voiajori

Buna ziua! ma numesc Radu Vladut Marian , sunt din Curtea de Arges, membru al clubului Basarabilor(UCPR).

De porumbei m-am apucat in anul 2008, cand am fost pe la cineva cu un prieten, iar prietenul meu a cumparat porumbei de la dansul.

Am ramas impresionat de minunatele pasari si nu am stat pe ganduri. Am cumparat si eu 2, fara sa ma gandesc unde am sa ii tin cand ajung acasa. Vreo 2 zile i-am tinut intr-o lada de mere pana mi-am facut un cotet.
Apoi, in anul 2009, in toamna, l-am cunoscut pe domnul Radu Teodor, de la care am invatat foarte mult si m-a ajutat cu porumbei foarte buni. De la acesta am achizitionat 20 de pasari. Atunci mi-am dat seama ca vreau sa avansez in sportul columbofil si mi-am construit o voliera 2m pe 1m, cat de cat buna pentru 20 de voiajori. Radu Teodor m-a anuntat ca va infiinta un club si daca vreau sa fiu membru columbofil. Raspunsul a fost pe loc “DA”.
In primavara anului 2010 nu am avut maturi ca sa concurez, asa ca am zburat cu puii.
Nu prea stiam prea multe dar am inceput cu 4 pui si am terminat toate etapele cu 3 pui. Veneau dar nu veneau in fata sa claseze.
Dupa ce s-au terminat concursurile cu puii (2010), am hotarat sa le fac zburatorilor o crescatorie pe cinste in pod. Asa am si facut, intr-o saptamana a fost gata. Din crescatoria din pod am concurat puii 2011, unde pot spune ca am avut rezultate bune. Prin august, m-am hotarat ca e timpul sa stric cotetul de matca de jos pt ca era foarte nefolositor porumbeiilor(umezeala, sobolani, cand ploua intra apa ca era pe pamat). Nu am stat pe ganduri, am bagat porumbeii in niste lazi si am inceput sa demolez. In 5 zile crescatoria de jos a fost gata (asta tinand cont ca nimeni nu a pus mana, eu de unul singur am construit-o). Mi-am facut conditii bune la ei, ii ingrijesc cum trebuie, tratamente, studiez foarte mult pe internet despre porumbei.Folosesc numai mancare speciala pentru porumbei.
Mai multe despre mine, rezultatele si porumbeii mei gasiti la pagina www.vlad95.sunphoto.ro
___________________________________________________________
Mai jos o galerie cu fotografii ale crescatoriei lui Radu Vlăduț, impodobita de Craciun:

no images were found


Adaugat pe 4 Dec 2011 de |  | 1,921 views

Spune-ti parerea

*