voiajori

Dupa aparitia unui material facut “pe fuga” despre platile pe care columbofilii le platesc pentru concursurile sezonului 2014 ma aflu nevoit sa aduc cateva detalii edificatorii pentru a nu fi atrasi de bezmeticirea si dezimformarea TUPEISTA SI PE FATA cu care va sunt oferite unele informatii.

Naratorul in cauza (lider in gruparea ucpr Beius) spunea cititorului ca la ei se plateste 500 lei/sezon iar la alte asociatii (cu predilectie catre A.C. Voiajorul Bihor) din zona de vest ajung pana la 250 euro. Din start incearca sa va impuna ca la ei e mai ieftin. DAR ATENTIE!!!

Iata cum stau lucrurile in realitate:

ucpr Beius organizeaza:   5 etape pana in 450 km (antrenamente)

3 etape fond pana in 650 km (concursuri)

In total 8 etape cu 500 lei.

Etapele de maraton sunt platite separat catre club Maraton Pannon Ungaria. ATENTIE – se va plati aproximativ 10 lei/porumbel inainte de primul maraton!!! pentru toate maratoanele 3. (4?)

………………………………………………………………………………………..

A.C. Voiajorul Bihor:

220 lei inscrierea

220 lei la ridicarea inelelor.

5 lei/ porumbel in luna aprilie.

Facand un mic calcul reiese ca pentru 50 porumbei vom plati 250 lei+440 lei = 690 lei

Ce avem inclus in planul de zbor?

5 etape de viteza

7 etape de viteza-demifond

5 etape de fond

3 etape de maraton

TOATE SUNT CONCURSURI.

In total 20 etape!!! in care sa te distrezi la categoria pe care o preferi.

Deci,  690 lei : 20 etape = 34,5 lei / etapa la un nr. de 50 porumbei la A.C. Voiajorul Bihor

500 lei : 8 etape = 62,5 lei/ etapa la ucpr Beius indiferent de nr. de porumbei cu care participi (10 sau 100).

La aceasta suma se mai adauga banii platiti pentru etapele de maraton.

Fiecare este liber sa aleaga unde doreste sa concureze pe banii lui. Disperarea unei anumite parti de a atrage mebrii de la cealalta organizatie columbofila este dusa la extrem si se practica o dezinformare masiva!

Concurenta e benefica dar:

Fiti cinstiti nu NESIMTITI!

Vlad Fildan.

Adaugat pe 22 Oct 2013 de |  | 4,203 views

12 pareri la articolul “ATENTIE la dezinformarile columbofile care vi se prezinta pe unele site-uri de specialitate!!!”


  1. Zax says:

    Pe unii chiar ii duce in eroare dar marea majoritate stiu cat ii ceasu. Bine punctat oricum

  2. Laurentiu T says:

    Atentie admin! Ala nu e site de specialitate, adica depinde…..poate de bancuri;))

  3. Atentie says:

    Este cunoscut faptul ca acest baiat are o anumita viziune asupra columbofiliei si nimeni nu i-o poate schimba, nici macar tu Vladut. In scurt timp iti va contracara argumentele tale realiste cu balivernele lui specifice. Las-o balta si ocupa-te de porumbei, vei avea mai mult de castigat.

  4. Fratu Gabriel says:

    Cine vrea sa joace cu adevarat stie unde sa se duca asa ca nu cred ca un zburator profesionist apleaca urechea la unii sau altii! Au mai fost si la noi la Brasov acum vreo 2 3 ani unii dintre marii crescatori ai orasului de au migrat in alte locuri mai caldute si in fiecare an la sfarsit carau cupele cu remorca si diplome de participare dar din pacate se minteau singuri! Concurenta era foarte slaba si incet incet au revenit in CAMPIONATUL NATIONAL unde doar unii dintre ei si-au reconfirmat valoarea pe plan NATIONAL!

