voiajori

Sambata 20 aprilie 2013, incepand cu ora 9.00, se va desfasura la sediul FCPR, o sedinta de CONSILIU DIRECTOR Extraordinara.

Pentru discutarea si rezolvarea unor aspecte de ordin organizatoric sunt invitate si conducerile urmatoarelor asociatii:

1. ASC Buzau – fosta conducere demisionara

2. ASC 10 – 1 Buzau

3. Dambovita

Presedinte Bilan Florin

Adaugat pe 11 Apr 2013 de |  | 3,482 views

17 pareri la articolul “SEDINTA CONSILIULUI DIRECTOR AL FCPR”


  1. Habaci Calin says:

    Cred ca se poate discuta si de aminarea sezonului cu 1 saptamina,in special cu schimbarea datelor la fond+maraton.
    Puteti face un sondaj pe judete pina in data de 20 aprilie si vedeti ce doleanta are fiecare jud sau zona,in functie de aceste pareri sa reveniti sau sa mentineti datele la fond+maraton.
    Eu cred ca sa exagerat putin si nu sa tinut cont de parerea celor multi,din cauza unor presiuni din anumite judete sa luat o decizie pripita si nefondata,aici vorbesc de aminarea fond+mar cu 7 zile megind pina in luna august,unde porumbei incep mare napirlire.
    Cei care ne conduc si decid in locul nostru,ar trebui sa se gandeasca si la cresc de maraton,vad ca tot timpul viteza conduce destinele…………Maratonisti sint loviti tot timpul si reclemati,reverificati,reanulati,reanuntati,iar vitezisti….la relantiu.
    Stiu ca pe multi o sa deranjeze com meu dar mi-am spus parerea civilizat.
    Si tot asa va spun ca foarte multi oameni,maratonisti s-au c-am saturat,si v-or sa nu mai fie condusi de vitezisti,e nevoie de o conducere
    pe plan national formata doar din maratonisti.
    Nu confundati viteza cu maratonul…….
    Porumbei de maraton nu au nevoie sa zboare prima etapa de viteza,aminati cu 7 zile sezonul dar nu schimbati date la fond+maraton,s-au lasati maratonisti sa decida.
    SPER CA,COM MEU SA FIE PUBLICAT,VA MULTUMESC.!!!

  2. marius-timisoara says:

    d-le hbaci,nu ne intereseaza pe toti maratoanele.de ce sa anuleze o etapa de viteza-demifond?sa avem iarasi ca anul trecut o etapa de fond si la 3 zile etapa de maraton?acum trebuie lasat planul asa cum este.nu trebuia amanat deloc si era foarte bine.este destul timp pt antrenamentul porumbeilor

  3. alamurean says:

    AM INTELES CA MARIUS TUNDUC NU ZBOARA LA MATURI,E ADEVARAT FIINDCA ASA, INTELEG DE CE A VOTAT SA SE AMINE.

  4. gheorghe says:

    ce nu se zboara in 27.04,sa se zboare in 10.08 si totul e o.k.

  5. sorin says:

    Da,se pare ca noul sezon 2013 sufera din ce in ce tot mai multe modificari ,cu toate ca a fost facut un RNS valabil pe patru ani.Cu parere de rau vedem un comitet director care schimba saptamanal regulamentul dupa bunul plac si din pacate aceste modificari nu dau bine la cotizantii FCPR .Oare cei care decid nu se consulta cu cei pe care-i reprezinta? Se iau decizii uneori mult prea pripite,de exemplu cu amanarea programului competitional,sunt deacord e o primavara capricioasa,dar in nici un caz decalarea cu o saptamana a fondurilor si maratoanelor cred ca e o mare greseala.Pana la data primului fond mai e ceva vreme,deci sa nu ne grabim cu deciziile,trebuie sa ne gandim la ultimul fond si respectiv maraton care se decaleaza pt luna august cand porumbeii nu stiu daca mai sunt intr-o forma sportiva pentru a revenii cu succes de la asemenea distante,atunci ne vom trezii ca nu mai avem porumbei cu ce sa mai concuram.In incheiere va doresc un an competitional cat mai reusit si sa auzim de bine.

