voiajori

Győr (germană Raab, slovacă Ráb) este cel mai important oraș în nord-vestul Ungariei, reședința comitatului Győr-Moson-Sopron și unul dintre cele 23 orașe cu statut de comitat ale țării.

Este situat pe traseul unuia dintre cele mai importante drumuri din Europa Centrală, la mijlocul distanței dintre Budapesta și Viena.

Orașul este unul dintre cele cinci orașe principale ale Ungariei și are o populație de peste 127.000 locuitori.

Acest articol, nu este unul dedicat frumusetilor acestui oras, ci unul dedicat primei “batalii” columbofile ce se da intre doua judete din Vestul Romaniei: Arad si Bihor si al carei start se da in aceasta zi din frumosul oras maghiar Gyor.

Aradul, trimite in aceasta batalie tot ce are mai bun si nu concepe decat un singur rezultat: victoria categorica in fata bihorenilor. Nimeni nu a facut menajamente, nimeni nu a retinut acasa o parte din porumbei pentru a-i menaja pentru etapa viitoare. Acest lucru il observam lesne din cifrele puse la dispozitie de clasamentul online de pe site-ul FCPR: daca la prima etapa au fost angajati 6829 porumbei iar la a doua etapa 7123 porumbei, la aceasta etapa de Gyor nu mai putin de 7587 de porumbei au fost trimisi sa reprezinte cu succes Aradul si sa aduca crescatorilor aradeni laurii victoriei.

Bihorenii, stiind probabil valoarea porumbeilor aradeni la etapele de viteza si demifond, au angajat pentru aceasta etapa un numar de 2997 de porumbei, cu peste 900 de porumbei mai putin decat angajasera la etapa precedenta de Budapesta.

Avand in vedere vremea favorabila care se anunta astazi in orasul Gyor, cu minima de 13 grade Celsius si o maxima de 28 de grade, cu vant care bate slab dinspre N-NE, toti columbofilii participanti la aceasta etapa spera intr-o etapa reusita, cu sosiri bune si pierderi minime.

In incheiere, nu imi ramane decat sa urez mult succes tuturor columbofililor participanti la aceasta etapa si sa va invit sa urmariti in continuare stirile prezentate in cursul zilei de astazi pentru a afla care crescatori au sansele cele mai mari de castig la aceast frumos duel columbofil.

Autor: Gabriel Carabas

11.05.2012

Adaugat pe 11 May 2012 de |  | 5,161 views

20 pareri la articolul “Aradul si Bihorul – prima batalie de la Győr”


  1. j.costi says:

    Felicitări pt acest articol şi baftă participanţilor.

  2. Fam.Lucaci says:

    Citind acest articol, mi-am amintit de Cristian Topescu, care prezenta intodeauna istoria, populatia, zona geografica,a unui oras in care se desfasura o competitie sportiva. Felicitari pt. articol, si fie ca cei mai pregatiti sa invinga, iar noi ceeilalti sa avem putere sa-i felicitam pe invingatori. Ionut Lucaci

  3. Fejes Iosif - Arad says:

    Aradul a trimis 6839 porumbei.
    Concursul a fost unul reusit, porumbeii atingand o viteza medie de 1209 m/min.
    Felicitari castigatorilor, pe care ii vom afla doar dupa deschiderea ceasurilor.

  4. Catalin Ilea says:

    LA cat a ajuns la arad primul porumbel?Cum s-au strans?

  5. Henning says:

    Felicitari pentru articol.

  6. petru says:

    pt arad aproape intotdeauna concursurile cu bihorul au fost reusite,defapt 7000 de porumbei ,au atras cei 3000 ai nostrii,ducandu i catre arad….da vad ca nimeni din bihoreni,,se stiu ei care,, nu spun ce etapa Buuna au avut.oare de ce??/

  7. Marius Tunduc says:

    Iara ati avut noroc. Oricum felicitari.

  8. MAN FLAVIU says:

    Un concurs partial reusit.Reusind locurile 2 si 10 porumbel pe judetul Bihor cu porumbei de la dl.Habaci(SI BINEINTELES CU AJUTORUL SFATURILOR CARE MI LE DA PE TOT PARCURSUL SEZONULUI) Calin si locul 1 crescator in ciuda faptului ca am o distanta mai mare fata de Oradea. SI FELICITARI NOUA, CLUBULUI BEIUS!!!

    NUMAI BINE!!!!

  9. Marius Tunduc says:

    Petre da ce au magnet sai atraga? O etapa buna, prima dificila ca orientare si numeric si din pacate pt noi cu vant in jos. Felicitari tuturor participantilor.

  10. gutu says:

    Au valoare d-le Tunduc,nu magnet

  11. Fam.Lucaci says:

    Felicitari pt. Fam Man, deasemenea il felicit pe d-l Gavris, centrul Beius. D-le Petru, nu putem spune ca a fost o etapa nereusita, ci din contra eu o consider o etapa reusita, am 25 din 26 acasa, clasand jumate, iar cel care lipseste a fost bagat direct la Gyor, nejucand nici o etapa pana acum, se pot verifica fisele de imbarcare. Dar stiu ca in cursul zilei de azi va aparea, findca are familie, ii curge prin vene sange albastru. Cat despre cei din Arad felicitari, sunt buni dar au fost ajutati de conditiile meteo, ve-ti vedea ca cei din Vladimirescu vor castiga. Cine stie sa citeasca un clasament, se uita la zona in care a intrat pasarile, procentul de porumbei clasati din numarul celor angajati. Cat despre valoarea unui crescator, uitati-va cate pasari ii intra pana prinde echipa, daca o prinde. Deasemenea il felicit pe d-l Burca, care din nou si-a demonstrat calitatea, in ciuda carcotasilor. Felicitari invingatorilor. Ionut Lucaci.

