voiajori

1.RNS-ul este votat pe o perioada de 4 ani, iar planurile de zbor vor fi aprobate pentru perioada 2012 – 2015

2.La fiecare categorie de distanță se va mai face un clasament zonal prin diviziunea în 2 părți a distantei intre primul și ultimul concurent. Asta în condițiile în care într- o zona se întrunește numărul de membrii și porumbei necesari normei. Daca într- o zona nu se întrunește numărul necesar de crescători și porumbei aceasta nu va avea clasament de zona. Așadar, fiecare clasament poate avea următoarele tipuri:
– General
– Zona 1, respectiv 2
– Centru
– Județ
Face excepție concursul Berlin Național, unde clasamentele se fac pe zone din 100 în 100 km.

3. Categoria viteza – 5 etape din categoria viteza sau viteza – demifond – minim 1000 km, Vitează Pui minim – 750 km

4. Categoria general – 6 etape la alegere, minim una și maxim trei din categoriile – viteza, demifond, peste 500 km însumând minim 1800 km

5. Fond 3 etape din categoria demifond – fond sau fond totalizând minim 1800 km. Organizarea concursurilor de fond se face de către minim 3 asociații județene sau de mai puține doar în cazul totalizării a minim 125 membrii per etapa de concurs (face excepție ultima etapa organizata care poate avea sub acest număr). La Fond Pui etapele vor totaliza minim 1500 km, iar concursurile se pot organiza cu minim 2 asociații județene sau 125 membrii pe etapă.

6. Maraton – lansările porumbeilor se vor face minim la ora 10.00 dimineața pentru toata tara cu excepția etapelor Berlin National și Wurzburg, Praga, Donets, Gdansk care se lansează minim la orele 12.00

7. As Speed – 10 etape din categoriile viteza, demifond sau viteza-demifond

8. As Fond – 5 etape peste 500 km

9. Se înființează categoria Maraton Extrem porumbel – 2 etape peste 1000 km

10. Pentru categoriile viteza și demifond se or lua obligatoriu 2 punctaje ale normei din clasamentul general, zonal sau județean.

11. Pentru categoria fond și maraton și as maraton se vor lua obligatoriu o etapa din clasamentul general sau zonal.

12. Prevederile sunt obligatorii și pentru campionatul columbofililor la categoriile viteza, demifond, fond și maraton

13. Palmaresul categoriilor pe doi ani și pe trei ani se face prin cumularea punctelor normei din fiecare an.

14. Toți participanții la un concurs își vor lua etapa la normă, în funcție de tipul concursului, indiferent de distanță.

15. Acolo unde concurează minim două asociații, se va forma prin protocol o comisie de organizare care va cuprinde:
– președinte
– vicepreședinți (minim 2)
– responsabil sportiv
– responsabil financiar
Această comisie este responsabilă cu organizarea concursurilor, iar lansarea se va face cu votul majorității acestora.

16. Fișele ajunse la omologator și introduse în clasament, dar care cuprind greșeli de natura anulării acestora, vor atrage după sine anularea etapei și pentru comisie și responsabilul de centru.

17. Introducerea orei eronate a lansării atrage după sine anularea etapei pentru tehnicul sportiv.

18. Participarea la Categoria Maraton la Olimpiada cu porumbei campioni la Maraton, conform normelor FCPR exact ca și în Olanda și Belgia, începând cu următoarea olimpiada.

19. La concursul Național Berlin se va folosi în campionatul național doar punctajul zonal sau pe centru, pentru o mai mare echitate.

20. Introducerea protocoalelor în programul de clasamente, într-un format standard, care să cuprindă toate elementele organizatorice și financiare.

21. La categoria I și II se vor introduce în clasament doar crescătorii care fac dovada cronometrării porumbeilor în ceasul constatator și prin prezenta ceasului la desigilare.

22. Fisele de cronometrare nu se vor mai trimite în teren pentru stampilare. Se va face la fiecare centru de îmbarcare o proces verbal cu numele crescătorilor,marca ceasului și numărul de porumbei îmbarcați. Acesta se va stampila de către lansator și se va trimite de către acesta în plicul pentru omologator în timp ce un exemplar va reveni asociației care îl va pune în dosarul de omologare.

23. Reclemarea la maraton se va face imediat după îmbarcarea porumbeilor iar crescătorul poate opta pentru lipirea stikerului pe inelul de concurs a porumbeilor proprii, în timp ce un alt membru al comisiei tine porumbelul în mana și sub stricta supraveghere a celorlalți membri. Nu se mai accepta procese verbale pentru porumbeii sosiți fără stiker. La lipirea acestuia trebuie ținut cont de faptul ca se dezlipește și pătrățelul de hârtie aflat pe capătul adeziv al stikerului, realizându-se astfel o lipire complete și sigura. Crescătorii să fie atenți ca inelele porumbeilor să fie curate, pentru ca mizeria de pe inel duce la dezlipirea stikerelor, la căderea acestora și la pierderea concursului.

24. Listele cu stikerele lipite pe fisa de control, în dreptul porumbeilor, și care conțin și numele crescătorilor se împachetează într-un plic, se trimit la omologator iar acesta la stampilează pe fiecare. A întoarcere acestea ajung la tehnicul sportive care are obligația să verifice primii 20 de porumbei pe fiecare județ sau centru prin răzuirea stikerelor și comparația cu procesul verbal de anunțuri telefonice.

25. Se acceptă 2 planuri de zbor la categoria 1 și 2 doar la asociațiile cu peste 1000 de membri.

Comitetul Director al FCPR a aprobat cererea Asociației Mehedinți, dublata de acordul d-lui Gatajescu Florin ca reprezentant al zonei VII și de acordul d-nilor Badea și Tunduc ca reprezentanții ai zonei I pentru trecerea As Mehedinți în zona 1. Cererea a fost motivate de faptul ca în sezonul 2010 Ac Mehedinți a zburat porumbeii în Vest pe ruta Ungaria – Cehia, iar pentru următorul plan de zbor pe 4 ani are un acord de principiu cu AS Caras-Severin pentru organizarea concursurilor de fond în timp ce partenerii din 2011 în speța Olt, Dolj, Vâlcea, Argeș și Gorj s-au re-orientat cu concursurile spre Ucraina.

S-a aprobat cererea dlui Cupa Mihail de acordare a titlului de Maestru Emerit al Sportului Columbofil, după prezentarea documentelor necesare. Cupa și diploma ii vor fi înmânate la Expoziția Naționala Craiova 2011

Modificările votate urmează să fie introduse în RNS iar acesta adaptat din punct de vedere juridic, al exprimării și al înțelesurilor, urmând să fie votat unitar de Comitetul Director al FCPR și validat la prima Conferința Naționala.

Președinte CNS a FCPR
Marius Tunduc

Adaugat pe 11 Oct 2011 de |  | 1,464 views

Spune-ti parerea

*