  6. Aldair Ioachim says:

    D-nul HABACI de data aceasta toata stima!!!Si d-nul SORIN are dreptate.Am mai zis si in alte comentarii de aminarea primei etape ca sunt de acord daca vor majoritatea judetelor.Ideea mea era ca sa renuntam la una dintre etapele de de viteza s-au demifond dinaintea primei etape de fond.Fondul si maratonul raminind la datele stabilite in prealabil si atunci este OK.Se pare ca domina prin tot felul de impuneri adeptii categoriilor viteza,demifond,general.Vad ca se propun sanctiuni drastice acelor oameni care nu doresc neaparat sa faca clasari la acele categorii si vor numai sa-si antreneze pasarile.Chiar si ce-i de 1 an s-au mai tardivi zboara 6-8 etape scurte ptr.educatie,musculatura,experienta,etc.Acesti crescatori care le plac distantele scurte,sunt constienti ca beneficiaza de porumbeii maratonistilor ptr.punctaje mici,dar ei sunt fortati de regulament sa se prezinte cu cel putin 3-4 porumbei la 2 s-au 3 maratoane.Fondisti si maraonisti au de suferit costuri suplimentare pri deplasarea la alte centre de imbarcare,desigilarea casurilor,etc.Mi se pare o aberatie treaba cu prezentarea obligatorie a ceasurilor la desigilare ptr.toti crescatorii.Odata ce au fost imbarcati (in fata comisiilor) un nr. de…..porumbei dece nu se i-au in calcul toti acesti porumbei ptr.clasament???Aceasta chestiune aduce numai tensiuni si nervi crescatorilor care vor altceva.Cu cit mai simplu cu atit mai frumos.Doresc sa ramina un sport ptr.optiunea fiecaruia dintre noi fara atitea chitibusuri.Sanatate si succes-2013.

  7. Fejes Iosif-Arad says:

    Parerea mea este ca decizia de amanare este una foarte buna si luata cu cap, in primul rand in interesul pasarilor, care, la fel ca omul, are nevoie de cateva zile pentru a se obisnui cu schimbariile atmosferice.
    In ceea ce priveste propunerea d-lui Habaci si restul , care au zis sa se anuleze prima etapa de viteza dar sa nu se modifice datele la fond si maraton, personal, nu o consider o propunere buna. In planul de zbor al Aradului, si a majoritatii judetelor din tara, prima etapa de fond este a 5 a etapa. Daca se anuleaza prima etapa de viteza, vom ajunge la etapa 4 la peste 550 km???( in cazul nostru 600 km). La pasari nu va ganditi??? Nu consider ca amanarea sezonului cu 7 zile va afecta atat de mult maratonisti incat acestia nu vor mai putea sa faca performante. Calin Habaci zicea ca maratonistii nu au nevoie sa zboare prima etapa de viteza, insa fondistul are!!!!!!

  8. Habaci Calin says:

    PT Feyes Iosif,
    -Nu consider ca amanarea sezonului cu 7 zile va afecta atat de mult maratonisti incat acestia nu vor mai putea sa faca performante.-
    Nu consideri pt ca nu sti,sau habar nu ai,ce inseamna maraton,de fapt pe tine nici nu te intereseaza maratonul,si atunci dai in p…. mea pe maratonisti ?
    Majoritatea porumbeilor de maraton sint pe oua,c-am la toata lumea care au imperecheat dupa date puse de fcpr,au intrat in ciclul biologic,nu ai cum s-ai opresti.
    Se pare ca in tara asta tot acei care nu stiu,nu vor, nu sint curiosi,i-au decizile pt noi.
    Eu cred ca,decizile trebuie sa le ia doar cei care se pricep,vor,stiu,si traiesc maratonul.

  9. Fejes Iosif says:

    “Nu consideri pt ca nu sti,sau habar nu ai,ce inseamna maraton,de fapt pe tine nici nu te intereseaza maratonul,si atunci dai in p…. mea pe maratonisti ?”
    Imi poti da, te rog frumos, definitia maratonului??? Poate atunci am sa inteleg perfect de ce te deranjeaza amanarea sezonului.
    Sau poti sa imi dai programul exact de maraton ( imprechere, data cand se vor oua, cand vor iesii puii, cand se vor oua din nou, cand vor arunca prima, a doua, a treia pana…ce se intampla daca vreun maratonist isi sparge ouale, etc)? sa invat sa devin si eu maratonist…chiar imi doresc asta.
    Multumesc anticipat!!!

