voiajori

In urma cu cateva zile la insistentele unor prieteni anuntam pe site ca vom trimite niste columbofili sa ne convingem ca cei de la UCP Beius, chiar se duc pe locurile de lansare pe care le anunta.

Gurile rele vorbesc deja de anul trecut de niste ciudatenii, si as vrea acum la final sa vi le povestesc:

Faptul ca la multe etape crescatorii din Oradea erau depasiti net de unii incepatori din Beius, in conditiile in care acestia aveau si o diferenta de 50 km mai mult.

La etapa derby pui de anul trecut unii au avut sosiri exceptionale iar colegul nostru Tartea Florin, unul dintre cei mai buni jucataori la pui in 2013 din Bihor nu avea porumbei acasa la cateva ore dupa sosiri de exceptie la anumite persoane.

La etapa de maraton cu unguii, armasarii beiuseni au devenit simpli magari si dupe ce reuseau sosiri la minut de la fondurile proprii, la maraton, transportati de unguri s-au pierdut cu desavarsire.

Acestea au fost motivele curiozitatii noastre.

Azi dimineata au fost lansati in conditii meteo foarte bune cei 475 de porumbei de la UCP. Din acestia pana la aceasta ora sunt anuntati 25, adica 5%, si nu mai putin de 50% (14) columbofili nu au nici un porumbel. Printre ei si mult laudatul Lutas Gabriel din Oradea, un crescator care atunci cand concura in As Bihor, pe un program bine definit de concursuri de viteza demifond, si ulterior fond era mereu printre favoriti la fond si maraton.

Un alt crescator care aparea in clasamente era si Florin Popa de la Hidis care reuseste tragica performanta acum sa aiba 1 porumbel sosit din 51 angajati.

Cu 5 din 40, de la 600 km, maestrul oradean Peto i-si arata limitele mult galonate pe pagini de net in ultima perioada.

Cam asa arata din pacate tabloul sinistru, condus de un lider spiritual care promitea senzatii de exceptii la concursurile de maraton insa anunta sec in urma cu 1 luna ca AMR pana atunci cam trei ani. Azi, fara a avea grija porumbeilor din masina, pentru ca el nu concureaza, astepta tolanit langa un caine ciobanesc care ii devenise bun prieten in 10 minute, porumbeii soferului de pe masina, porumbei care azi nu au venit si de maine au sanse tot mai mici sa revina acasa.

In urma cu 7 zile  anunta bucuros si pervers catastrofa de la Suceava, lovind cu mantinela in Marius Tunduc si conducerea FCPR ca nu ia masuri cu cei din Suceava. Azi oare conducerea UCP ce masuri a luat cand domnia sa a facut ca la un banal concurs de 600 kilometri, jumate dintre crescatori sa nu aiba NICI UN PORUMBEL SOSIT?  Iar crescatori priceputi la Lutas Gabriel sau popa Florin stau cu cotetele goale? In dobitocia lui nu  a realizat ca toata ura revarsata impotriva celor care candva l-au ajutat se va intoarce si loveste iata in ne-vinovati.

Ne pare extrem de rau sa vedem atatia porumbei pierduti si atatia crescatori distrusi.

Planul de antrenament al porumbeilor, gandit credem noi special pentru ,,maestrul oradean,, care se pregateste  de Aachen cu ungurii in 2 saptamani a distrus speratnele atator crescatori.

Sa zbori 60, 140, 220, 220, 450 si  apoi 600 la o saptamana in conditiile cand multi porumbei au stat acasa la etape de 450 ca pregatire pentru fond este criminal. Sa nu lansezi la 500 km, cand norma e de 3 x 550 e criminal.

Sa duci porumbeii cu cuptorul, prin Ungaria ziua in amiaza mare cand afara sunt 35 – 40 grade la nivelul asfaltului si clar intr-o masina fara ventilatie mecanica se face 50 – 55 grade este din nou criminal.

Toate aceste lucruri fac o parte din dezastrul anuntat.

