voiajori

Exista concursuri de porumbei care ne tin cu sufletul la gura, ochii atintiti in inaltul cerului lacrimeaza si gura ni se usca de emotii. Aproape sambata de sambata traim senzatii de exceptie. Asociatia Judeteana Columbofila Bihor este cea care si-a asumat inca de la inceput organizarea acestei etape deosebite iar Marius Tunduc a fost coordonatorul etapei in fiecare an, cu succes putem spune cu siguranta!
 Premii 2018
Locurile 1, 2 și 3 – porumbei și crescători pe fiecare centru/zonă/interjudețean/național – PLACHETĂ
LOCUL 1 NAȚIONAL – SUPER CUPA BERLIN NAȚIONAL!!!
Loc 1 Centru de îmbarcare – 1 Ceas Topigeon
Locurile 1, 2, 3 porumbei de 1 an – câte un pui din crescătoria Henk de Weerd
Locurie 1, 2 și 3 – Crescător – pe fiecare centru de îmbarcare – câte un pachet CEST PHARMA
Locul 1 Porumbei – 5 saci de mîncare Verselle Laga + 1 Cutie Recup-Lyt
Locul 2 Porumbei – 3 saci de mancare Verselle Laga + 1 Cutie Recup-lyt
Locul 3 Porumbei – 2 saci de mîncare Verselle Laga + 1 Cutie Recup-Lyt
Oferite de AGROLAND
Premiile se oferă doar pe centrele care au clasament omologat!

CENTRE DE IMBARCARE
Îmbarcare marți 24 Iulie pe centrele:
Plopeni
Alba
Caras
Timisoara
Arad
Bihor
Satu-Mare
Baia Mare
Cei care mai doresc centre de îmbarcare sunt rugați să ia legatura cu organizatorii.

Costuri 2018
Cost 90 lei/crescator
Membrii asociatiei Bihor vor platii doar 45 de lei, etapa fiind inclusa in planul asociatiei.
Membrii asociatiilor Timis si Arad vor platii 45 de lei, asociatiile acestea transportandu-si porumbeii pe cont propriu.

Lansare
Lansarea se face intr-un mod nemaintalnit pana in acest moment.

Lansarea porumbeilor se va face în urma consultării prin vot a tuturor centrelor de îmbarcare. (tehnicilor responsabili de centru)
Astfel fiecare centru va avea un vot în funcție de numărul de porumbei îmbarcați. Totalitatea voturilor centrelor reprezintă 75% din vot. Centrul organizator va avea 25% din vot. Câștigă ora care întrunește 2 treimi din vot (66,6 %)
Prin această procedură de vot se dorește o consultare democratică a tuturor celor implicați. Avînd 75% din voturi, centrele pot decide în cazul în care depășesc 66,6%, ora lansării. Cu 25 % organizatorul poate arbitra lansarea în cazul în care nu se întrunește condițiile de două treimi.
Votul începe la ora 5.00 dimineața și se face public după ce votează toate centrele sau la ora 6.00.

Reclemare porumbei
Datorita faptului ca ne dorim un concurs sigur, am decit ca toti porumbeii sa fie reclemati cu stickere si stampilati cu o stampila la imbarcare. Origanizatorii vor trimite catre toate centrele stickere si stampile inainte de imbarcare.

ORGANIZATOR
Asociatia Judeteana Columbofila Bihor este cea care si-a asumat inca de la inceput organizarea acestei etape deosebite iar Marius Tunduc a fost coordonatorul etapei in fiecare an, cu succes putem spune cu siguranta!

Concursul a beneficiat intotdeauna de o logistica exceptionala: masini de ultima generatie Gerlady, promovare foarte buna, crearea categoriilor de Palmares pe 2, 3, 4. si 5 ani. AJC Bihor va invita anual la marele derby de la Berlin!

Adaugat pe 25 Jul 2018 de |  | 2,166 views

4 pareri la articolul “Berlin National 2018- Editia a 8 a – Lupta campionilor! – 6.654 porumbei”


 1. Druleac Bogdan Igor says:

  Felicitări. Dar nu ar fi rău dacă sar lansa asa porumbei să avem toți aceleași șanse

 2. ALIN TM says:

  Daca vrem sa fie “Barcelona” de Romania,sa lansam ca la Barcelona.Mai nou vad ca se vaita unii pe Facebok (din prima linie 800 si de km) caci cu lansare la ora 8 ei ar fi defavorizati…D le V.S sa sti si tu ca seara la 21 cand i ti vin tie porumbeii,celorlalti care au 1000 sau mai mult le dorm porumbeii la tine pe casa.Vi cu prosteli de genul ( neutralizare in avantaj )pentru cei cu distanta mare…A si fi vrut sa ai si tu etapa gen Schwerin de 1000+sa vezi si tu cum arata o pasare cu 1000 km zburati nu fondurile astea de 800 unde jubileaza pasarile de Vandenabele.Cand sa inceput proiectul Berlin,a fost gandit bine,lansare intarziata. Brusc dupa 2-3 ani nu mai lansam intarziat ca ne bat aia din spate, lansam la 8-8.30 sa nu intre pasari decat in prima linie.Un singur lucru va rog…nu va mai vaitati tot voi cei cu 800 km.

 3. bologa vasile says:

  Sunt curios câţi porumbei s-au îmbarcat la PLOPENI jud.PRAHOVA ? Se compară un porumbel care parcurge distanta de 850 km cu unul care parcurge 1200 km ? La această etapa trebuie să fie mai mulţi câştigători , pe fiecare zonă stabilită.Am citit în fiecare ştiri de genul:câstigătorul etapei BERLIN este”X” de la TM,AR,SM..etc.Nu vreu să mă inţelegeţi greşit,dar credcă probabilitatea de a fi un câştigător din BV,AB,CV,HR,PH …, este aproape imposibilă.Apreciez etapa şi binenţeles câştigătorii ,dar trebuie existe echitate în orice compeţie.BAFTĂ TUTUROR!!!

 4. sam taranu says:

  Porumbei neanuntati in provizoriu sau anuntati cu intarziere apar in clasamente,atat la maratoane cat si la fonduri,regula nu e pentru toti la fel ?

Spune-ti parerea

*