voiajori

Uitându-mă pe site-urile de profil columbofil, sunt consternat de multe ori de câtă răutate există în frumoasa noastră țară.

Priviți împreună cu mine pe columbofil.net, pe porumbel.net, pe porumbei.ro, pe fond-maraton.com etc. etc.
La fiecare al doilea articol, comentarii răutăcioase, acuze, ură, invidie, nebunie…
Aceasta stare de anormalitate, preluata din media și politica românească care ne parvine în special prin intermediul televizorului, propagă o viață de ceartă și scandal, unde la aproape toate emisiunile gen ”reality show” (de fapt niște trucaje ordinare cu actori prosti și cetățeni imbecili) cineva se ceartă.
La emisiunile politice se cearta cineva de 20 de ani deja, iar la emisiunile de noaptea e ceartă, musai, încontinuu: ba Zăvoranca cu Pepe, ba Irinel cu Moni, ba Botezatu cu Bianca, ba un ”no name” cu o ”vedetă”, ba între ele aspirante de vedete fără chiloți și gata să facă sex și cu câinele patronului postului tv, doar să apară și ele pe sticlă.
Așadar, trăim într-o țară în care cearta și ura au ajuns la rang înalt. Până să revin la cele columbofile, aș vrea să va întreb ceva: credeți ca o astfel de mentalitate, gândurile noastre negative, faptele până la urma, ne influențează ? În ce fel ?
Vă recomand un film:

(sunt 8 părți, aceasta e doar prima. Le puteți ușor găsi pe restul pe YouTube)
Poate, după vizionarea filmului de mai sus, veți gândi altfel…
De ce am scris cele de mai sus ? Bună întrebare.
Vorbesc zilnic cu lideri ai columbofiliei din diferite zone ale țării. Președinți, tehnicii, columbofili cu renume. Toți se plâng că oamenii au luat-o razna. Nu ne mai place nimic: nici ruta, nici distanța, nici lansarea, nici vântul, nici marea. Când cineva iese campion, se formează un val puternic de ură și invidie din partea majorității columbofililor.
Oare este o stare normală? Putem face ceva în acest sens?
Pentru cele scrise aici am fost inspirat de vizita următorului articol pe site-ul pipa.be

Prezentarea acestui crescător include o fotografie unde mai mulți columbofili vin să se bucure de rezultatul omului. Hopa!!! Adică se poate și altfel. Se poate și să nu ne invidiem ci, din contră, să ne apreciem. Se poate și să fim relaxați, știind ca după predarea porumbeilor pentru concurs nu mai putem schimba nimic?
Poate mă înșel eu și puteți să postați astfel de fotografii făcute la așteptarea sau după sosirea porumbeilor.
Însa vreau să lansez o dezbatere despre ceea ce suntem ca oameni columbofili, despre modelul comportamental în columbofilia română.
Care sunt opiniile dvs. vizavi de cele de mai sus și nu numai ?

Adaugat pe 10 Aug 2011 de |  | 1,445 views

Spune-ti parerea

*