voiajori

Salut toți iubitorii de porumbei. Sunt Corneliu, columbofil pasionat și administrator al acestui site.

E al treilea an în care joc porumbeii la concursuri. După doar 3 etape, sezonul acesta s-a profilat deja ca unul dezamăgitor.Eram cu atât mai dezamăgit, deoarece credeam că știu deja suficient de multe pentru a-mi ține porumbeii sănătoși și a-i concura ”corect”. Și totuși, în două etape îmi pierdusem 2/3 din lotul de zburători.

Au urmat multe sfătuiri cu prieteni, telefoane și zbateri pentru a afla care ar putea fi problema. Mi-am stabilit un obiectiv imediat, repunerea pe picioare a porumbeilor pentru etapa zonală de Jihlava.

Mulțumiri speciale vreau să-i transmit dlui Habaci Călin, multiplu campion național, FCPR Arad. Dl Călin mi-a sugerat un plan de tratamente: întâi contra tricomonadelor (2 zile) și apoi unul antimicrobian (4 zile), cu un chimioterapic pe care eram oarecum reticent să-l folosesc, enrofloxacina.

La sfârșitul săptămâni am angajat puținii porumbei care-i mai aveam la Jihlava. Am experimentat un concurs nu extraordinar, dar mai bun decât celelalte. Cred că nu e momentul să trag alte concluzii deocamdată.

Pe lângă mulțumirile pe care i le prezint public dlui Călin, îi mulțumesc și dlui Flaviu Vancea și celorlalți prieteni care au acceptat să-mi asculte lamentările și m-au sfătuit cât de bine au putut (Adi, Marius și alții, se știu ei).

Tuturor vă doresc multe împliniri alături de colegii columbofili și prietenii înaripați !

Adaugat pe 3 Jun 2011 de |  | 1,044 views

Spune-ti parerea

*