voiajori

Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania afiliata la Federatia Columbofila Internationala din anul 1969, organizator al Campionatului Olimpic (campionat care are ca scop stabilirea lotului Romaniei pentru Olimpiada Columbofila si pentru Cupa Continentala) invita toate structurile columbofile din Romania care nu sunt afiliate FCI la semnarea unui protocol cu FCPR de reprezentare la FCI. Astfel concursurile organizate de acestea care sunt conforme cerintelor FCI pentru Olimpiada se vor lua in calcul la desemnarea porumbeilor pentru participarea la Olimpiada.
Protocolul are ca scop asigurarea unui climat sportiv corect si echilibrat prin care orice columbofil roman sa aiba acces la participarile internationale sub egida FCPR dupa un regulament unic.
Structurile columbofile interesate (Federatii, Uniuni, Asociatii, Cluburi) vor beneficia de Programul National de Clasamente, unde isi vor introduce planurile de concursuri si clasamentele, de omologarea concursurilor de catre omologatorii FCPR, de transportul si prezentarea porumbeilor la manifestarile internationale, de promovarea acestor porumbei in media de specialitate si in Catalogul National FCPR, urmand sa achite la activarea porumbeilor in programul de clasamente (introducerea listelor de start) suma de 0,5 lei/porumbel in scopul acoperirii cheltuielilor ocazionate de cele oferite mai sus.
In acelasi timp, conform deciziei Congresului International FCI, incepand cu inelele genealogice pentru 2014, participarea la Olimpiada Columbofila se face exclusiv cu inelele FCI, avand culoare specifica si sigla FCI. Sigla FCI pe teritoriul Romaniei este marca inregistrata de catre FCPR, urmand ca prin protocolul de reprezentare si prin setul de reguli pe care Consiliul Director al FCPR il va pune la dispozitia celor interesati in luna ianuarie, structurile reprezentate sa poata utiliza inelele genealogice cu sigla FCI conform cerintelor FCI.
Prezenta invitatie are la baza decizia Adunarii Generale a FCPR de acceptare in Campionatul Olimpic a oricarui columbofil roman care face parte din structurile care au protocol de reprezentare, in conditiile folosirii Programului de clasamente al FCPR pentru realizarea acestora, a folosirii Corpului Omologatorilor FCPR pentru omologarea rezultatelor, si a respectarii conditiilor minimale impuse de Consiliul Director al FCPR tuturor entitatilor reprezentate.
In acelasi timp are la baza sustinerea celor de mai sus de catre dl Bardos Istvan, vice-presedinte FCI, Presedinte al Comisiei Sportive a FCI.
Federatiile, Uniunile, Cluburile, Asociatiile interesate pot afla si alte detalii la 0748240000, sau pe mail la: presedinte@fcpr.ro

Presedinte FCPR,
Marius Tunduc

Adaugat pe 18 Dec 2013 de |  | 3,071 views

8 pareri la articolul “Invitatie”


  1. Tanase Adrian says:

    Buna ziua , dl Marius , am vrea sa stim si noi daca cei din alte ,uniuni, cluburi, asociatii…etc in cazul in care indeplinim un punctaj bun putem participa la uramatoarea olimpida,sau va trebuii sa asteptam palmaresul din 2015-2016 ???? Va adresez aceasta intrebare in ideea in care rezultatele sezonului 2013 nu au fost centralizate in programul FCPR. Va multumesc .

  2. Florinel says:

    ALOOO Conducatorii FCPR, cum sa-i primiti pe cei de la UCP si FRC cand ei au un campionat sub-mediocru de slab?
    Sa joace dupa un regulament ca si al FCPR si atunci sa fie primiti.
    La o etapa de pui din 2013 la UCP PITESTI au participat +60 columbofili si au clasat 24. Asta e concurenta? Si diferenta de km intre primul si ultimul columbofil era de 3,5 km.
    Halal invitatie
    huuuuoooo

  3. Marius Tunduc says:

    DL Florin
    Participarea la Olimpiada se face dupa criteriile FCI, iar omologarea concursurilor pentru Campionatul Olmpic dupa regulile FCPR ca federatie afiliata. Sa fiti linistit ca toti vom merge la Olimpiada dupa aceleasi reguli!!!
    Noi vrem sa aratam columbofililor romani ca suntem o structura nationala care respecta orice crescator care doreste sa concureze dupa reguli clare. Cei care nu iubesc regulile, transparenta si corectitudinea sa ramana unde sunt.

