voiajori

După câteva nedumeriri ale utilizatorilor sistemului de licitații al site-ului, legate de opțiunea „PREȚ REZERVAT”, am decis că trebuie scris un articol de informare în acest sens.

Dragi utilizatori, această opțiune PERMITE VÂNZĂTORULUI (proprietarului porumbeilor) să nu vândă porumbeii FĂRĂ SUMA MINIMĂ DORITĂ!

De exemplu: PREȚUL INIȚIAL al unui porumbel pornește de la suma de 100 RON, iar proprietarul nu dorește să-l vândă decât cu 200 RON, atunci se va folosi această opțiune, fiind setat de administratori PREȚUL REZERVAT (în cazul acesta, 200 RON)!

După ce licitația a început, în dreptul porumbeilor care au PREȚUL REZERVAT, va apărea scris „SUB PREȚUL REZERVAT”, iar până în momentul în care suma stabilită de proprietar nu va fi atinsă, porumbelul NU SE VINDE!

Să presupunem că, în cazul unui porumbel al cărui PREȚ INIȚIAL este de 100 RON, iar cel REZERVAT este de 200 RON, în cele din urmă, PRIN OFERTE, suma de 200 RON ESTE ATINSĂ, IMEDIAT dispare și fraza „SUB PREȚUL REZERVAT”, iar de aici porumbelul poate fi câștigat de oricine, la o sumă MAI MARE SAU EGALĂ DE 200 RON (în cazul acestui exemplu)!

De asemenea, dacă licitați pentru un porumbel care are preț rezervat și vedeți că nu l-ați atins, PUTEȚI SĂ VĂ SUPRAPUNEȚI OFERTELE, până în momentul în care NU va mai apărea scris „SUB PREȚUL REZERVAT”, iar de aici, câștigătorul va rămâne cel care a oferit mai mult!

Iată un exemplu în care prețul rezervat este egalat:

Pentru cei care încă nu înțeleg această caracteristică a sistemului de licitații, îi invit să scrie aici, pentru a primi și alte informații!

Adaugat pe 3 Oct 2012 de |  | 2,603 views

10 pareri la articolul “Despre opțiunea „PREȚ REZERVAT” – Licitații”


  1. sct says:

    pai si de ce nu porneste licitatia de la pretul rezervat in acest caz? Mai pierde lumea timp degeaba si liciteaza fara nici un sens pana la pretul ala.

    Pașca Bogdan, admin: Pentru că nu toți porumbeii au același preț, iar ca să nu fie nici o variație a prețurilor de pornire, se pornește cu acceași sumă la toți porumbeii, iar prețul rezervat diferă în funcție de porumbel. Și nu se pierde timp deloc, pentru că din moment ce un utilizator este înregistrat, poate să pună câte oferte vrea, fără nici un fel de alte formalități care să insemne „pierdere de timp”!

  2. mihai says:

    de ce nu apare afisat si pretul rezervat?

    Pașca Bogdan, admin: Pentru că în acest fel, opțiunea nu ar mai avea sens!

  3. marius rudaru says:

    Va scarpinati ca oltenii, parerea mea.

    Cu respect.

  4. cosmin says:

    mie mi se pare corect.bafta

  5. victor says:

    Cred ca ar fi normal sa se afiseze pretul de la care se pleaca licitatia pentru fiecare porumbel,daca putem licitam daca nu nu,asta ar fi normal in opinia mea.

  6. alin d. says:

    exista multe siteuri de licitatie cu aceasta optiune,insa pretul rezervat se vede,e afisat,eu cred insa ca asta e o doseala,mai bine puneti pretul de pornire atat cat vrea crescatorul sa ia minim pe porumbelul respectiv si nu mai complicati treaba.

  7. wegen says:

    numa in ro sa inventat licitatia sub pretul rezervat sa spuna cat este plecarea si gata ce asa mare dar vine a doua parte urcarea pretului la porumbel

  8. ion says:

    nasol cu pretu rezervat

  9. CMF says:

    Mi se pare corect cum ai facut in acest moment Bogdan, adica faptul ca ai pus pretul de pornire , pretul pe care il doreste crescatorul. Asa se face cand doresti o suma minima ptr un porumbel, nu lasi lumea sa liciteze , iar dupa ce se termina licitatia anunti oamenii ca de fapt nu se vinde, ptr ca nu s-a atins acest pret rezervat. Acest lucru s-a intamplat recentpe un alt site in cadrul unei licitatii. Dupa ce s-a terminat licitatia s-a anuntat ca un porumbel nu se vinde… Mi se pare foarte injositor acest lucru…parerea mea.

  10. columbofil says:

    BUNA!
    Nu Doresc s-a jignesc s-au sa supar pe nimeni,dar daca eu nu stiu s-au nu pricep ceva intreb pe cineva cine pricepe!asa este normal zic eu si ma gandesc ca si altcineva procedeaza la fel daca nu pricepe ceva!
    in cazul nostru cu pretul rezervat daca licitez pe un porumbel si vad ceva sub pretul licitat si nu pricep intreb de la organizatorul licitatiei ce inseamna??? sub pretul rezervat,deoarece eu sunt cel interesat care doreste s-a cumpere porumbelul!!!Nu astept sa se termine licitatia si s-a ma trezesc pe urma ca ce trebuia sa fac!
    deci parerea mea ca nu Bogdan este de vina!!!
    poate unii sunt prea comozi,s-au altii nu pricep,pentru asat exista nr de telefon s-au adresa de mail!!!

Spune-ti parerea

*