  10. Habaci Calin says:

    Oca sunama,daca ai ceva sa ma intrebi,nu te contrazice cu mine pe net,cind sti ca nu ai experienta la maraton,nici porumbei,nici nu te intereseaza,vorba ta pe pis pe maraton,nu sint curios.
    Te rog frumos,cum eu nu pot sa ma bag peste tine ca tehnic-clasificator,ca nu ma pricep asa nici tu nu poti sa te bagi peste mine la categoria maraton,ca nu te pricepi.
    CUM S-AU MODIFICAT DATELE LA FOND+MARATON{FARA SE INTREBE SI PROSTIMEA DACA SINT DE ACORD}Porumbei imperecheati deja pe oua sau pui mici la ora actuala,v-or intra in forma buna la a-l 2 fond,primul mar,a-l 2 incepe sa scada forma,iar la a-l 3 vor fi pe iesire din forma.
    Deci va fi a-l 3 maraton cu porumbei iesiti din forma,in schimbarea penelor din aripa si dupa corp,multi nu v-or mai angaja pasarile,sau care au sa o faca nu v-a fi o etapa buna.
    Daca mare conducere,intelepti fcpr-ului,n-e spune-au din timp ca se amina sezonul,atunci toti maratonisti imperecheau pasarile mai tarziu cu 7-10 zile,si era alta treaba,dar cum la noi se face totul dupa urechee,sau interventii……
    Inca ceva,forma maxima la un porumbel tine 6 saptamini,inainte cu 2 saptamini este intrarea in forma iar dupa forma 2 saptamini este iesirea din forma si mai grav marea napirlire,care incepe la inceputul luni august indiferent ce l-e faci la porumbei,ei intra in ciclul biologic dictat de natura.
    Alta este problema pt care joaca vaduvie totala,acei crescatori pot jongla cu vaduvia sa intarzie napirlirea cu max 2 saptamini,dar cum majoritatea sintem la maraton pe natural……pui mici,oua… motivatie …. nu v-a fi bine,eu cred ca cei care n-e conduc destinele a-r trebuie sa mai intrebe si prostii ce pareri au si ce a-i doare,ca sint multe…………………..

  11. victor says:

    Toata tara are acelasi program, aceleasi date si nu este nimeni avantajat sau dezavantajat,suntem egali la capitolul naparlire.

  12. Fejes Iosif says:

    Calin, daca te uiti la primul meu comentariu, nu contrazic pe nimeni si nici nu jignesc pe nimeni, pur si simplu mi-am spus parerea, doar ca tu ai dat raspunsul in modul tau caracteristic.
    Nu am de ce sa te sun, pentru ca, comentariul meu nu a fost la adresa ta, ci a fost un comentariu la articolul la care au mai comentat si alte persoane.
    “Daca mare conducere,intelepti fcpr-ului,n-e spune-au din timp ca se amina sezonul,atunci toti maratonisti imperecheau pasarile mai tarziu cu 7-10 zile,si era alta treaba,dar cum la noi se face totul dupa urechee,sau interventii…” ……anuntul a fost dat la incepututl lunii aprilie, cu cat mai devreme se putea da? Aveau ei de unde sa stie in martie ce timp va fi la sfarsitul lunii aprilie????
    Repet, PERSONAL, consider ca este o decizie buna, atat pentru vitezist, demifondist, fondist si maratonist.

  13. v.sasu says:

    Esti jalnic Victor,daca raul ai afecteaza pe toti sa-l primim cu placere? sau sa-l evitam ? Din cauza masurilor abuzive impotriva vointei membrilor au aparut mai multe grupari si tot din aceasta cauza se mentin.Nu suntem egali la naparlire,depinde de categoria de zbor.

