voiajori

Jose Ledesma, proprietarul și managerul cunoscutului Columbodrom ”Arona Derby International”, este cel care a proiectat și dezvoltat sistemul GPS de urmărire a rutei porumbeilor ”Pathfinder”. Acum îl poate achiziționa oricine pentru 180€ (+15€ livrarea, în Europa).


Sistemul funcționează în felul următor:
1. Se atașază disopozitivul PATHFINDER de gâtul sau piciorul porumbelului.
2. Se activează prin apăsarea butonului ON și se lansează porumbeul sau grupul de porumbei.
3. Când porumbelul ajunge acasă, se ia dispozitivul PATHFINDER și se conectează la computer prin intermediul unui cablu USB.
4. Se execută(deschide) programul PATHFINDER MONITOR, prin intermediul căruia se vor putea citi ruta, viteza și altitudinea pentru fiecare secundă a zborului. Pentru studiul rutei, se pot folosi Google Earth sau PigeonGPS-Paint. (PigeonGPS-Paint este un produs software care poate afișa ruta urmată de porumbel fără a avea nevoie de o conexiune internet)

Ce conține kitul:


În pachetul de prezentare veți găsi un CD cu software-ul aferent și cu un manual complet de utilizare, dar și un dispozitiv fals, cu tot cu ”ham”, pentru obișnuirea porumbeilor cu acest sistem.Are doar 12g și se poate conecta foarte ușor la comuter, prin portul USB. Bateria ține 4-5 ore, dar există și o versiune pentru concursurile lungi, cu autonomie de o zi.

Mai jos aveți niște demonstrații interesante cu rutelor pe care le-au ales porumbeii în timpul lansărilor de test. Aceste studii practice ne pot dezvălui multe aspecte extrem de interesante și necunoscute pâna acum, cu privire la modul de orientare și maniera de zbor a porumbeilor. Urmăriți-le cu atenție mai jos.

Proiectul “MOUNTAIN TEIDE” (lansarea de pe muntele Teide, 3717m)



Proiectul ”Gomera Island” (lansarea de pe insula Gomera)



Vă interesează un astfel de dispozitiv? Îl puteți achiziționa de pe www.pigeongps.com, cu plata online.
Dacă vă hotărâți să-l cumpărați, vă invităm să ne transmitem impresiile, după ce-l veți testa.

Adaugat pe 16 Oct 2011 de |  | 1,826 views

Spune-ti parerea

*