voiajori

Azi, 30.04.2011, multe asociații columbofile au organizat primele concursuri ale acestui sezon Maturi 2011.

Asociația ”Voiajorul” din Bihor, membră a FCPR, este una dintre acestea. La ora 9:00, 3544 de porumbei aparținând celor 85 de columbofili bihoreni participanți la acest concurs, au fost lansați din localitatea Tőrőkszentmiklos, Ungaria.

Distanțele pe care le-au parcurs favoriții înaripați variază între 105 și 177 km. Astfel, într-una din localitățile cu distanță mică, Livada de Bihor, primii porumbei au ajuns la crescătoria dlui. Fildan Ionuț în jurul orei 10:30. Dl. Țepele Bogdan din Borod, centrul Aleșd, și-a constatat porumbeii care au zburat aproximativ 170 km la 11:20. Un membru al clubului Beiuș, dl. Doru Sturz, a constatat în jurul orei 11:30 primul porumbel care a parcurs cea mai mare distanță, 177 km.

Condițiile meteo au fost favorabile zborului porumbeilor, temperatura fiind în creștere cu valori de la 12⁰C înspre 20⁰C, cu vânt ușor din direcția ESE și cu cer parțial noros.

Din informațiile primite de la crescători, se pare că la două ore de la sosirile primilor porumbei, aproximativ 2/3 din totalul porumbeilor angajați se aflau deja în columbăriile lor.

Asociația ”Voiajorul” Bihor este compusă din 3 cluburi: Oradea, cu 35 de membri care participă la concursuri, Aleșd cu 36 și Beiuș cu 22. Mulți dintre aceștia s-au adunat deja la unele locații pentru a discuta și sărbători acest prim concurs reușit.

Tuturor columbofililor bihoreni și nu numai, le dorim un week-end agreabil și mult succes în sezonul care tocmai a început !

*Puteți viziona mai jos filmarea lansării.
**Se poate observa lansarea progresivă a porumbeilor, din noua mașină a asociației.

Adaugat pe 30 Apr 2011 de |  | 1,508 views

Spune-ti parerea

*