pareri la articolul “Incredibil, dar adevărat! În România se zboară MARATON cu PUII!”


  1. valentin says:

    Au sange in cohones. MULTA BAFTA.

  2. mirel says:

    bravoooooooooooooooooooo suceavaaaaaaaaaaa

  3. sct says:

    Sosiri luate de pe un alt site columbofil:

    1. Tugui Petrica – 0201008 – 18:43 – SV

    2. Hojbota Toader – 0203866 – 18:53 – SV

    3. Lazar Ionel – 0226636 – 18:46 – SV

    4. Hintari Toader – 0203292 – 19:26 SV

    5. Hojbota Toader – 0202939 – 19:31 – SV

    6. Maftian Ioan – 0833004 – 19:29 – SV

    7. Iurieti Relu – 0004039 – 19:41 – BT

    8. Iurieti Relu – 0004048 – 19:41 – BT

    9. Iurieti Relu – 0004031 – 19:41 – BT

    10. Iurieti Relu – 0001158 – 19:41 – BT

    11. Ianos Ciprian – 222227 – 19:31 – SV

    Felicitari pentru curajul de care ati dat dovada si imi pare bine ca ati fost resplatiti cu sosiri pe masura! Succes in continuare.

  4. PESCARU ALEXANDRU says:

    Sper ca exista un claament provizoriu!

  5. vali ph says:

    felicitari

  6. Nechifor Catalin says:

    moldovenii…maratonisti pur sange

  7. Henning Raimar says:

    felicitari si tot respectul !

  8. mirel says:

    doua cuvinte ; JOS PALARIA!!!!!!! CUVINTE PUTINE CARE SPUN MULT !!!!

  9. Popa Claudiu says:

    Am mai lasat eu un coment pentru zborul de saptamina trecuta,a Sucevenilor,sunt curios acum la maratonul acesta ce au facut,ca sunt tari de tot,stima lor.Si que son muy fuerte.

  10. alex says:

    felicitarii dlui IURETI RELU este un crescator adevarat de maraton.il felicit si ii urez multa bafta in continuare.tineo tot asa campionu

  11. VASILE says:

    UN CAMPION DE MARATON DL-IURIETI RELU
    BAFTA MULTA PE VIITOR!!!

  12. fam.TOTH says:

    FELICITARI TUTUROR IAR D-LUI IURETI RELU MULT SUCCES IN CONTINUARE.

  13. cscarebia cs says:

    multata bafta in continuare si mult suctes toata stima pt toti crescatorii moldoveni care au bagat la acest zbor,aveti sange fratilor nu gluma un egzemplu demn de urama prin fapte nu prin vorbe.tot respectu

  14. Tamasan Vasile says:

    felicitari tuturor crescatorilor care au avut curajul sa participe la acest maraton,felicitari in primul rand prietenului Bogdan Ciobanu care arata ca are porumbei de maraton 10 porumbei sositi a doua zi dimineata,felicitari

  15. degan dragos says:

    Felicitari participantilor!
    Oare in alta zona a tarii s-ar preta la fel de bine un maraton cu puii sau zona ii ajuta pe porumbei sa faca fata distantelor mari? Nu contest valoarea porumbeilor dar fara sa supar pe cineva cred ca au un alibi de partea lor! Inca o data felicitari participantilor!

  16. Dan BC says:

    Felicitari participantilo pt curaj, felicitari BocanetCatalin cu 5 pasari in primii 100 si cu una din distantele cele mai lungi, si felicitari Tugui Petrica pt locul 3 !!!

  17. http://miklos85.sunphoto.ro says:

    BRAVOOOOOOO SI MULT SUCCES IN CONTINUARE

  18. Doru Tanase says:

    D-le Degan(com 15),sigur se preteaza maraton cu puii in orice zona a tarii cu o singura conditie,sa vina baietii din Moldova sa zboare cu pasarile lor si dupa mintea lor !

  19. d77 says:

    e posibil sa vina 4 porumbei in 4 secunde de la 800 km la acelasi crescator,nu cred

  20. gelu says:

    Ia mai terminati cu baietii din Moldova si cu pasarile lor si cu mintea lor si etc……Nu contest valoarea porumbeilor din acea zona si nici valoarea crescatorilor dar cu siguranta au o zona favorabila.Are dreptate com 15.Zona de vest e cea mai dificila zona cu cele mai grele etape.Sa fim seriosi unde s a mai intalnit sa vina 4 porumbei odata si pui,si nu vreau sa interpretati ca vreau sa insinuez ca a facut respectivul crescator ceva dubios,departe de mine gandul asta,ci faptul ca i au sosit 4 pui de la o etapa de maraton arata dificultatea etapelor care le faceti.

