voiajori

**Inainte sa cititi urmatorul articol,as vrea sa mentionez ca NU SUNT DE ACORD cu adaugarea de clor,inalbitori sau alte chimicale de acest gen in apa de baut a pasarilor dumneavoastra. Aceste chimicale sunt toxice pentru pasari.In articolul de mai jos veti observa cum Dr Marx declara ca folosirea clorului a fost esentiala in inlaturarea bolilor . Nu ma indoiesc ca pasarile doctorului Marx au fost protejate de boli,deoarece clorul distruge toate bacteriile daunatoare,insa pe parcursul distrugerii bacteriei “rele”, va fi distrusa si bacteria “buna” ceea ce duce la distrugerea sistemului imunitar si a imunitatii naturale impotriva imbolnavirii. Lasati-ma sa va dau un mic exemplu: sa zicem ca in urma clorinarii apelor din care beau pasarile dumneavoastra,acestea par sanatoase,dar dupa consumarea apei cu clor imunitatea pasarilor devine mult mai slaba. Iar acum sa zicem ca v-ati expediat pasarile intr-o cursa iar acum pasarile sunt pastrate intr-un loc in care nu exista apa cu clor. Fara clorinare,sistemul imunitar al pasarilor va fi bombardat de bacteria normala din cele 2 surse : noul loc si noile pasari cu care intra in contact. Cu sistemul imunitar slabit,pasarile sunt mai sensibile la o alta boala.( in mod normal clorul distruge). Cativa crescatori,in opinia mea , leapada si slabesc sistemul imunitar al pasarilor lor cu suplimente artificiale. Motivul pentru care am postat articolul de mai jos este sa va arat ideile si opiniile diferite ale crescatorilor. Din nou,NU sunt de acord cu clorinarea apei de baut a pasarilor, va rog sa o folositi doar pentru ce a fost facuta: o solutie de curatat,doar o solutie de curatat.**
Multumesc- Chris

Miracolele clorului

Adaugarea inalbitorului obisnuit (din gospodarie) in apa de baut are ,intr-adevar efecte benefice asupra sanatatii porumbelului.
Acest lucru pare putin straniu, de cand clorinarea apei are implicari negative in sanatatea oamenilor. In urma sugestiilor,apa clorinata este cauza cresterii ratei de cancer.
Clorul este un chimic foarte puternic care alatura mai multe molecule si poate schimba identitatea lor chimica,astfel compusii ne-toxici devin toxici.
Eu personal,folosesc un filtru care inlatura clorul din apa mea de baut,insa porumbeii mei beau foarte multa,iar eu percep acest lucru ca fiind benefic. NICIODATA SA NU PUNETI ALTA SUBSTANTA IN ACELASI TIMP CU CLORUL IN APA!!
Metoda obisnuita de tratare a apei de baut este adaugarea de 1 sau 2 lingurite de inalbitor obisnuit precum Colorox sau Purex pentru fiecare masura de apa.* Variatia cantitatii depinde de temperatura. Cand este cald,clorul iese mai repede din apa,deci utilizati mai mult.Cand este frig clorul iese mai greu din apa,deci folositi mai putin.
Clorul este un dezinfectant foarte puternic care inlatura organismele daunatoare din apa. Cele mai multe boli ale porumbeilor pot fi raspandite prin apa, deci utilizarea chibzuita a dezinfectantului poate preveni multe lucruri la care sunt expusi porumbeii.
Aici se poate gasi si un beneficiu ascuns: sporirea consumului de clor,care va fi eliminat de rinichi, va produce mai mult acid uric. Urina este eliminate impreuna cu materiile fecale. Salmonelei si altor bacterii le displac mediul acid.
Acesta poate diminua mediul prielnic de raspandire al bacteriei,astfel porumbeii nu contacteaza doze infecte. Aceasta este o teorie,nu este un lucru dovedit stiintific, deci luati-o ca atare. M-am gandit mult si am ajuns la concluzia ca daca locurile afectate de paratifos* sunt tratate cu apa clorinata, pasarile se fac bine dupa acest tratament.
Am manuit conventia pasarilor de cursa primavara -vara trecuta. Singurul lucru pe care l-am facut pentru pasari a fost sa le tin cu apa clorinata. Al meu a fost singurul loc fara porumbei bolnavi. A fost o coincidenta? Eu cred ca nu.
De asemenea,spun ca bautul apei clorinate are o influenta negativa : trichomonas* in cavitatea orala. Ar fi necesar sa fac niste cautari in aceasta privinta pentru a confirma acest lucru; in mintea mea exista numeroase efecte ale acestor organisme.
Amintiti-va! NICIODATA SA NU PUNETI ALTA SUBSTANTA IN ACELASI TIMP CU CLORUL IN APA!! PROBABIL VA NEUTRALIZA COMPUSII SAU II VA TRANSMITE TOXICI PASARILOR. Cand doriti sa administrati vitamine pentru coccicea, viermi sau trichomonas* etc. doar sariti peste apa clorinata pentru cateva zile, apoi reluati cand doza este completa.
Inalbitorul obisnuit nu ar trebui considerat un tratament,doar o masura de prevenire.
AUTOR: Dr David E. Marx DVM

