voiajori

Deoarece, din diferite surse demne de încredere, am aflat că, pentru realizarea a 10 etape pe teritoriul Republicii Moldova costurile vor fi foarte mari, ducând până la 13- 15 ron/ porumbel, precum și la colectarea porumbeilor la o oră matinală, pentru a da posibilitate mașinilor de transport să iasă din București cel târziu la orele 13 -14 – S-a hotărât în ședința din data de 29.11.2011, la care au participat toți cei interesati, ca o echipă să se deplaseze la punctul de frontieră Albița, pentru documentare. Din păcate, din partea Asociației AS București, nimeni nu a vrut să meargă, spunând că sunt convinși că nu sunt probleme de a se organiza 10 etape pe teritoriul Republicii Moldova. În aceasta situație, pe data de 30.11.2011, o echipă formată din domnii: Giulescu Ștefan, Pârvulescu Liviu și Cominceanu Aurica, care este și delegat însoțitor al porumbeilor la concursurile pentru categoriile I – II, au plecat din Voluntari la ora 6.30, ajungând la Albița la ora 12, după cinci ore si 30 de minute, cu un autoturism performant .

Rezultatul acestei vizite de documentare precum și alte informații primite de la domnii Gătejescu Florin- președinte Asociația Dolj, care a organizat zborurii cu puii în acest an în Republica Moldova, Ștefănescu Liviu, Marius Andrei și alții, toate acestea au fost discutate pe data de 6.12.2011 în sedinta de Comitet Director a A.C.P.B și s-au hotărât următoarele: toate zborurile la categoria I-a si a II-a să se facă doar în țară, pe malul Prutului, urmând ca partenerii de la Asociația AS, care încă nu au un statut ca fiind membrii ai A.C.P.B. să aleagă ce localități preferă pe teritoriul României, păstrându-se cele trei localități stabilite pe data de 01.11.2011.
Pe data de 13.12.2011, s-a întrunit din nou Comitetul A.C.P.B. la care au participat 6 persoane de la Asociația AS.

În urma unor ample dezbateri, Comitetul A.C.P.B. a hotărât ca toate zborurile la categoria I-a și a II-a să se efectueze doar pe teritoriul României.
În aceste condiții cei șase delegați de la Asociația AS au părăsit sala. Comitetul A.C.P.B. așteaptă până la data de 11.01.2012 punctul de vedere al celor interesați, pentru definitivarea planului de zbor pentru următorii 4 ani, începând cu anul 2012, atât la maturii, cât și la pui.

Adaugat pe 15 Dec 2011 de |  | 749 views

Spune-ti parerea

*