voiajori

Cu Darius Iușan m-am întâlnit pentru prima dată la PIF 2011, la Cluj. Din colaborările anterioare intuiam că voi cunoaște o persoană foarte inteligentă, sinceră și extrem de pasionată și dedicată columbofiliei. Nu m-am înșelat deloc!! Dimpotrivă, am descoperit la Darius și alte lucruri foarte interesante!

Un aspect ce m-a surprins foarte plăcut: Darius e bun prieten cu Ad Schaerlaeckens! Mai mult, Darius i-a trimis cândva celebrului său prieten o scrisoare, iar Ad i-a cerut permisiunea de a o publica, sub formă de articol, pe website-ul personal. Se pare că Darius e singurul scriitor columbofil din lume căruia acest guru al columbofiliei i-a publicat vreodată un articol!

Darius mi-a acordat permisiunea de a vă prezenta și dvs. acest material scris cu foarte multa sinceritate, cu suflet… Dacă l-a impresionat pe maestrul Schaerlaeckens, cu siguranță vă va impresiona și pe dvs, stimați vizitatori!

O vizită la Ad Schaerlaeckens

Poate că atunci nu am realizat ce s-a întâmplat, dar acum sunt conştient de faptul că aceasta a fost cea mai inteligenta mișcare pe care aş fi putut-o vreodată face. Vorbesc despre o vizită pe care am făcut-o într-o zi frumoasă de toamnă, o vizită care urma să mă facă fericit. Norocul mi-a zâmbit si m-am trezit în curtea unui faimos crescător de porumbei, porumbei de concurs. El trăieşte într-un oraş numit Baarle Nassau – numele este similar cu denumirea oraşului meu, Bistriţa-Năsăud. Este frumos, nu-i aşa?

Un om ne-a întâmpinat zâmbind, se afla în a doua tinereţe şi zâmbetul îi trăda emoţiile. Ținea un porumbel în mână și avea o șapcă pe cap. Odată am citit într-o carte despre un celebru crescător de porumbei care purta mereu o șapcă și, din această cauză, a primit o poreclă. Am avut o sclipire! Să fie acesta semnul după care putem deosebi crescătorii de porumbei de alte persoane?

Ne-a privit cu o faţă prietenoasă şi, după câteva cuvinte de salut, ne-a invitat în curtea lui. Am păşit cu piciorul drept în față! Înainte ne-a apărut un copac care priveghea gazonul frumos, cu iarba verde. Gazonul împrejmuia crescătoria cochetă şi un foișor.

Ne-am stabilit în foișor, unde soţia crescătorului ne aştepta cu prăjituri şi suc. În aceeaşi carte pe care am menţionat-o deja, am citit despre fraţii Janssen şi cei care au venit să-i viziteze. Unii dintre ei au ajuns la fundul sticlei de bere încă de a doua zi. Noi am primit prăjituri încă de la prima întâlnire.

După poveştile despre porumbei şi vizitarea crescătoriei, am primit un catalog şi multe sfaturi. Prietenul meu a cumpărat nişte porumbei și ne așteptam ca drumul spre casa să fie foarte lung.

Odată ce am ajuns acasă și mi-am dat seama ce s-a întâmplat, am fost un om fericit. Am stresat-o pe sora mea, care e profesor de limba engleză, să-mi traducă tot ce am găsit despre acest om. Acum, datorită acestei vizite, am o viziune nouă a porumbeilor de concurs. Am citit în articolele sale că el și-ar considera munca utilă, chiar și dacă doar un singur columbofil ar învăţa ceva din cele ce le-a scris.

Înainte și după vizită

Înainte am crezut în mulți porumbei şi multe șanse, acum cred în porumbei puţini şi buni (puținul este mai mult)!

Înainte nu am dat nici o importanţă adăpostului, acum ştiu că trebuie să fie uscat şi fără curenți de aer!

Înainte nu am dat nici o importanţă stării de sănătate, acum cred într-o sanatate de fier!

Înainte nu am crezut în porumbeii tineri, acum ştiu că viitorul depinde de ei!

Înainte am crezut în pedigree, acum cred in rezultate!

Înainte am crezut în poţiuni magice, acum cred ca porumbeii fac magia!

Înainte am crezut în așa de multe idioțenii, acum cred în ceea ce văd!

Vă sunt recunoscător, scriitorule …. datorită articolelor dvs. atât de mult nisip a fost spălat din ochii mei!

În cele din urmă, mărturisesc că de la întâlnirea noastră port și eu, de asemenea, o șapcă!

Cu stimă,
Darius

P.S. Sper că povestea mea vă va bucura, am scris-o sincer, din inimă. Când ne-am întâlnit, mi-ați promis patru ouă. Mai e valabilă oferta?  Dacă da, când pot veni după ele?

Adaugat pe 20 Nov 2011 de |  | 1,166 views

Spune-ti parerea

*