voiajori
Celebrul ,,internaut super cinstit,, stiti bine la cine ma refer, publica pe blogul propriu o acuza la adresa colegului meu Andrei Bondar. Mai exac il acuza de plagiat.
Moda asta cu plagiatele lansata in politica prinde, se pare, si in spatiul virtual columbofil.
Andrei Bondar, un columbofil onest si cinstit, administreaza propriul site, columbofil.com, doar din dragoste pentru porumbei si dezinteresat finaciar. Este un exemplu in asociatia noastra de comportament si carcater.
Si totusi, ajunge … plagiatorul de serviciu!!!
Andrei lanseaza doua intrebari pe site-ul sau pentru acest Corneliu, intruchiparea corectitudinii in columbofilia romana. Ieri, unul dintre administratorii columbofil.net era atacat miseleste de acelasi ,,internaut,, . Pentru aceasta suntem si noi curiosi de raspunsul la cele doua intrebari:
Vesa Corneliu: ai acordul scris al autorilor, Hubert Land şi Steven van Breemen, pentru traducerea Manualului de lansari porumbei?
De la cine ai primit permisiunea traducerii Manualului de lansari porumbei de Hubert Land şi Steven van Breemen?

Demersul nostru vine si datorita faptului ca in utimii doi ani acest personaj, s-a dat de multe ori drept traducatorul acestui manual de lansari,lucru de altfel adevarat uitand sa mentioneze de fapt tot adevarul.

Dupa raspunsurile care speram noi, vor venii foarte promt vom detalia de fapt cum a asjuns Manualul de lansari tradus in Romania, si cine este Pinochio in toata aceasta afacere.
Adaugat pe 3 Apr 2013 de |  | 3,167 views

16 pareri la articolul “INTREBARI CARE ASTEAPTA RASPUNS”


  1. alin says:

    bai corneliu, tu nu ai ce face toata ziua decat sa critici pe alti…daca nu asi sti ca ai si tu o varsta, asi spune ca esti un copil de 10 ani, pentru ca doar aia mai vorbesc asa si fac ceea ce faci tu. Bai copile, lumea s-a cam scarbit de tine si cred ca atunci cand vor veni toti impotriva ta va fi foarte rau! Bravo baieti! faceti o treaba excelenta contiuati! iar pe corneliu lasati-l ca lui ii pare rau ca sunteti mai buni ca el!

  2. Laurentiu Tomulescu says:

    Hopa corneliu. Te-au prins baietii in off-side….

  3. marius says:

    Andrei este un baiat de nota 10*,”orientarea politică” il deranjeaza pe editorialist si faptul ca Andrei ocupa o functie in AC Bihor,aceeasi pe care o ocupa el in urma cu ceva timp.La fel il deranjati si voi pt ca administrati saitul la care el se credea de neinlocuit.Nu va pierdeti timpu cu ce spune el.

  4. cosmin says:

    Dacă o cetate se dărâmă devine ruină, pe când o movilă de gunoi rămâne gunoi

  5. Salutări tuturor!

    La momentul traducerii ”Manualului de lansaări” nu am avut nici un acord scris de la Steven van Breemen.

    Nu cred că era nevoie atunci și nu e nevoie nici acum de o permisiune specială, deoarece autorul a specificat foarte clar la sfârșitul Cap. 2 (Introducere) că acest manual beneficiază de drepturi de copyright internaționale.

    Totuși, Marius Tunduc, partenerul meu de la acea vreme, a decis să discute cu Steven van Breemen pentru a se asigura că profesorul olandez nu are nimic împotriva publicării manualului în revista F.C.P.R.

    În baza dreptului liber de copyright, eu aș fi tradus oricum acest material. L-am și publicat pe mai multe platforme columbofile: columbofil.net, porumbei.ro și pigeonsplanet.ro.

    De curând, Andrei Bondar a prezentat pe porumbel.net un paragraf al acestui manual. Dedesubtul textului nu se spune nimic despre Steven van Breemen sau despre traducător, ci e trecut doar numele lui Andrei și link spre blogul lui. Cu voie sau fără voie, Andrei și-a însușit un produs intelectual al profesorului olandez. Nu are de ales, decât să remedieze rapid această problemă!

    În altă ordine de idei, e inacceptabil ca un proprietar de blog să recidiveze într-un timp așa de scurt. Vă reamintesc că Andrei Bondar procedat la fel cu un material tradus de Andrei Silviu Oprea.

    Mai menționez că, în opinia mea, faptul că Andrei nu a specificat că eu sunt traducătorul nu e de o gravitate așa de mare, ci ține mai mult de etică.

    Închei prin a-i asigura pe Vlad Fildan, Marius Tunduc, Andrei Bondar și alți contestatari ai mei de faptul că, deși dezaprob și lupt uneori contra unor atitudini și acțiuni de-ale lor pe care nu le consider potrivite, eu unul nu am nimic personal cpntra nici unuia dintre aceștia.

    Mult succes noii echipe de la columbofil.net (fostul meu website de suflet)!