  12. Marius Tunduc says:

    Nici nu am afirmat asa ceva. Am intrebat ironic daca au porumbeii magnet sa-i atraga unii pe altii?
    In rest sanatate si succes la toata lumea!

  13. habaci calin says:

    Flavius ma bucur foarte tare pt ca ai reusit aceste locuri fruntase pe judetul bihor, chiar cu distante intre cele mai mari.
    Ma bucur si pt mine pt ca porumbei mei nu ma fac de ras , si se bat pt locuri fruntase si in alte judete.
    Cat despre alti care se lauda singuri pe net, cum si cati porumbei le-au venit ,si ne dau detali amanuntite, le dau un sfat.
    Nu mai lingeti c…. la altul si lasati pe alti sa va laude ,pt ca nu va faceti bine la imagine vostra , va faceti mai mult rau decat bine .
    Pt ca lumea se satura si se scarbesc , cand trebuie sa intre pe net sa va citeasca com aberante, si auto reclama ,cam pe naspa.
    SPER CA BOGDAN SA FIE IMPARTIAL SI SA IMI PUBLICE COM . ITI MULTUMESC ANTICIPAT.

    Pașca Bogdan, admin: Căline, e datoria mea să public comentariile care nu stânjenesc alte persoane participante la discuție. Public și comentariul tău așa cum este, dar te-aș ruga ca pe viitor să eviți astfel de exprimări!
    Mulțumesc!

  14. Revers says:

    Am citit de doua ori comentariul domnului Habaci si inca ma mai mir de spusele dumnealui.Ceva s-a intamplat de anul trecut sau nu chiar el lauda pe toate siteurile porumbeii domnului Lucaci(si invers)? Acum acesta linge c…t? Sau se refera chiar la domnul Man care si dansul da detalii destul de amanuntite si isi lauda(linge) profesorul.
    Dar ce rost mai are sa comentam asemenea posturi.
    Succes si voie buna.

  15. PESCARU ALEXANDRU says:

    LOC 3 centru Alesd, tot din Arad !!!

  16. Fam.Lucaci says:

    D-le Pescaru, va felicit si-mi scot palaria in fata dumneavoastra, a-ti reusit sa clasati 40 din 53 si impotriva vantului, un numar extraordinar de porumbei clasati. Au fost crescatori care au angajat peste 140 de bucati si au clasat aproape acelasi nr. de porumbei ca dumneavoastra, desi au fost avantajati. Cred ca nu gresesc in momentul in care afirm, ca ati avut cel mai bun procent de clasari la aceasta etapa. Ne faceti cinste bihorenilor(sunteti bihorean) sa avem un astfel de reprezentant in Arad. Va salut pe toti. Ionut Lucaci.

  17. Fam.Lucaci says:

    Apropo Bogdane, ce-ar fi sa faci un articol, in care fiecare crescator doritor, sa poata paria pt. etapa de Gyor zonala, atat pe pasare cat si pe echipa, sa vedem ce crescatori avem, sa vedem joaca stiinta in noi sau hazardul? Invit pe Campionii: Fam Toth, Burca, Pescaru, d-l Habaci, Marta, Vancea, Tunduc, Mircea si Marian, Onodi, si pe toti cei care doresc sa participe, nu de alta dar sa aratam tuturor ca zona de Vest are si stiinta, nu doar numar de porumbei. Bogdane ce te-as mai ruga, sa inregistrezi adresa celor care vor participa, nu de alta dar cunosc o persoana care a pariat cu d-l Vancea pe 1000E si a doua zi nu a mai recunoscut pariul desi era cu martori, si era si scris. Iar duminica viitoare sa discutam despre stiinta CRESCATORILOR DIN ZONA 1. Ionut Lucaci.

    Pașca Bogdan, admin: Foarte bună ideea ta, o să pun de mâine un articol unde crescătorii doritori să se poată înscrie!

  18. habaci calin says:

    Pașca Bogdan, admin: Călin, te-am rugat sa nu mai scrii comentarii jignitoare, indiferent dacă ai dreptate sau nu. Dacă vrei să te cerți cu cineva, încearcă să o faci diplomat, atâta timp cât eu administrez acest site, scandalul nu va fi promovat! Mulțumesc pentru înțelegere!

  19. zlibut santa says:

    Dupa etapa de Amsteten se numara porumbei nu acuma,sau pentru unii Gyor a fost maraton,succes in continuare ,baietilor…Nu va mai aprindeti.

  20. gutu says:

    are dreptate domnul care a scris comentariul de mai sus,Caline! Chiar tu anul trecut il laudai pe domnul Lucaci si viceversa.nu trebuie sa ne jignesti ca noi iti aducem aminte ceva ce tu poate ai uitat.

Spune-ti parerea

*