  5. alex says:

    Salut , de unde scoateti asa preturi mari. Eu zbor la UCP Dambovita si platesc 25 lei la uniune , 45 la club,si dupa acea 7 lei porumbel 15 etape viteza ,demifond , si 10 lei etapele de fond care sunt ,fara derbi Donetz.

    Preturile sunt la fel de mici sau mari ca si cele platite de dvs.
    50 porumbei x 7 lei (viteza-demifond) = 350 lei
    20 porumbei x 10 lei (fond) = 200 lei
    taxa catre club = 45 lei
    Maraton?
    Total 595 lei

  6. alex says:

    Dar stai asa dece imi bagi pe gat 50 de porumbei , eu detin decat 15, si platesc 15 viteza demifond si din care 5 merg la fond si maraton .Am auzit nu stiu concret ca in unele parti se plateste o cota unica pe columbofil si nu pe porumbei .Scuze nu o zic cu rau sau nu fac referiri la una sau alta uniune .

  7. florin says:

    la sedinta sa votat:200 lei inscrierea,200 de lei la ridicarea inelelor si 5 lei pe porumbel si acuma este 220 lei inscrierea si 220 lei la ridicarea inelelor deci deja ii 440 lei in plus.

  8. admin1 says:

    @ 7 florin
    Era vorba de aproximativ 200 lei la inscriere si 200 lei la ridicarea inelelor. Pana la urma este cu 40 lei mai mult nu cu ” deja 440 lei in plus”.
    La un nr de 20 porumbei va trebui sa platesti 540 lei pentru 20 etape. Mie mi se pare un pret rezonabil.
    ””””””””””””””””””””””””””’
    @ alex
    Eu nu iti bag pe gat nici un porumbel, doar ti-am dat un exemplu. Daca tu concurezi cu 15 porumbei asta nu inseamna ca toata lumea zboara 15. La noi in judet (BH) sunt deja doua alternative de a-ti concura porumbeii. O alegi pe cea care ti se potriveste din toate punctele de vedere.

  9. Coco Satu says:

    oricum la pret va bate Timisul pe toti.de exemplu daca te inscrii in club azi vei plati o taxa de 270 euro…fiind obligat sa joci ce vor ei nu ce poti tu.au anunt si pe site.Bafta!

  10. admin1 says:

    @ Coco Satu…
    In judetul Timis sunt 80 de columbofili care participa la concursuri. In judetul Bihor sunt 130 etc. Preturile difera si in functie de numarul de columbofili. E normal sa coste mai scump acolo unde nr membrilor este mai mic.
    La afirmatia “fiind obligat sa joci ce vor ei nu ce poti tu.” ar trebui sa te gandesti ca intr-un judet de 80 membrii cum e judetul Timis, 20 sunt interesati doar de maraton, 40 de viteza-demifond-general si 20 doar de fond(e pur orientativ). Daca fiecare plateste doar pentru categoria la care doreste sa participe…. preturile vor fi mult mai mari. Pentru etapele scurte vor contribui doar 40 de columbofili, pentru fond doar 20 iar pentru maraton alti 20 de columbofili.
    Ganditiva la binele asociatiei si a tuturor membrilor nu doar la un singur individ, ca doar de aceea se numeste asociatie.

  11. Coco roco says:

    Daca nu poti sa te adaptezi regulilor unei asociatii nu te obliga nimeni sa stai in ea. Tocmai e garantat dreptul la libera asociere – adica pe intelesul tau – daca cei ce sunt deja membrii te accepta esti bine primit daca nu NU. Daca esti acceptat majoritatea decide in asociatie.
    Restul e vrajeala de pe marginea santului.

  12. b3stman says:

    sal,am si eu o intrebare:daca pe siteul FCPR ,scrie clar :cotizatia va fii de 60 de roni/membru si 0,6o /inel.De ce se plateste 100 de roni cotizatia si 1.inelul?tinand cont ca zborurile se platesc separate,plus la fiecare imbarcare se mai plateste 5 roni ?????

Spune-ti parerea

*