    PS. Pe cei care mă interpelează mai sus îi asigur că nu am încercat niciodată până acum să ”dinamitez” cu adevărat columbofilia asociației bihorene sau federației din care am făcut parte într-o anumită perioadă. Dimpotrivă, am analizat cu mare atenție toate criticile pe care mi le-am exprimat public ocazional, pentru a evita publicarea unor afirmații sau dezvăluiri care ar fi putut face un mare rău cuiva.

    În aceași măsură, accept și eu să fiu criticat oricât de mult, dar aș prefera ca totul să rămână într-un cadru civilizat, fără derapaje ca cele din trecut (jigniri de rasă, sexuale sau religioase, injurii, ș.a.m.d.).

  6. admin3 says:

    @ Corneliu Vesa (cofondator columbofil.net)
    pe site-ul nostru nu se accepta astfel de comentarii.(jigniri de rasă, sexuale sau religioase, injurii, ș.a.m.d.). chiar daca pe site-ul tau, VLAD FILDAN este facut franjuri (sluga, hot, bisnitar etc.). Cei 7 ani de acasa nu-i lipsesc.

  7. Dan J. says:

    Degeaba incerci sa te scuzi dar nu ai dreptate ,dai cu stangu in dreptu ,, Nu cred că era nevoie atunci și nu e nevoie nici acum de o permisiune specială, deoarece autorul a specificat foarte clar la sfârșitul Cap. 2 (Introducere) că acest manual beneficiază de drepturi de copyright internaționale.’’ ai zis ca a facut plagiat, dar daca autorul spune ca nu e nevoie de acordul sau care e problema? poate chiar el a tradus asta.
    Devii plictisitor!

  8. vali says:

    Corneliule lasa baietii astia sa-si faca treaba. Nu tot da dumitale in ei ca nu-i frumos sti si tu ca nu esti perfect. Gresesti mult prin comportamentul tau esti urit de toata lumea sa sti

  9. Marius Tunduc says:

    Domnule Corneliu Vesa, i-ti sugerez sa citesti cele scrise la acest link si poate vei intelege ce inseamna drepturi de copyriggt international:
    http://www.competentedigitale.ro/it/it19.html

    Am asitat pasiv la toate ratoielile dumneata catre toti cei care vezi doamne indrazneau sa i-ti copieze cumva munca de traducator platit al acestor pagini ce poarta numele de Manualul de lansari.
    In acelasi timp am fost de acord ca Andrei Bondar sa preia textul tradus, si asta din urmatoarele motive:
    1. Eu sunt cel care a avut permisiunea dlui Steven pentru traducerea materialului
    2. Eu sunt cel care a platit aceasta traducere

    Gesturile dumneata si atacul la o persoana ca si Andrei care chiar e un inocent incepator sunt lipsite de bunul simt elementar.
    atacurile la adresa lui Vladut, om care te-a ajutat de ne-numerate ori la fel sunt greu de digerat.

    Despre mine, om cu care ai avut tot felul de relatii mai bune sau mai rele, nu mai zic nimic.
    Ai atacat asociatia Voiajorul Bihor in toate felurile, inclusiv la atacul asupra lui Andrei nu ai uitat s amentioneze ca este secretar al As Voiajorul Bihor. O asociatie care te-a primit in randurile ei, ti-a dat dreptul s ate exprimi si sa gusti columbofilia adevarata. In schimb membrii nostri si conducerea As Voiajorul Bihor a fost tarata intr-o mocirla urata si mai grav mincinoasa.
    Ca atare textulde mai sus nu poate reprezenta nimic, iar vorbele dulci ca nu ai nimic cu ,,funduc,, cu hotul notilor, cu plagiatorul sef, cu bisnitarul cel mai mare, ne-fiind dublate in realitate de fapte. Esti la varsta i care ar fi trebuit sa intelegi ca in viata mai si gresim, mai si facem lucruri bune, dar di cand in cand viata ne aduce impreuna in diferite circumstante, si atunci este important sa poti sa strangi o mana si sa poti privii omul in ochi.
    Disputele sunt una, alegerea unor drumuri diferite este normala, parerile diferite sunt normale dar respectul si omenia sunt lucruri cu care ne nastem,si daca am ratat startul nu mai avem ocazia sa mai pornim odata.
    Sa-ti de-a Dumnezeu intelepciune ca pe viitor daca vei mai ajunge vreodata in pozitia in care ai fost sa stii sa-ti fructifici calitatile.
    Drum bun!!!

  10. Dronea says:

    Cu toată credința că acest sport columbofil nu este doar un ring de luptă sau un părculeț de joacă pentru copii, îmi permit să intervin într-un conflict deschis pe care observ că-l aveți cu d-l Vesa Corneliu…..este problema d-voastră ,însă asta nu vă dă dreptul să contestați un plagiat…ce înseamnă plagiat(Plagiatul reprezintă însușirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei alte persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obținute, prezentându-le drept creație proprie.)Indiferent de tipul autorului real, și de forma de publicare (anonimă, sub pseudonim, sau sub numele real), preluarea creației acestuia fără specificarea corectă a sursei reprezintă plagiat. În concluzie, ceea ce observ eu ca fiind un război personal între unii dintre d-voastră și d-l Vesa este de fapt o greșeală a d-lui Andrei Bondar, pentru că nu a specificat sursa materialului, indiferent că era sau nu de liberă circulație internațională. Toate cele bune și haide-ți să ne ocupăm de lucruri mai importante decât acuzele la adresa anumitor persoane.

