voiajori

În 24 iunie 2011, clubul național BBC (Clubul Britanic Barcelona) a lansat 420 de porumbei de la Palamos, o locație spaniolă renumită printre crescătorii britanici, datorită dificultății concursurilor cu lansare de acolo, a distanțelor foarte mari și a formelor de relief foarte dificile pe care porumbeii trebuie să le parcurgă în drumul lor spre Regatul Unit.

Până acum nimic special, deoarece englezii organizează anual lansări de la Palamos și Barcelona. Nici câștigătorul acestei etape nu este unul surprinzător. John Halstead, din Gillingham, este cunoscut în special pentru locul 1 Național Barcelona obținut în 2009. Acum el reușește să obțină un nou și foarte spectaculos loc 1 Național Palamos, cu un porumbel albastru, de 3 ani, numit Maurice (după numele salvatorului său, cum puteți afla mai jos).

Spectaculoasă este însă povestea acestui porumbel campion. În 2010, Maurice a fost angajat la Naționalul Barcelona și, fără ca John să știe, a ajuns până la 30 de mile de casă, la Southampton. Complet epuizat, ducea o luptă de supraviețuire… O pisică l-a fugărit sub o mașină, și chiar înainte de a-l prinde, a fost observat de un trecător. Acest om a salvat porumbelul emaciat, care părea că va muri în minutele următoare. Deși nu era columbofil, a contactat RPRA (Asociația Roială de Porumbei de Concurs) și a fos pus în legătură cu secretarul clubului local, Maurice Brick. Dl Maurice a îngrijit porumbelul și după câteva zile i l-a înapoiat proprietarului.


John a făcut tot posibilul să recupereze pasărea, iar Maurice părea că răspunde bine la îngrijire. După multă muncă din partea iubitorului stăpân, la începutul acestui an, Maurice a participat cu succes la o cursă scurtă de pregătire și la încă 4 concursuri peste canal. Apoi, John l-a programat și pregătit foarte bine pentru cursa națională de Palamos. Și iată că dragostea imensă, dedicarea și încrederea puse în acest porumbel au dat roade. Porumbelul îl răsplătește din plin pe columbofil cu un excepțional loc 1 Național !

Specificăm că Palamos-ul de anul acesta a fost unul tipic, adică un concurs foarte greu. Porumbeii au fost lansați la 8:00 din localitatea spaniolă și nici unul nu a reușit să ajungă acasă în prima zi. Mai mult, Maurice a ajuns acasă abia la ora 13:21 și doar alte 5 păsări au reușit să ajungă la columbăriile lor în cea de-a doua zi a concursului.

Credem că orice iubitor de porumbei poate fi impresionat de o astfel de poveste reală. Și sperăm ca și mulți așa ziși columbofili să ia aminte, să se schimbe în bine și să învețe să iubească cu adevărat porumbelul !

*informații preluate de pe elimarpigeons.com

Adaugat pe 28 Jun 2011 de |  | 1,842 views

Spune-ti parerea

*