voiajori

In data de 01.06.2014 s-a desfasurat pentru gruparea oltenilor prima etapa de fond a sezonului 2014 cu lansare din localitatea Sychavka Ucraina, lansarea facandu-se la ora 7.00 iar la start a fost prezent un numar de 13195 de porumbei . Gruparea este formata din 5 judete : Arges, Valcea, Teleoman, Olt , Dolj. Aceasta etapa fiind un debut destul de dur , o parte din porumbei clasand in ziua 2 de sosiri. Primul porumbel sosit pe concurs este masculul cu seria 0771518-2011 reprezentand judetul Valcea prin domnul Silviu Tatut iar ca etapa sa fie una foarte reusita pentru dumnealui a ocupat si loc 1 pe concurs la categoria crescator clasand un numar de 17 porumbei din 39 angajati. Primul porumbel sosit in judetul Arges si pe pozitia 2 in clasamentul general este masculul cu seria 0068107-2010 al tandemului Manea Dumitru+ Manea Danut . Porumbelul a fost in expozitia nationala FCPR 2012 la categoria Fond si in 2013 in expozitia judeteana Arges la categoria general . Porumbelul este nepot din Nero de la Dl Craciunescu mama lui avand seria 101111-06 care este ocupanta locului 40 la expozitia nationala FCPR categoria fond 2009 avand origine van Hee de la dl. Craciunescu Adrian . Porumbeii sunt zburati la vaduvie dupa aceleasi metode ca ale doctorului Craciunescu.( foto …)

Tot dumnealor ocupa si loc 1 crescator pe judetul Arges si respectiv loc 2 in clasamentul general crescator clasand un numar de 44 porumbei din 126 angajati.

Locul 1 la porumbei in judetul Olt este ocupat de catre domnul Cernatoiu Nicusor Remus cu masculul seria 0572007-2012 ocupand si loc 3 in clasamentul general. Porumbelul a fost concurat prin metoda natural avand ca pozitie de cuib un pui de 14 zile. Pasarea are ca origine 25% Bruggeman + 75% Jos Thone.(foto …)

La crescator in judetul Olt locul 1 este ocupat de catre Fratii Ungureanu care au clasat un numar de 12 porumbei din 36 angajati. ( foto …)

Nici judetul Dolj nu se lasa mai prejos si ocupa locurile 1, 2 si 3 pe judet la categoria porumbei prin tanarul columbofil Moraru Catalin, locul 1 pe judet clasandu-l cu femela seria 0868999-2013. Porumbeii au fost concurati prin metoda vaduviei, crescatorul fiind indrumat de care bunul sau prieten Voicu Mihai din localitatea Segarcea judet Dolj. Femela este scoasa dintr-un mascul din lotul de zburatori pierdut in 2013 la o etapa de maraton iar mama ei este din porumbeii domnului Habaci Calin. Domnul Moraru tine sa precizeze ca nu pentru reclama precizeaza originile pasarii, cu domnul Habaci nu a vorbit niciodata dupa achizitionarea porumbeilor.(foto …)

Experimentatul crescator al judetului Dolj domnul Vochin Gelu claseaza un numar de 45 porumbei din 161 angajati si ocupa locul 1 judetean la categoria crescator.

In judetul Teleorman domnul Nedelea Emilian are parte de o etapa reusita ocupand locul 1 pe judet la ambele categorii, porumbel si crescator angajand un numar de 5 porumbei si claseaza 3. Femela dumnealui cu seria 1434030-2013 sosind prima . Tatal femelei fiind porumbel din crescatoria Cosmin Olteanu linia Etiene Devos iar mama femelei cu origine Petrica Cocos (via Cretulescu Corneliu). Metoda de zbor este naturalul insa porumbeii dumnealui se preteaza foarte bine si la metoda vaduviei la care va reveni in sezonul viitor. Ca hrana pasarile primesc amestec facut acasa iar ca recuperatori produse gama Rohnfried cu unele adaugari din farmaciile noastre umane si veterinare.

Asociatia Columbofila ” Gelu Ioan Gatejescu ” felicita toti castigatorii acestei etape si le doreste tuturor columbofililor din Romania mult succes la zborurile urmatoare!

Adaugat pe 16 Jun 2014 de |  | 2,892 views

5 pareri la articolul “CASTIGATORII ETAPEI DE FOND SYCHAVKA! FOTO + DETALII.”


  1. Cristian H says:

    Felicitari tuturor, in special domnului Nedelea.

  2. UNGUREANU CEZAR says:

    FELICITARI TUTUROR SI MULTA BAFTA PE VIITOR !!!!

  3. I Walk Alone says:

    Foarte frumos raportul acestei etape!
    Felicitari castigatorilor!

  4. paul says:

    foarte frumos dar sa nu uitam de campionul domnul Preda gheorghe care reuseste sa fie printre singurii (3)columbofil care angajeaza mai multi de 10 porumbei si reuseste sa claseze mai mult de 50%.de asa sange se poate vorbii

  5. habaci calin says:

    Felicitari castigatorilor.
    Dl Moraru Catalin,as dori sa ma sunati pt a discuta despre locul 1 pe jud ce aveti la fond.
    tel 0747385588.
    Sau sa i-mi lasati un nr de tel.

Spune-ti parerea

*