  11. Drum Drum Drum says:

    Drum bun unde ?
    Astazi este data de 4 aprilie si peste 2 zile trebuie ales alt drum, deci drum bun pe drumul nou si neplacut !!!!

  12. Buzescu Laurențiu says:

    D-le TUNDUC, am citit toate comentariile la acest post și observ că majoritatea sunt ostile, însă nu acesta este motivul intervenției mele, ci faptul că am sesizat anumite neregularități în comentariul d-vostră și anume: respectul și omenia sunt lucruri cu care ne naștem. Nu există lucru mai neadevărat și vin în completare cu argumente solide, nu vorbe goale.
    Există forme de respect care trebuie oferit spontan şi aprioric cel puţin până la proba contrarie: respectul bazat pe vârstă, respectul bărbaţilor faţă de femei, respectul pentru funcţie sau profesie. Aceste forme de respect ar trebui manifestate aprioric, însă oamenii respectivi ar trebui să arate ulterior că merită respectul nostru.
    Singura diferenţă este că în cazul unora respectul este impus şi se manifestă însoţit de teamă, în cazul celorlalte respectul este oferit şi însoţit de admiraţie şi chiar iubire. Din punctul meu de vedere, o comunitate armonioasă şi sănătoasă spiritual este aceea care se bazează pe respectul primit/oferit spontan cu admiraţie şi iubire, ca recunoaştere a valorii reale.
    Diferenta dintre respect si omenie este că, doar un om adevărat, cu suflet viu poate spune că are omenie şi bunătate sufletească. Un om este om cu adevărat si este viu doar atâta timp cât poate spune adevărul,deosebeşte binele de rău, si nu va fii indiferent faţă de răul din jur şi nu va spune doar fraza de apărare aşa este viaţa sau gen eu nu pot face nimic. Omenie are acea persoana cu conştiinţa înca vie, dacă are valori adevărate, şi nu cade în diferite scheme de minţire şi zombare.
    Îmi cer scuze public dacă v-am știrbit oarecum autoritatea, însă când vine vorba de valorile cu care ne naștem și cele pe care le dobândim, nu pot să fiu de acord cu această prezentare a dumneavoastră. Toate cele bune.

  13. nic says:

    este parerea d tale d le Laurentiu,dar este cam goala,se refera doar la cele materiale…Bunul ,Marele si Sfantul Dumnezeu, Ne a creat dupa Chipul si Asemanarea Lui,iar asta nu din punct de vedere fizic,ci spiritual,adica,iubitori,drepti,buni,etc,dar omul prin ,,libertatea de decizie,,care i a fost acordata,face ce vrea si cum vrea,daca te uiti la un bebelus mic,acesta este bun,omenos,este un mic ingeras,este iubire,este dar, un mic sfant,oamenii,sunt cei care l fac altfel,deci…..?si nu va mai luati de Tunduc,nu incercati sa corectati pe nimeni ,nu aveti dreptul,fiecare este dator sa se verifice,corecteze pe el insusi,iar dupa acea sa vada si sa ajute pe fratele sau

  14. dan says:

    sunt un tanar columbofil , si din curiozitate am citit cateva comentari, oare dc atata ura dusmanie neicredere si multe alte discuti contradictori.eu zic sa vb mai putin sau deloc, si sa facem mai multe , ne vedem in ring , adica in zbor!!!

  15. Catalin says:

    Salut,

    Acelas lucru pot sa-l spun si eu, de curand am intrat in sportul columbofil si am inceput sa urmaresc discutiile columbofililor.
    Eu vedea lucrurile asa minunate in acest sport, credeam ca numai dragoste si iubire este intre acest membri a cluburilor, insa m-am inselat amarnic. Cu sinceritate va spun ca sunt dezamagit de mentalitatea romanilor.

    Si la clubul local, sunt tot felul de disctuii, membrii nemultumiti.

    Imi pare rau.

  16. admin1 says:

    @ dan
    @ Calin
    Din pacate ura si dusmania ne conduc viata, chiar si in sportul columbofil.

    Nu stim sa ne bucuram de sosirile porumbeilor, ci doar de rezultatele acestora. Cand intervin si banii in joc treaba devine mult mai complicata.

    Eu sunt un mare iubitor de porumbei. Nu va imaginati ce sentimente ma trec la sosirea porumbeilor din concursuri. Aceste lucruri trebuie sa fie prioritare pentru noi.
    Cand cineva ma ataca, din pacate, nu ma pot abtine in totalitate, de aceea apare si acest topic. Dar cu siguranta va fi ultimul de acest gen.
    Mi-ar placea ca vizitatorii acestui site sa intre cu placere aici. Sper sa reusim!
    Columbofilia e frumoasa daca stii sa ti-o faci asa.
    Mult succes baieti.

Spune-ti parerea

*