voiajori

UN CAMPIONAT COLUMBOFIL UNIC PENTRU O COLUMBOFILIE CURATA IN ROMANIA

In urma cu cateva luni, FCPR facea un nou pas pentru ca in Romania sa existe un singur Campionat National Columbofil. Astfel am transmis un protocol Federatiei Romane de Sport Columbofil si Uniunii Columbofililor Profesionisti din Romania, in scopul demararii unor discutii care sa aiba ca finalitate un singur campionat national in Romania.

Argumentam atunci pozitia FCPR ca fiind federatia afiliata azi la FCI, fiind continuatorul Asociatiei Columba, cea care la initiativa lui Traian Nitescu a fost prima forma de organizare columofila din Romania inca din 1937, avand cel mai mare numar de membrii (net superior celorlalte doua), avand o infrastructura IT unica in Europa, si un Campionat Extrem de puternic.

Din pacate la initiativa noastra nu am primit nici un raspuns concret asa cum am sperat.

In asteptarea Sezonului competitional, FCPR invita cele doua entitati mentionate anterior la o intalnire pe tema organizarii unui Campionat Columbofil National in care sa aiba posibilitatea sa participe orice columbofil roman (cu exceptie celor suspendati intr-una dintre cele trei entitati).

Consideram ca a venit vremea ingroparii securii razboiului in columbofilia romana si ca este momentul marii unirii in folosul columbofiliei romane si a columbofililor romani. Consideram ca orice crescator de porumbei cinstit si onest trebuie sa aiba dreptul de participa la manifestarile international ca si concurent nu doar ca si vizitator. Consideram ca daca suntem oameni sanatosi mental si maturi, putem sa ne dam mana pentru organizarea unui Campionat National Columbofil in Romania.

Asadar va invitam dragi colegi la o intalnire in care veti avea ocazia sa demonstrati ca doriti o columbofilie curata si corecta.

Intalnirea se va desfasura la Bran (jud. Brasov) in data de 25 februarie incepand cu ora 9.00. Din partea fiecarei federatii sunt invitate 4 persoane reprezentative. Astfel eventualele decizii luate vor putea fi ratificate, pentru FCPR, de catre Conferinta Nationala FCPR care va avea loc pe 26 Februarie 2012.

Cu respect

Bilan Florin

Presedintele Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania.

Adaugat pe 12 Feb 2012 de |  | 1,360 views

Spune-ti parerea

*