voiajori

Deoarece mâine seară, la ora 22 se finalizează super licitația organizată de noi cu 3 super reproducători, 1 nepot din doi dubli campioni naționali și 6 super zburători de la Ionuț Burcă, e un moment cum nu se poate mai potrivit să vă aduc înainte prezentarea dlui Sălășan Călin, din Arad, și recomandarea pe care dumnealui i-o face prietenului Ionuț. Veți cunoaște și mai bine OMUL de la care cumpărați porumbei…citiți mai jos.


___________________________________________________________
Dl Sălăşan Călin este un arădean în vârstă de 26 de ani, din  orasul Lipova. A început să practice sportul columbofil începând din anul 2007. A avut porumbei de mic copil. În 2007, a achiziționat primii porumbei de la dl Burcă S. Ionuţ, iar din 2008 a început  să participe la concursuri. Ulterior, a mai achiziționat alți porumbei de la dl Habaci Călin, dar și din crescătorii din Germania, deoarece unii crescatori și-au lichidat crescatoriile.

Crescatoria dlui Sălășan este compusă din două compartimente destinate reproducatorilor, iar lotul de zbor se află în podul casei. Lotul de zbor concurat în 2011 a fost format din 80 de “înaripați”, găzduiți în două compartimente, unul pentru femele la văduvie și un compartiment pentru cei 80 de pui reproduși anual.

L-am rugat pe dl Călin să ne spună câte ceva despre metoda de zbor.

”Sistemul de joc pe care îl aplic este văduvia, pe care am început să o practic după ce am avut mai multe discuții cu colegii din club.

La început, nu a mers cum mă așteptam, deoarece nici nu știam prea multe. Am concurat o perioadă la văduvie, după care i-am trecut pe natural. Nu aveam nici infrastuctura necesară pentru o bună practicare a metodei ”la văduvie”.

Am învățat din greșeli personale și am inceput să mă consul și cu dl. Burcă. Am văzut că acesta se pricepe, este și un professor bun și este dispuns să-i învețe și pe alții. Și uite-așa, cu porumbeii de la el și cu sfaturile lui puse în practică, am ajuns în acest an să mă bucur de primul trofeu și primul porumbel în Expoziția Națională.

Vă invit pe fiecare ca, dacă veți avea ocazia, să încercați să-l cunoasteți pe Ionuț. Veți fi plăcut surpins de acest OM amabil, cu mult bun simț.”

Adaugat pe 13 Dec 2011 de |  | 1,415 views

Spune-ti parerea

*