voiajori

Am prezentat zilele trecute inițiativa dlui Darius Iușan de a oferi unor începători într-ale columbofiliei un porumbel de super calitate, prin intermediul unei tombole organizate în cadrul banchetului Asociației Bihor.

Ei bine, această inițiativă s-a bucurat de un real succes. Mai mult, a căpătat o anvergură mult mai largă decât cea plănuită…
S-o luăm cu începutul.
Dl Darius, invitat special al asociației bihorene la banchetul de sfârșit de an, a adus cu dumnealui un porumbel de foarte mare calitate, o combinație Ad Schaerlaeckens și Jos Vercammen. Fiecare participant la banchet a avut ocazia sa achiziționeze unul sau mai multe bilete (5 RON / bilet), pe care a scris numele unui coleg, preferabil aflat la începuturile columbofiliei. Toate biletele au fost introduse într-o urnă (totalul a fost de 87 de bilete).
După premierea campionilor, a avut loc extragerea. Câștigător a ieșit nimeni altul decât Doru Sturz, concurentul cu distanța cea mai lungă din județ, indiferent de unghiul curselor din vest. Vedeți mai jos o fotografie cu Darius și Doru.

Ce-a urmat e și mai interesant, mai ales datorită faptului că a fost o acțiune spontană, nepregătită sau regizată în vreun fel
Din urnă fusese extras doar un singur bilet, deci acolo se mai aflau încă 86 de bilete – aflați la aceeași masă, d-lor Marius Tunduc, Vancea Flavius și Darius Iușan le-a venit ideea de a face surprize și celorlalți colegi începători care au luat bilete, dar și campionilor, deopotrivă.
Dl. Marius Tunduc a luat microfonul și i-a invitat în față, pe rând, pe fiecare campion județean. Acesta era rugat să ofere un pui din cel mai bun zburător pentru tombolă, din urnă era extras un nou bilet și un alt începător era făcut fericit.
Pe rând, s-au perindat pe lângă urnă columbofilii de top Peto, Vancea, Micloș, Lakatos, Bot+Rațiu, Zlibuț+Santa și mulți alții. Peste 20 de pui din porumbeii valoroși ai județului au plecat spre colegii începători!
Hohotele de râs prelungit și voia bună au demonstrat și demonstrează multor sceptici că și columbofilia e un domeniu în care ”a da” poate fi cel puțin egalul lui ”a primi”, prin prisma bucuriei pe care un astfel de act o poate genera.
Această ”tombolă a începătorilor” poate deveni o tradiție a asociației columbofile bihorene și, de ce nu, și a altor asociații care ne-ar putea lua exemplul, nu-i așa?

Vă invităm să zâmbiți și dvs., privind câteva extrageri, mai jos.


Adaugat pe 21 Dec 2011 de |  | 896 views

Spune-ti parerea

*