  14. Habaci Calin says:

    Da intradevar nu aveau de unde stie cum va fi sfarsitul luni aprilie,chiar din acest motiv nu trebuia sa se grabeasca sa i-a decizia,pripita….
    De 7 zile este soare,cald 18-22 grade,am dus porumbei la 3 antrenamente,e totul ok.
    In fiecare an asa a fost inceputul de primavara,chiar si anul trecut tot asa a fost daca imi aduc bine aminte sau aminat 2 antrenamente cu masina as arad pt ca a plouat,dar tot nu sa aminat prima etapa,deci ?
    Oca iar te contrazici singur ?
    -Nu am de ce sa te sun, pentru ca, comentariul meu nu a fost la adresa ta, ci a fost un comentariu la articolul la care au mai comentat si alte persoane-
    com 12
    Iar com 7… spui…
    -In ceea ce priveste propunerea d-lui Habaci si restul , care au zis sa se anuleze prima etapa de viteza dar sa nu se modifice datele la fond si maraton, personal, nu o consider o propunere buna. In planul de zbor al Aradului, si a majoritatii judetelor din tara, prima etapa de fond este a 5 a etapa. Daca se anuleaza prima etapa de viteza, vom ajunge la etapa 4 la peste 550 km???( in cazul nostru 600 km). La pasari nu va ganditi??? Nu consider ca amanarea sezonului cu 7 zile va afecta atat de mult maratonisti incat acestia nu vor mai putea sa faca performante. Calin Habaci zicea ca maratonistii nu au nevoie sa zboare prima etapa de viteza, insa fondistul are!!!!!!
    Deci com tau nr 7 era direct la adresa mea,dar cum te stim toti ca o t-i doar pe ata nu cred ca mai are rost discutile astea,cind puteai sa dai un tel si sa lamurim tot.
    Sti vorba ta…eu nu gresesc nici o data iar daca gresesc atita o intorc si sucesc pina iasa tot cum vreau eu….
    Hai ca chiar nu are rost sa o lungim a fost o decizie proasta din partea conduceri,si asa incet lumea se c-am satura de multe……
    Azi la Arad au fost 21-22 grade,am dus porumbei la 25 km au venit foarte bine pina in 27 mai sint 12 zile,mai pot sa fac inca 7 antrenamente linistit si ajung cu ei la 120 km personal,tinind cont ca primul concurs este la 140 km…NU VAD ROST AMINAREA SI SCHIMBAREA DATELOR AIUREA.

  15. Cristi says:

    Domnule Habaci ai dreptate in tot ce spui. Daca citim printre randuri observam ca cei care joaca ctg 1 si 2 sint foarte multumiti cu amanarea sezonului. Pe ei nu ii intereseaza maratonul! Daca te uiti la ultimele etape de fond si maraton o sa observam cu uimire ca nu mai sunt nici 20% din cei care angajeaza la prima etapa. Cand ne gandim ca cei care joaca ctg 1 si 2 sunt cei mai privilegiati(claseaza porumbeii pe carca celor care zboara fond si maraton, se folosesc de banii celor care zboara fond si maraton, isi aleg punctaje din 15 etape caomparativ cu cei joaca decat 5 etape de fond si 3 de maraton si asi putea continua lista) si tot ei sunt cu gura mare. Ar trebui facute in tara asta cluburi specializate numai pe categorii. Un exemplu sunt cei din Gaesti(Dambovita) care joaca numai ctg fond si maraton – nici o etapa de viteza sau demifond-numai antrenamente, si atunci nu ar mai fi discutii. O sa incerc sa detaliez si cum se obtin punctaje false(artificiale) la ctg. 1 si 2 dar cu alta ocazie. Pana atunci, ar fi frumos sa ascultati oameni precum Habaci si multi altii ca el care chiar joaca maraton si cunosc intr-o oarecare masura pregatirea porumbeilor pt aceasta categorie.

  16. Fejes Iosif says:

    Calin, scriu un ultim cxomentariu si pe urma nu ma mai obosesc sa iti raspund la altul.
    In comentariul 7 am scris “Habaci si restul” pentru ca doar pe tine te cunosc din cei care au comentat acolo. Am dat cuiva in cap??Te-am jugnit cu ceva?
    “Inca ceva,forma maxima la un porumbel tine 6 saptamini,inainte cu 2 saptamini este intrarea in forma iar dupa forma 2 saptamini este iesirea din forma” WOWWWWWWWW….ar fi interesant sa se inceapa cu iesirea din forma si sa se termine cu intrarea in forma :))))
    Si mai am o intrebare…sper sa nu te supere…din nou…maratonistii fac 9 antrenamente in luna aprilie?????????

  17. Habaci Calin says:

    Oca,te porti ca un copil,de ala rau.
    Citeste cu atentie ce am scris,si iti ve-i da seama ce am vrut sa iti explic,sau nu cumva esti si tu ca si Marius ? cineva candva,a facut un tablou frumos cu niste personaje frumoase,iar o fraza care sa-i reprezinte,spunea asa”
    Lui Marius degeaba a-i explici,ca el tot nu intelege…..ha ha ha ,cred ca t-i se potriveste si tie ca o manusa.{am glumit}
    Eu tot sper sa revina la normal anul competitiv…..ca a-r fi pacat sa se batem din nou joc de porumbei de maraton,pt ca in ultimi 3-4 ani le-am dat toate ceaiurile,adica am facut toate experientele posibile {doar pe porumbei de maraton}
    Eu tot sper ca,oameni cu experienta,cu rezultate nat sa se implice tot mai mult in conducerea fcpr,si sa n-e gandim prima data la porumbei si pe urma la crescatori.

Spune-ti parerea

*