voiajori

Sâmbătă, 6 octombrie  2012, s-a desfășurat la Chișineu Criș întâlnirea zonală a reprezentanților județelor care compun Provincia de Vest.

Pe ordinea de zi au fost următoarele puncte:

  • 1. Clarificarea situației financiare cu privire la transportul porumbeilor la cursele de maraton în 2012, precum și contribuțiile județene pentru premierile și catalogul care urmează să fie făcute.

Un punct relativ ușor, pentru că lucrurile erau reglementate prin protocolul încheiat în primăvară, reprezentanții financiari ai județelor finalizând cu succes descărcările financiare.

2. Banchetul zonal și premieri:

Banchetul zonal se va desfășura în 12 ianuarie 2012, în stațiunea Băile Felix, urmând a se premia etapele de concurs fond și maraton desfășurate în acest sezon și a se edita un catalog zonal.

3. Discuții despre sezonul 2013:

Datorită faptului că sezonul 2012 a fost unul deosebit de dificil, județele din Provincia de vest au hotărât să solicite Comitetului director al FCPR, modificarea protocolului încheiat în 2012 pentru 4 ani. S-au evidențiat situațiile create de ne-seriozitatea delegaților de pe Austria și locurile proaste de lansare. În condițiile în care CD al FCPR va aproba acest lucru, s-a convenit la următoarele lucruri:

Primele două etape de fond se vor organiza separat: TM + AR, respectiv BH + SM + SJ, iar la următoarele trei se va lansa din localitatea Tabor – Cehia.

Puteți urmări un clip cu locul lansării din localitatea Tabor, Cehia:

De principiu, AR + TM vor participa la primele două etape Tabor și Benesov, iar BH + SM + SJ la două etape de Tabor, însă aceste lucruri sunt încă sub semnul întrebării.

Pentru maraton, s-a convenit pentru Leipzig, Halle, Halle.

Dacă județele SJ și SM s-au opus la aceste modificări, județele BH, AR, TM și CS au susținut din plin necesitatea schimbării, datorită celor întâmplate în 2012.

Totodată, Comitetul zonal a decis să solicite CD al FCPR modificarea în RNS a următoarelor aspecte:

  • Lansarea porumbeilor să se faca la decizia comitetelor zonale;
  • Datele de organizare a concursurilor să le stabilească fiecare zonă.

Aceasta este pe scurt o sinteză a celor discutate la Chișineu Criș, sâmbătă. Bineînțeles că orele de discuții au presupus și nervi și stres, însă totul e bine când se termină cu bine.

Mulțumiri d-lui Guiu Păvălaș, gazda noastră perfectă, care ne-a așteptat ca întotdeauna cu masa plină, un om de o deosebită calitate, cum din păcate, printre noi sunt din ce în ce mai rari.

Adaugat pe 10 Oct 2012 de |  | 2,109 views

5 pareri la articolul “Întâlnire Provincia de Vest, 06.10.2012”


  1. Tamasan Vasile says:

    mare pacat pentru micsorarea distantelor la maraton,sa inceput un proiect frumos de maraton si sa renuntat la el asa usor,pacat

  2. likold says:

    probabil ca anul viitor vom zbura maraton in Ungaria in cazul in care campionii de arad se vor decima din nou

  3. ADRIAN says:

    Se vor premia si porumbeii cu cele mai bune punctaje pe zona si la ce categori sau doar etapele de fond si maraton??????

  4. petre says:

    D le Tamasan,dar nimeni nu va retine ,sa bagati porumbeii direct la Barcelona,,nu i nici o problema daca nu va comvin aceste distante,probabil ca dvs nu ati pierdut porumbei,ca altii crescatori de top,va doresc succesuri…

  5. Tamasan Vasile says:

    domnule Petre pot sa iti spun ca am inceput cu 8 porumbei maratoanele si am 4 porumbei ramasi dupa incheierea sezonului,avand printre cele mai lungi distante,la fel iti doresc succes pentru sezonul viitor

Spune-ti parerea

*