voiajori

Concursul de ieri a reprezentat pentru porumbeii crescătorilor bihoreni o experiență ceva mai dificilă, comparativ cu celelalte prime două curse. Porumbeii au fost îmbarcați joi dimineața, la cele 3 centre de îmbarcare. Mașina asociației a părăsit țara joi după-amiaza, deoarece transportul porumbeilor a fost organizat în așa fel ca porumbei să ajungă cât mai repede la locul lansării și să beneficieze de repaus întreaga noapte dinaintea lansării.

Soarele strălucea pe cer la ora 8:40, când păsările nerăbdătoare au fost eliberate. Pe traseul de parcurs vremea a fost însorită, cu vânt ușor din direcția S-SE.

Majoritatea porumbeilor care se grăbeau spre adăposturile arondate cluburilor Oradea și Aleșd nu au întâmpinat probleme și au ajuns cu bine acasă, parcurgând distanțe între 315 și 360 km.

Porumbeii columbofililor din zona Beiușului au întâmpinat însă dificultăți. În aceeași zi, la orele 18, la întâlnirea pentru desigilare și finalizarea concursului, crescătorii beiușeni raportau ca prezente acasă un procent de aproximativ 50% dintre păsările angajate la acest zbor.

Puteți  afla câștigătorii concursului și alte detalii vizualizând clasamentele, mai jos.

Comitetul director județean a programat deja o întâlnire mâine, 16.05.2011, pe ordinea de zi aflându-se și o analiză a acestei etape, printre altele.

Vă invităm să vizionați mai jos și filmarea lansării. E locația aproximativă de unde sâmbăta următoare, 21.05.2011, întreaga zonă de vest își va lansa concurenții înaripați pentru derby-ul zonal Nitra. Sperăm ca acest viitor concurs să fie unul foarte reușit.

Le urăm pe această cale mult succes tuturor columbofililor din vest care vor concura alături de noi la Nitra și la celelalte zboruri zonale !

[CLASAMENT PORUMBEI]

[CLASAMENT CRESCATORI]

Filmarea lansării

Adaugat pe 15 May 2011 de |  | 1,303 views

Spune-ti parerea

*