voiajori

UPDATE:

VINERI ORA 6.40 S-AU LANSAT PORUMBEII

CONDITII METEO EXCELENTE

MULT SUCCES TUTUROR!!!

UP DATE – Joi sera orele 11.00

Masina a juns la orele 10 pe locul de lansare,

Porumbeii au mancat intre orele 18 si 19.00 foarte bine, au fost adapati si ulterior la ajungerea pe locul de lansare li s-a pud din nou apa.

Delegatul ne-a transmis ca starea porumbeilor este foarte buna.

Maine dimineata porumbeii vor fi lansati de catre comitetul de lansare foemat din Bondar Andrei, Ionut Fildan si Onodi Vasile.

Vremea se anunta excelenta pentru zbor, fara precipitatii pe traseu, cu vand din nord la plecare si pe traseu cu intensitati intre 10 si 20 km/ora

Dorim tuturor colegilor bihoreni si careieni un zbor reusit cu pierderi minime!!!

Doamne ajuta!

Asociatia Columbofila Judeteana Bihor a imbarcat aseara 2455 de porumbei pentru a doua  etapa de Tabor. Cele 4 centre de imbarcare cu columbofilii aprtinatori au pus tot ce au avut mai bun la bataie pentru categoria fond la aceasta a doua eapa.

O parte dintre crescatorii de Top la Maraton au lasat deja favoritii acasa. Unul dintre ei Oros Bogdan a imbarcat doar 6 porumbei restul intrand deja in programul de pregatire pentru Konigs, prima etapa de maraton, unde campionii din Bihor, Salaj, Satu-Mare si Maramures se vor intrece peste doua saptamani. Si Bogdan nu este singurul. Strategii si strategiile pentru categoria regina intrand deja in actiune.

Cei 2455 de inaripati au plecat aseara la orele 11 din Oradea. In prealabil sa echilibrat numarul de porumbei pe boxa, in special pentru centrul Alesd de unde porumbeii au venit 36 pe boxa. La plecarea spre Tabor porumbeii au plecat cam 29 – 31 de porumbei pe boxa.

La aceasta ora (ora 10.00 joi) porumbeii au ajuns in Cehia si masina sta in pauza tahograf pana diseara la orele 19.00

Conform delegatului Costel temperatura in masina este placuta si porumbeii au fost insetati si au bauta apa inainte de mancare. Ulterior li sa pus hrana in jgheaburi pentru o ora si dupa aceasta li se va pune din nou apa care va sta in fata porumbeilor pana diseara la ora 6 cand vor fi din nou hraniti si adapati.

Odata cu ajungerea la locul de lansare porumbeii vor primii din nou apacare va sta in fata lor pana dupa lansarea programata maine dimineata.

Previziunile meteo sunt in continuare foarte bune pentru maine.

Uram succes tuturor participantilor si va vom tine la curent cu toate noutatile!!!

Adaugat pe 12 Jun 2014 de |  | 2,478 views

8 pareri la articolul “POVESTEA LUI TABOR…..”


  1. Moldova! says:

    Bafta!!!

  2. Fam Lucaci says:

    Datorita organizatorilor, vom avea maine o etapa reusita. Urez succes tuturor columbofililor care au angajat la acest fond.
    Favoriti principali sunt Vancea si Ionut Fildan, spun lucrul acesta analizand etapa de ACS unde cei doi au jucat cel mai bine si unde neau demonstrat ca sunt in urcare.
    La pasare favoritul numaru unu ar fi GIGANTUL profesorului meu Sztanyic, o pasare extraordinara, un vas de cinste in mana unuia dintre cei mai buni “OLARI” din Bihor. Aceasta pasare in momentul de fata e campionul Romaniei la demifond, felicitari profesore.
    Ma intreb ce ar fi facut Sztanyic sa fi avut DOUA pasari de viteza?
    La incheere va salut cu celebru salut, care in Oradea e folosit deja intre colegi in loc de buna ziua “VIVA SWEERING”

  3. ioan says:

    nu stiam ca dl sztanyic este si olar…dar de.. oamenii se mai si reprofileaza,o sa dau comanda sa mi faca niste adapatori din lut,..pastreaza apa rece si curate mult timp,sa l ajuti si tu Lucaci,ca tot te lauzi pe aici ca ti e professor,poate mai inveti cate ceva,poate te reprofilezi,faci si un brand cine stie……..

  4. ioan says:

    si atunci o sa ti schimbi si salutul ,,VIVA LUTUL,,

  5. paul says:

    Dupa manualul lui Steven van Breemen care sa publicat ieri pe columbifil.net se pare ca nu toti lansatori lau citit**. Este preferată hrănirea porumbeilor la locul lansării, deoarece acest lucru permite păsărilor să digere mâncarea într-un mediu stabil. Multe păsări vomită în timpul transportului.**

  6. Fam Lucaci says:

    …… iarasi am avut dreptate: Fildan, Vancea si profesorul meu Sztanyic cu super Gigantul.
    Intr-o alta ordine de idei d-le Ioan, ma gandesc sa vorbesc cu “blondul” fostul tau coleg de clasa (ala care tea acatat in cuier) sa suporte el cheltuiala pt lutul din care iti vom face adapatorile, cat despre manopera e cadou din partea mea si a lui Sztanyic. In momentul in care vei face Prima NORMA Maraton din viata ta, noi iti facem cadou doua adapatori si o cupa din lut.
    Pe tine d-le Ioan te salut cu celebrul salut VIVA LUTUL, iar pe cei care joaca MARATON, cu frumosul salut si deja bine cunoscut in Bihor: VIVA SWEERING.

  7. ioan says:

    Lucaci,nici macar nu meriti sa mi pun mintea cu tine,totusi am sa ti spun parerea mea vizavi de tine…eu am postat o gluma,tu ma jignesti cu nesimtire..TIE CHIAR NU TI E RUSINE?cat despre adapatori de lut,ma Lucaci ti le fac cadou,sa aiba si gutanii tai din ce sa bea apa,in alta ordine de idei,pe mine nu ma intereseaza maratonul,doar fondul,ma multumesc cu putin,.ia spune mi cine ti a spus tie ca am fost agatat in cuier???si cand??,SI UNDE??cu,care blond sa vb?daca nu ti retragi cuvintele fac cerere la Comisia de Disciplina,pt calomnie,sau ar trebui sa vb cu un avocat

  8. Akaght says:

    Arde-i Manea!!! ……Ai puso Lucaci

Spune-ti parerea

*