  21. degan dragos says:

    D-le Doru Tanase cate lanturi muntoase traverseaza porumbeii din zona Moldovei pe parcursul lor spre casa de la un concurs de maraton.Fata de porumbeii din Prahova de exemplu, care de la un concurs de maraton de la Praga, Brno, Berlin etc. traverseza cateva lanturi muntoase! Ce ziceti care porumbel e mai bun? Sunt curios cati porumbei care zboara in Moldova cu succes ar reusi sa ajunga acasa in zona Prahovei de la un maraton obisnuit nu vreo catastrofa!
    Ar fi foarte simplu cumparam pui de la cei mai tari maratonisti ai moldovei si devenim maratonisti in orice parte a tarii nu? dupa logica d-voastra, ei bine nu cred ca e chiar asa. Ruta pe care porumbelul zboara isi lasa amprenta asupra lui si a descendentilor in ani de zile de selectie!

  22. sct says:

    gelu tu cred ca delirezi cand spui ca zona de vest este cea mai grea. Atunci ce sa spuna cei din prahova care zboara peste munti sau zonele 2 si 3 care zboara tot pe ruta vest dar la “finish” porumbeii sunt asteptati de munti si paduri pline de rapitoare. Dupa moldova cred ca zona de vest(zona 1) are cel mai usor culoar asa ca mai incet cu denigratul moldovenilor cand te afli in aceasi oala.

  23. andrei says:

    Dle din Prahova schimbati si voi ruta, zburati cu noi spre Polonia sau nu va convine, asa nu o sa aveti munti? Porumbeii Dlui Vasiliu si-au pus amprenta in tota tara la etapele de maraton, deci veniti pe la noi si invatati

  24. gelu says:

    SCT eu cred ca tu delirezi ca altfel ai scrie si tu un nume acolo fie el si fictiv.In legatura cu zonele eu m am referit la zona de vest ca e cea mai grea in ultimi ani datorita maratoanelor care se fac.In zona de vest daca te uiti la etapele care s au facut vei observa ca cea mai mica distanta are aprox 940 950 km anul acesta la doua maratone pe cand la PRAHOVA nu cred ca are nici cea mai mare distanta 900.Iar daca tot o dati cu muntele sunt si dezavantaje si avantaje,dezavantaje ca porumbeii sunt atacati de rapitoare si AVANTAJE SUNT CA PORUMBEI CARE AU CULOARELE LOR NU SUPORTA TEMPERATURI DE 40 45 DE GRADE CUM SUPORTA PORUMBEII DIN ZONA DE VEST CAND AJUNG PE UNGARIA.ASA CA,CALMEAZA-TE SI REVINOTI.SI DACA ATI ZBURA SI VOI MARATOANE AS ZICE JOS PALARIA,DAR CAND VOI AVETI KM LA LIMITA CA SA NU VA INCADRATI LA CATEGORIA FOND…..CICUL MIC SI JOC DE GLEZNE,LASATI PE ALTII SA VORBEASCA DE MARATON.

  25. sct says:

    pai si porumbeii din zona 2 si 3 nu tot pe ungaria zboara? Si apoi dupa ce dau de caldura aia de 40-45 de grade si sunt obositi nu ajung acasa cum ajung cei din vest ci mai au de zburat 100-200 de km in care rupti de oboseala fiind(de la caldura pe care o invoci) au de luptat cu rapitoarele care sunt foarte odihnite si pentru care sunt tinte sigure….un porumbel obosit nu scapa ca si unul fresh. Personal am avut anul asta in zona 2 3 maratoane de 900 km si unul de 980(berlin) asa ca nu stiu de unde scoti tu distantele la limita. Si ca si nume fictiv ma numesc tot gelu…e bine asa?

  26. Pașca Bogdan says:

    Vă rog să scrieți „on-topic”, adică pe subiect, altfel nu vă vor mai fi publicate comentariile care nu au legătură cu subiectul! Vă mulțumesc pentru înțelegere! 🙂

  27. cristi sv says:

    Dmnilor am citit comentariile voastre si atat va pot spune daca DL. IURETI RELU s-a dus in voliera si i-a gasit pe toti 4 puisori si i-a trecut peste trapa ?asta ar fi explicatia cine stie de cand erau sositi .Asa ca jos palaria !!! si pentru DAN BC cea mai mare distanta o are Asmarandei Florentin +FARCASEL OVIDIU+LUNGU adica 944 km

  28. Ştefan B. says:

    Jos palaria pt Asmarandei+Farcasel+Lungu!! 944 km!! Altii nici cu porumbeii maturi nu zboara aceasta distanta. Is curios daca peste 2-3 ani baietii vor incerca si etape peste 1.000 km. 🙂 Bravo!!Felicitari!!

  29. cip PH says:

    felicitari domnule IURIETI RELU , dovedeste inca o data de ce sunt instare pasarile lui, cred ca dupa zborurile de berlin si dupa tot ce a facut anul acesta merita titlul de crescatorul anului!! felicitari domnule Asmarandei ne dovediti ca nu a fost o intamplare ce a-ti realizat in ani trecuti la pui!! multa bafta si succes pe viitor!! cat despre anumite specimente care posteaza tot felu de comentari…. ma abtin!!! Gelu tu sti unde este prahova si ce ruta zboara???

Spune-ti parerea

*