voiajori

Așa cum știți deja, dragi vizitatori ai site-ului, ieri a avut loc un concurs cu largă participare a columbofililor din zona de vest a țării. Este vorba de concursul cu lansare din localitatea slovacă Nitra.

Numărul total de porumbei angajați a fost de 15.275. Transportul a fost organizat cu camioanele județelor participante: Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad și Timiș. E interesant de precizat faptul că și unii columbofili bistrițeni au angajat porumbei, deși distanțele pe care le-au avut de parcurs porumbeii lor erau mult mai mari.

Distanța cea mai mică au parcus-o porumbeii dlui Regep Sebastian, din Cenad, jud Timiș –  309 km, în timp ce porumbeii dlui Simionca Ionel din Unirea, jud. BN, au zburat cea mai mare distanță, 501 km.

Cu toate aceste diferente de distanțe, concursul a fost unul reușit din punct de vedere al sosirilor. Astfel, în clasamentul provizoriu efectuat pe baza anunțurilor telefonice, în primii 10 porumbei ai clasamentului se regăsesc porumbei din 4 județe, iar în primii 30 de porumbei se află porumbei din toate județele participante, chiar și 5 porumbei bistrițeni, cu distanțe parcurse de aproximativ 500 km.

Faptul că vântul a suflat slab pe majoritatea suprafețelor străbătute de porumbei a contribuit la echitatea acestui concurs, dar în același timp, temperaturile ridicate pentru această perioadă au condus la un concurs cu un grad de dificultate mai ridicat.

Și cu atât mai mult trebuie felicitați câștigătorii și exprimate aprecieri sincere față de toți participanții !

Mult succes tuturor în acest campionat zonal care iată, a început cu o etapă excelentă !

Ești invitat, stimat oaspete al nostru, să-ți expui mai jos liber opiniile și impresiile referitoare la această etapă. Mulțumim.

Adaugat pe 22 May 2011 de |  | 636 views

Spune-ti parerea

*