Ne cerem scuze crescatorilor care orbiti de cele trei fonduri din 2013 au crezut ca au porumbei de Top. Poate ca masina a fost acolo in 2013. Poate daca nu mergea cineva sa verifice azi lansarea porumbeii veneau  super bine (??) si dispareau din nou la primul maraton real.

Lansarea de la locul de lansare devine atat de dezastruoasa doar daca este precedata de un sir de minciuni.

14 columbofili privesc azi cotetele goale, goliti pe dinauntru de speranta. Inca cativa privesc custile in care ieri dimineata frematau zeci de porumbei si azi ii privesc stingheri 1- 2 porumbei.

Uciderea sperantei, uciderea viselor acestor columbofili este un act criminal.

Suntem convinsi ca liderul spiritual va gasii noi motive si noi circumstante atenuante pentru a va mai pacalii inca 1 – 2 ani.

Anul trecut va trambita maratoanele internationale si nu ati ajuns nici macar in catalogul maghiar. Anul acesta va amagit cu povestea unor maratoane nationale de la Oradea pana la Brasov si chiar pana la radauti.

Din pacate azi ati putut vedea ce inseamna REALITATEA. Ba mai mult ati inteles poate ce inseamna competitia bihoreana adevarata: Nyiri Alexandru, un crescator de nivel mediu la Ac Bihor, care nu a reusit in 2013 nici macar o cupa la nivel judetean, va spulberat repede visele de loc 1. Va dati seama unde v-ar fi nivelul daca ati concura cu TITANII BIHORULUI.

Selectia porumbelului se bazeaza pe competitie puternica nu pe minciuni si etape unde vin porumbeii la minut de la fonduri ciudate. Selectia si viitorul inseamna sa ai curajul sa-ti masori fortele cu cei puternici.

Lectia de azi poate va va trezii la REALITATE.

Speram sa va soseasca cat mai multi porumbei maine si in zilele urmatoare. Ei nu au nici o vina. Iar omul cu cainele o sa va spuna in continuare ce frumosi sunteti cat timp ii urmati doctrina, si ce tradatori de neam sunt cei ce se trezesc la realitate. Cum alaturi de cei dispusi sa il urmeze pana la capat se simte puternic.

Noi doar  putem sa va ajutam cu un alt controlor la urmatorul fond, chiar de il veti face doar in 2015.

Adaugat pe 9 Jun 2014 de |  | 2,698 views

6 pareri la articolul “WELLS – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNTAT”


  1. Ionel says:

    Vesa pune deja poze cu caini. Mare minune sa nu faca de maine un club de catelari, mai ales ca transmite clar tuturor prietenilor pe care ii cunoaste de ani de zile ca in comparatie cu ei care sunt niste tradatori, cainele din poza e sincer si ii inspira cea mai mare incredere.
    cat de sadic si bolnav poti fi sa pui astfel de poze, sa scrii astfel de lucruri intr-o zi cand le-ai facut praf porumbeii prietenilor tai?

  2. b.v. says:

    S-au adunat 12% foarte putini.

  3. ioan says:

    pai cred ca, cainele ala este ori chior,ori prost,ori si a pierdut simturile cainesti…………

  4. catalin says:

    Crede-am ca doar buzoienii frsc-isti au patit-o,ca tot ca turma au plecat la pomul laudat condusi de eminente cenusii.

  5. beius says:

    Cornel astazi si-a depus demisia dupa acest fond esec.

  6. Cornel says:

    Fraieri sunt crescatorii care au ales UCP in detrimentul FCPR. Asa le trebuie!!! Sa fim seriosi. Este clar ca in trecut nu s-au lansat de la locul de lansare. Ce inseamna UCP, FRSC? Va spun eu!!! PROSTIREA POPULATIEI, ASTA INSEAMNA!!!!! hai ca m-am si enervat cu domnii astia UCP-isti si FRSC-isti! Adevaratii campioni sunt la Fcpr!!!
    Traiasca Romania unita!!!

Spune-ti parerea

*