  4. Florinel says:

    Am crezut ca UCP vor trimite cei m-ai buni porumbei din campionatul lor dupa regulamentul lor (ucp), iar FCPR cei mai buni porumbei din campionatul lor dupa regulamentul lor (fcpr).
    Nu mi se parea corect avand in vedere ca la UCP e un campionat foarte slab cu reguli minimale comparativ cu cel al fcpr.
    Multumesc pentru raspuns
    Sarbatori fericite tuturor

  5. Marinel says:

    Stati linistiti si nu va stresati ca nu lasa ei regulile lor pentru ale voastre. Daca concureaza dupa regulile fcpr foarte multi nu vor mai face norme …. ce sa mai vorbim de norme olimpice.

  6. Marius Tunduc says:

    FCPR este in Romania Champions League. Cred fara dubii ca in 99% dintre asociatii se concureaza corect, cei care zboara chiar zboara, baga in ceas, incearca cel putin sa tina ritmul.
    Cunosc foarte bine opiniile stafurilor judetene asupra performantei si opinia Adunarii Generale a FCPR asupra cererii de performanta la maxim.
    De exemplu in cazul normei Olimpice la Maraton, stiti discutiile de dinaintea alegerilor. Ei bine, un delegat a propus ca la Maraton la Olimpiada sa se mearga cu etape de 700 km – Adunarea Generala a respins propunerea pe motiv ca la 700 km nu este maraton!!! Si exemplele ar mai putea continua.
    Oricum referitor la Maraton am promisiunea viitorului presedinte FCI ca din 2015 revenim la maraton peste 800 km.
    In rest noi suntem deschisi pentru toti columbofilii care iubesc competitia si performanta si nimeni nu ii opreste in FCPR prin mijloace ne-ortodoxe sa devina campioni.
    Va doresc un an nou fericit tuturor!!!

  7. vali. says:

    Parerea mea domnule Tunduc este ca: este o mare diferenta intre FCPR cea actuala ,pe langa care mai este si UCPR si FRSC si –“UFCR”–cea care in adevaratul sens al cuvantului s-a afiliat la FCI in 1969 si sub conducerea careia absolut orice crescator din orice colt al acestei tari numita ROMANIA putea si avea dreptul sa participe la Olimpiada.Dumneavoastra nu reprezentati decat FCPR-ul,nicidecum o tara-ntreaga.Ce va face sa credeti ca fcpr-ul,o federatie din trei existente in Romania are oameni mai capabili decat celelalte doua federatii;omologatori,tehnici ,comisii,corp control,adunare generala,inele FCI…va place sa va jucati cu cuvintele domnule Tunduc.Pe cata vreme la olimpiada FCI participa porumbei pe inelele carora scrie BELG,NL,etc…. fara doar si poate ca au dreptul sa participe si porumbei pe ale caror inele este scris -RO.FRSC-si-RO.UCPR-ca doar nu sunteti domnia voastra Stapanul Inelelor sa spuneti ce inele au dreptul si care nu.Mi se pare normal ca cele trei fed.existente la noi in tara sa poata participa cu porumbeii la olimpiada respectand si incadrandu-se normelor FCI,mi se pare normal sa existe la nivel national o singura comisie constituita din membri de la cele trei fed.(in mod egal)care sa verifice porumbeii pentru olimpiada,mi se pare normal ca fiecare membru columbofil din oricare federatie ar fi el sa stie care sunt regulile si normele ce trebuiesc respectate pentru ca ca porumbeii sa poata participa la olimpiada,mi se pare normal ,foarte multe lucruri care nu se intampla mi se par normale,asadar domnule Marius Tunduc astept cu interes parerea dumneavoastra referitoare la cele spuse mai sus ,cu rugamintea sa publicati acest comentariu al unui columbofil incepator din ROMANIA care nu doreste decat sa zboare porumbeii dezinteresat de luptele pentru putere din toate cele trei federatii.

  8. Daniel membruFCPR says:

    Sunt convins ca sunt oameni capabili in toate federatiile de la noi din tara,insa lupta pentru putere este mare si orbitoare. Nici o federatie nu vrea ceva rau pentru membrii sai insa toate vor sa stranga o cotizatie in plus. Am fost membru UCP si am constatat faptul ca nu era asa concurenta si transparenta ca la FCPR. Mi-as dori sa pot vedea valoarea porumbeilor mei in comparatie cu cei din zona mea care desi zboara in aceeasi directie sunt din ala federatie(UCPR), insa nu este posibil(RNS-uri incompatibile). Prin invitatia facuta de domnul Marius Tunduc sper sa fie posibila acasta comparatie. Nu vad nimic rau in aceasta initiativa. Cred ca singura piedica ete cea legata de inelele FCI. Sper ca, conducerea FCPR sa gaseasca o solutie imediata astfel incat sa fie posibila chiar de anul acesta participarea la Olimpiada a tuturor columbofililor din romania fara ca acestia sa fie nevoiti la cheltuieli in plus cu inele FCI.
    Sarbatori fericite!

Spune-ti parerea

*