voiajori

Mă numesc Mihai Kantor și aș dori să propun un subiect de discuție în legătură cu clasametele online, referitor la ce am putea face pentru îmbunătățirea acestora.

Apariția clasamentelor on-line reprezintă, fără îndoială, un pas important făcut de columbofilia din țara noastră. Din păcate, odată cu avantajele care le are (accesul oricărei persoane deținătoare de PC, afișarea rezultatelor într-un timp scurt), există totodată și dezavantaje. Se pare că în țara noastră (și nu numai) există foarte mulți așa ziși “crescători” care nu fac altceva decât să “culeagă roadele” altor crescători.

Clasamentele online reprezintă pentru braconieri (majoritatea lor nici nu concurează cu porumbeii) un adevărat “borcan cu miere” unde se duc la sfârșit de săptămână să vadă “rezultatul” muncii lor (înainte trebuiau să aștepte
apariția catologului național). Odată cu apariția clasamentelor online, este foarte rapidă identificarea porumbeilor care au clasat sau care au realizat norma (o adevarată mană cerească pentru aceștia). Aș dori să propun o modalitate prin care să reducem accesul braconierilor la programul național de clasamente.
Cred că cea mai eficientă modalitate de combatere a acestei îndeletniciri ar fi alocarea unui număr unic pentru fiecare crescător (cum ar fi numărul legitimației).
Acest număr ar permite accesul columbofililor la clasamentele corespunzătoare etapei la care au participat (nu văd necesitatea ca cei din Ardeal să vadă ce au clasat cei din Moldova sau viceversa, având în vedere că accesul la rezultatele pe țară vor aparea în centralizatoarele naționale după încheierea sezonului competițional și pot fi publicate online după încheierea sezonului).

Odată cu introducerea acestei măsuri la clasamente ar avea acces numai persoanele direct interesate de rezultatele porumbeilor lor și nu și braconieri, care după cum am menționat anterior în cele mai multe cazuri nu concurează cu porumbeii (chiar dacă concurează, în mod sigur nu concurează la toate etapele).

Banuiesc că nu ar fi un lucru foarte greu de realizat și cred că ar duce la scăderea acestei activități extrasportive, mai ales dacă acest lucru ar fi asociat și cu vizite la domiciliu pentru verificarea și identificarea crescătorilor care au porumbei inchiși care nu le aparțin (și aplicare de sancțiuni împotriva celor depistați). Nu ajunge să punem numai legi în regulamentul național, ci să le și punem în aplicare, la fel cum fac și în țările din vest.

Vă doresc un sezon 2012 cu rezultate cât mai bune și cât mai puține pierderi.

Adaugat pe 27 Jan 2012 de |  | 3,560 views

Spune-ti parerea

*