voiajori

Ieri, 5 Mai 2012 , la ora 07:00  a avut loc lansarea celor 7123 de porumbei apartinand membrilor Asociatiei aradene “Voiajorul Arad”.  Beneficiind de o vreme superba, un cer senin si o temperatura optima pentru lansare, porumbeii nu au stat prea mult pe ganduri si au ales foarte repede directia corecta pentru a se reintoarce la volierele lor.

Daca la prima etapa cu lansare din localitatea maghiara Cegled, primii care s-au bucurat de sosirea inaripatelor au fost colegii din Arad, la aceasta a doua lansare, dupa primele previziuni, colegii de la centrul Ineu vor fi in fruntea clasamentului avantajati putin si de vantul prielnic care a suflat din directia S-SV.

Marta Daniel de la centrul Ineu mi-a spus: “Porumbeii au venit bine, cu viteza de peste 1300 m/minut, se poate ca primul porumbel pe orasul Ineu sa fie al prietenului Slaniceanu Viorel. Porumbeii nu sunt obositi, chiar zburau in jurul crescatoriei la ajungerea acasa. Cu siguranta a fost o etapa reusita.”

Fejes Robert din Arad, mi-a spus fara sa-si ascunda bucuria ca a fost o etapa reusita: “Peste 95% din porumbei au revenit acasa in mai putin de o ora, nu sunt prea obositi, iar acum ii privesc cum se bucura de baia care le-am pregatit-o. Va fi o etapa reusita iar ceea ce ma bucura cel mai mult este faptul ca Aradul va angaja cu siguranta un numar apropiat de porumbei si la urmatoarea etapa de Gyor pe care o vom organiza si zbura impreuna cu Asociatia din Bihor”

Si pentru colegii de la nou infiintatul centru de imbarcare din Lipova etapa a fost una foarte buna, cu sosiri excelente si cu pierderi minime.

Jucu Costica din Lipova mi-a spus: “Porumbeii au venit foarte bine, mult mai legat decat la prima etapa de Cegled. Pierderile sunt minime, aproape toti crescatorii cu care am vorbit aseara aveau deja sositi peste 95% din porumbei.Ma bucur ca odata cu infiintarea centrului, crescatorii lipoveni vor putea face rezultate frumoase si la categoriile viteza, demifond, general.”

Aceste trei opinii provenite de la colegii de la cele trei centre de imbarcare ale Asociatiei din Arad ne demonstreaza ca lansarea de la Dabas a fost o reusita pentru majoritatea crescatorilor.

Cu totii ne indreptam acum atentia asupra refacerii porumbeilor si aducerea lor la forma optima pentru castigarea locurilor fruntase de la urmatoarea cursa Gyor, in care, porumbeii aradeni vor trebui nu doar sa concureze intre ei ci si impotriva celor de la Bihor ale caror ambitii de a castiga in fata Aradului sunt foarte mari.

Felicitari organizatorilor si mult succes tuturor colegilor la urmatoarele etape din sezonul 2012!

Autor: Gabriel Carabas

06.05.2012

Adaugat pe 6 May 2012 de |  | 2,457 views

6 pareri la articolul “Dabas – Ungaria: etapa reusita pentru Asociatia Arad”


  1. j.costi says:

    Felicitări colegilor si multă baftă
    la următoarele etape!

  2. Marius Tunduc says:

    Hai Bihorul!!!
    Sa ne bateti sambata si sa va batem la maraton.
    Felicitari pentru concurs si mult succes tuturor si provinciei de vest de asemenea!!!

  3. Fejes Iosif - Arad says:

    Marius, cel mai bun sa castige, indiferent de categorie 🙂 …asa e cel mai corect 🙂

  4. ROMAN CLAUDIU says:

    Bravo vestule.Ati facut o treaba faina acolo….de asta sunt invidios ,ca in centru nu am reusit inca. Desi primul pas s-a facut la fond unde vom zbura 7 judete.Succes!

  5. habaci calin says:

    MARIUS iti doresc sa fi tu tot timpul primul la maratoane , dar dupa mine ……. ha ha ha .

  6. fam.TOTH says:

    Am si eu o intrebare,cum este posibil ca distantele gps sa fie diferite intre aceleasi puncte fixe ex;
    CEGLED 24.04.2010 TOTH-169507m
    CEGLED 28.04.2012 TOTH-172010m

    CEGLED 24.04.2010 BURCA-168753m
    CEGLED 28.04.2012 BURCA-171921m

    diferenta distanta
    24.04.2010 169507-168753=754m
    28.04.2012 172010-171921= 89m

    Intodeauna distantele dintre cele doua puncte au fost intre 700-800m.va rog d-lor sa-mi raspundeti cine este autorizat sa efectueze aceste masuratori si cred ca ar fi necesar o comisie care sa vada la fata locului la toti membrii asociatiilor pentru corectitudine si pentru rezultate corecte.

    RODICA TOTH

Spune-ti parerea

*