Sursa: www.pigeonracingpigeon.com

Traducere: columbofil.net

* masura de apa (gallon) = masura de capacitate a apei (4,54 l in Marea Britanie si 3.78 l in SUA)
* paratifos (paratyphoid) = febra
* trichomonas = tip de infectie

Adaugat pe 3 Apr 2014 de |  | 4,015 views

3 pareri la articolul “Miracolele clorului…..NU!”


  1. bogdan says:

    cel mai prost articol posibil…
    degeaba ai scris ca nu esti de acord cu el daca l-ai publicat.Acum toti idiotii o sa-si otraveasca porumbeii cu clor,pacat de bietele pasari.

    daca tot ai inceput pe panta asta de publicatii, de ce nu incepi si articole de genul”cum poti impusca o baba intr-o statie de autobuz” ,”cum poti sa-ti calci dusmanii cu masina”…,nu esti de acord cu ele dar lasa pe altii sa citeasca si deznoadale mintea ca poate pe altii ii intereseaza

    Este un articol PRELUAT. La final gasesti sursa si autorul.
    In rest…. cine e destept stie sa traga o concluzie dintr-un articol.
    La fel face si AD S. iti zice 2-3 vorbe si te nauceste complect. Nu stii ce sa mai crezi.

  2. I Walk Alone says:

    Pentru mine nu este o noutate.
    Am auzit de clor in urma cu 2 doi de la un crescator englez.
    La inceput am crezut ca isi bate joc de mine cand mi’a zis asa ceva.
    I’am zis ca nu pot sa cred si ca as vrea sa vad cu ochii mei ca da clor in apa de baut.
    Atentie insa!! Nu folositi orice fel de clor,care contine si tot felul de arome si alte substante.Doar clor simplu ,care e si cel mai ieftin .
    Personal am folosit dar pentru o perioada scurta de timp,si intr’adevar pasarile aratau bine.
    Am un bun amic care foloseste clorul regulat si nu doar in apa de baut ci si in apa de baie.
    Eu nu sunt in masura sa spun daca e bun sau nu dar in Anglia am intalnit mai multi crescatori care folosesc .

  3. gogu says:

    La noi nu mai trebuie sa pui clor in apa, din contra trebuie lasata sa stea de pe o zi pe alta. Nu este raspunzatoare persoana care ataseaza un articol pe site si mai degraba este cititorul daca nu stie spicui din ce citeste. Dupa mine nu a-si da asa ceva in apa, dar stiu ca in strainatate folosesc multi asa ceva in special in USA. Istoria columbofila cu traditie este in Europa tari ca Belgia si Olanda si mai putin in UK sau USA.
    Ad S. nu numai ca te nauceste dar sunt contexte unde se si contrazice, important ca scrie si multi pot invata din cunostintele lui.

Spune-ti parerea

*