voiajori

Cluburile Asociatiei Columbofile Voiajorul Bihor au organizat in zilele acestea mai multe antrenamente.

Fiecare zona si-a stabilit etapele de antrenament.

Astfel, columbofilii BEIUSENI au dat startul primelor antrenamente. In jur de 1.000 de porumbei au participat la antrenamentul cu lansare din localitatea Giris – BH, aproximativ 70 km aerieni. Sosirile au fost bune.

Alesdenii nu s-au lasat mai prejos, iar luni 21.04.2013 la ora 8:20 au fost lansati aproximativ 700 porumbei din localitatea maghiara Berettyoujfalu – ~ 80 km aerieni. Sosirile au fost bunicele. Porumbeii s-au strans in proportie de 99% dar intr-o ora de la lansare.

Oradea… Azi 22.04.2013 si-au programat primul antrenament si colegii din Oradea cu lansare dintr-o localitate din Ungaria. Sosirile au fost foarte bune.

Nu am facut poze si nu am cerut detalii despre aceste etape pentru ca am vrut sa ma bucur in liniste de primul antrenament, primii pui iesiti la zbor si de alte indeletniciri relaxante….

Prima etapa de concurs se va juca pe zone datorita deschiderii foarte mari de la Carei pana la Salonta. Se anunta un sezon incendiar, primele “intepaturi”  colegiale s-au dat cu mult inaintea inceperii sezonului. 🙂

Si pentru ca suntem AMATORI, vineri,sambata si duminica sunt programate primele etape pe fiecare zona  a judetului.

Iar de duminica intr-o saptamana peste 7.000 de porumbei bihoreni vor brazda cerul in drumul lor spre case de la Budapesta.

Va fi o etapa cu totul si cu totul speciala care va ramane in istoria columbofiliei bihorene. Cel mai mare numar de porumbei angajati vreodata de judetul nostru vor fi imbarcati pentru etapa de Budapesta…. iar castigatorul va fi…..

Adaugat pe 22 Apr 2014 de |  | 1,839 views

6 pareri la articolul “Primele antrenamente pentru AMATORII din Bihor. In weekend urmeaza primul concurs OFICIAL!”


  1. cosmin says:

    Lucaci Ionut locul 1!!!

  2. Fam Lucaci says:

    D-le Cosmin, multumesc pt increderea care o aveti in pasarile mele. Dar sa nu uitam ca in Bihor, in clubul nostru de AMATORI, sunt multi medaliati la nivel national, si chiar campioni nationali.
    As aduce la cunostinta dumneavoastra cateva nume sonore de la noi din judet, care pot cu usurinta lua loc 1 la aceasta etapa istorica.
    Sa icepem cu doctorul Oros, multiplu medaliat national, a cipuit pt 2014 peste 150 de porumbei, sta intr-o zona favorabila cu vant prielnic, si e doctor veterinar aspect foarte important.
    Fam Miclos, o crescatorie care a dat mai multi campioni judeteni, si in top 3 national, deasemenea au cipuit un nr frumos de porumbei, sa nu uitam ca se pricep la porumbei si joaca vaduvie de cativa ani, si ce e mai important cu rezultate.
    Tartea Florin, un crescator pe val, a cipuit in jur de 90 de pasari, din care jumatate maturi. In anii precedenti a fost unul dintre castigatorii inceputului de sezon, a achizitionat pasari de scurte, si e unul dintre cei mai pasionati crescatori din Bihor.
    Cioabi, un crescator nou, cu investitii in pasari de scurte, sa nu uitam ca se gasesc foarte multe pasari de la Horvat, care stim ca nu au concurenta in zona de vest. Pt reimprospatarea memoriei, aducetiva aminte de etapa de ACS 300km la care zona a angajat peste 15 mii de pasari, si unde Salontai cu pasari Horvat si cu 80km mai mult reuseste sa bage 5 pasari in primii 25 din 15 mii, asta spune multe despre aceste pasari.
    Un alt favorit Tunduc, care nea demonstrat ca daca are munitie, nu are adversari, uitativa in 2012 cu pasari de un an cum a jucat, si cu un handicap de 40km. Acum credetima are munitie, iam vazut pasarile joi la antrenament, pornire, timp scos, felul in care arata.
    Sa nu uitam de cei din Carei.
    Deasemenea Bala, fost campion national viteza palmares 2012 joaca cu pui, nepoti din campion.
    Fildan Ionut, bine pozitionat, pasari de valoare, a demonstrat ca poate lua mai multe locuri de 1, un posibil castigator.

    Si favoritul principal Doctor Arturica (numele de regele Artur si la dat personal, va rog sa no interpretati ca ironie) desi nu mai are antrenor, ca in anii precedenti, eu totusi cred ca el va castiga etapa, rezultatele din 2013 il da ca mare favorit.
    Sper sa nu traiasca si Doctor Artur drama care a traito Unirea Urziceni dupa plecarea lui Dan Petrescu … timpul ne va da raspuns.

    Cosmin, iti urez un sezon reusit, si fie ca ceea ce ai vazut … sa nu te insele.
    Va urez un sezon reusit, tuturor cititorilor, si fie ca cel mai pregatit sa castige.

  3. Fam Lucaci says:

    RECTIFIC miercuri nu joi(la Tunduc)

  4. manole florin says:

    Ce amatori ma camd suntem cei mai buni din Romania? Si parliti aia se numesc profesionisti? Vai de capul lor ca tin porumbeii cu gainile si sunt un club de maraton care angajeaza 100 la marton si le vine 2. Profesionistii lui peste mort

  5. Fam Lucaci says:

    …….. si totusi, cred ca am vazut bine pasarile lui Tunduc, nu? Voi ce ziceti?

  6. ene says:

    Com 2 este super, final de comedie. bv Lucaci si bafta.

Spune-ti parerea

*