voiajori



Și-au început activitatea columbofilă în cadrul Asociației Arad în anul 2007, participând la concursuri sub numele Toth + Miclea. În 2010 au reușit să fie prezenți de 10 ori pe podiumul județean și de 2 ori pe podiumul Național. Porumbelul 020474 – 08 F a reușit în 2010 să obțină 2 titluri de CAMPION NAȚIONAL la categoriile MARE DEMIFOND MATURI și GENERAL MATURI.

În 2011, Toth Ladislau, drept mulțumire familiei, care îl susține și îl ajută în practicarea acestui sport, și implicit la obținerea rezultatelor, decide să renunțe la tandem și să concureze sub numele Familia Toth, chiar daca era conștient că această modificare va duce la pierderea palmaresului atât la porumbel cât și la crescător.

Au reușit să demonstreze, încă odată, dacă mai era cumva nevoie, că acolo unde este material genetic, consecvență și multă, multă muncă, rezultatele nu întârzie să apară.

Dovada celor spuse mai sus stă chiar rezultatele obținute de porumbeii Familiei Toth, rezultate excepționale atât la nivel județean cât și la nivel național.

8 titluri de CAMPION JUDEȚEAN, 2 de CAMPION NAȚIONAL la porumbel și 4 titluri de CAMPION JUDEȚEAN + 1 de CAMPION NAȚIONAL la crescător, te fac să spui ca anul 2011 este  “ANUL FAMILIEI TOTH”.

Rezultate precum: Campion și Vice-campion Național la categoria General Maturi, Campion Național la categoria General Tineret, Vice-campion Național la categoria Demifond Tineret și Campion Național la categoria As Crescător sunt doar câteva dintre rezultatele obținute în acest an.

Vom face o scurtă prezentare a câtorva porumbei de top ai crescătoriei:

20468 – 08 F – reușește 11  clasări din care 9 sunt cu prezențe în primii 50 de porumbei pe clasament. Cu aceste etape obține titlurile:

–  Campioană Națională la categoria General Maturi

–  Campioana Județeana la Categoriile Demifond și General Maturi

–  Locul 3 Județ la categoria Viteză Maturi

104688 – 09 F – reușește 12 clasări în 2011. Un porumbel ambițios care obține titlul de Vice – campioană Națională la categoria General Maturi 2011 și 2 prezențe pe podiumul județean la categoriile Demifond și General Maturi.

392183 – 10 F – o tânără femelă care reușește la vârsta de doar 1 an performanțe mărețe pe plan național, obținând titlul de Campioana Națională la categoria General Tineret și Vice-campioană Națională la categoria Demifond tineret precum și 3 titluri de Campioană Județeană. Femelă din PERECHEA DE AUR.

560710 – 11 F –a luat-o încă de mică pe urmele surori sale, 392183 – 10 F, reușind performanța de a fi  Campioana Județeană la categoria Viteză Pui. Femelă din PERECHEA DE AUR.

104614- 09 M – Vice-campion județean la categoria Fond Maturi și Campion județean la categoria As Fond obținând și un bine meritat loc 13 Național As Fond. În cei 2 ani de participare la concursuri, reușește, în 2010 prezenta în Expoziția Națională Piatra Neamț la categoria General Tineret, iar în 2011, clasează 10 etape reușind norme la Categoriile Viteză, Demifond, Fond, As Fond și General.

Aceștia sunt doar activa porumbei de top din crescătoria Familiei Toth, care cu siguranță vor reprezenta județul Arad la Expoziția Națională Craiova 2011.

Câteva cuvinte de la crescătorul Toth Ladislau: Rezultatele mele au fost posibile datorită unor porumbei de reproducție pe care i-am adus de-a lungul anilor de la tandemul Boehm Andreas + Zikeli Horst, un tandem puternic din Germania. Tot ei m-au învățat și metoda de zbor, care este văduvia. Doresc pe această cale să le mulțumesc acestora pentru porumbeii și sfaturile acordate de-a lungul anilor.

* Multe mulțumiri dlui Fejes Iosif (zis Oca) pentru acest material. Dumnealui e un gentleman adevărat, care aprecizaă enorm munca mea și mai e și extrem, extrem de răbdător, pe deasupra. Ce să mai… e omul perfect! 🙂

Adaugat pe 9 Nov 2011 de |  | 2,850 views

Spune-ti parerea

*