voiajori

Mai jos va prezentam imagini cu castigatorul etapei Seminationale Gdansk. Acesta ar fi trebuit sa fie un articol mult mai complet si mai detaliat, dar din pacate din lipsa timpului nu pot decat sa va prezint cateva fotografii ale acestui fenomenal mascul 50 % Freialdenhofen 50 % Wanroy.

Pedigreul tatalui

Adaugat pe 30 Jul 2012 de |  | 17,597 views

43 pareri la articolul “650735-09 Loc I Gdansk Semi National”


  1. vasu viorel says:

    felicitari ,superb mascul

  2. dragos dorneanu says:

    Intr-adevar un porumbel extraordinar!!!Felicitari Florin!

  3. Ianos Ciprian says:

    Ce poti sa spui? , trebuie ” dat cu lac ” si pus in vitrina .
    O pasare completa cu palmares pe 3 ani la fond , si culminand cu aceste 2 etape de locul 1 care cu greu vor mai fi egalate …. , Bravo pt. crescator , care incepand cu 2010 a stiut s-o puna in valoare prin recuperare , hrana , antrenament … , a stiut sa-i gaseasca forma .
    P.s.- corectati seria deoarece in titlu este cu 736 iar in foto cu 735.

  4. mirel says:

    felicitari d-le florin

  5. lau cs says:

    respect!!

  6. Sucevean says:

    Felicitari domnule Florin,

  7. florin sv says:

    bravo jos palaria si crescatorul dar si pasarea sant de nota zece!!!!

    si suceava se lauda cu un porumbel care a mers de doua ori la berlin anul acesta .

  8. http://miklos85.sunphoto.ro says:

    super pasare , multe felicitari si bafta in continuare…
    bineinteles este un rezultat demn de invidiat… dar parecase altfel nu se mai poate DOAR CU MULTE LOCURI DE 11111111111111111 BRAVO INCA O DATA…
    anul trecut a fost moise d. anul acesta dumneavoastra SIGUR CAMPION NATIONAL….
    insa nu si singurul mai este si savu florin de la medias cu doua locuri de unu…… dar din alt numar de porumbei … numar mai mic.
    se pare ca locul unu si doi deja e rezervat….
    dar dmn mai aveti un avantaj cred ca sunteti loc unu si la maraton extrem
    bravo si tinetio tot asa……….

    • valy says:

      porumbelul asta va participa doar la categoria maraton extrem , categoriile au fost clar diferentiate.felicitari si la cat mai multi descendenti valorosi .

  9. Misu says:

    gresiti d-le Valy, categoria maraton inseamna 2 etape peste 800km, nu inseamna ca dc a zburat si indeplinit conditiile pt extrem maraton nu mai are dreptul la ce a castigat.

    • valy says:

      au fost in club niste discutii pe baza acestui subiect si s-ar parea ca va ramane doar cu categ. maraton extrem .pana anul trecut sau acum 2-3 ani cu punctajul de la maraton se participa si la categoria fond . sincer mi-ar parea bine sa apara la ambele categorii ,dar de asta sa facut aceasta noua categorie de maraton extrem ,ptr. a le da o sansa gruparilor care aveau peste 1000 km si participau in concursuri de maratoane cu grupari care aveau maratonul la limita .

  10. Ştefan Boanţă says:

    Corect com 11. Campion la doua categorii( Maraton si Maraton Extrem).

  11. Iulian Pavel says:

    D-le Pralea discutiile la club sunt discutii la club, noi vorbim pe regulament si nu am vazut nicaieri sa scrie ca pasarile care fac maraton extrem nu intra si la maraton.

  12. valy says:

    dar nici ca cele cu maraton extrem intra si la maraton…

  13. doru.bacau says:

    AI PUSO FLORINE BRAVOOOO te felicit.sa traiesti si tu si porumbelul.DORU.

  14. valy says:

    Mie unul mi-ar conveni ca porumbelul meu care are norma la maraton extrem sa poata figura si cu norma la maraton ,a zburat 2 etape si face 2 categorii ,interesant, dar totusi sunt sceptic ca asa va fi . Din punct de vedere regulament se poate interpreta , cel putin la aceste categorii , dar om trai si vom vedea ce va fi …vorba aia ,”ce-o fi mamei o fi si tatei ” .
    P.S. imi cer scuze ca prin interventia mea sa deviat de la subiectul topicului.

  15. GS says:

    maraton extrem=2000km din doua etape.Pot fi si una de 900km si una de1100km nu-i obligatoriu doua peste 1000km

  16. alex says:

    locu 1 romania la maraton si maraton extrem felicitari dle florin cu stima alex c-s

  17. I Walk Alone says:

    felicitari….un porumbel de aur as putea spune!!

    de ce totusi ati scris ca porumbelul este 100% FRAIDENHOFEN,cand el este doar 50% Fraidenhofen si 50% van Wanroy???

  18. Tamasan Vasile says:

    avem maraton din doua etape ,avem maraton extrem cu 2000 km ,dar cu trei etape peste 1000 km fiecare ce categorie avem?

  19. Tutaru Costel says:

    Felicitari!Un mascul de exceptie!

  20. misu says:

    D-lor, este un rezultat exceptional, la aceasta distanta cu 2 etape peste 1000km nu ar fi iesit din comun, ce este nemaipomenit, avansul in zona lui si chiar viteza medie din clasament fata de urmatorul. As fi curios si eu ce a scris comisia care a verificat porumbelul in raport cand a facut controlul. Din poze porumbelul arata destul de bine, dupa acest zbor. A scris comisia, ceva? Sau macar a incercat acest lucru, despre starea generala cum arata acest porumbel? De ce spun asta? Nu contest rezultatul, dar pt o mai buna credibilitate in primul rand. De ce totusi organizatorul/-torii nu au pus macar o stampila pe aripa, ca sa nu mai vorbim de un centru unic de reclemare. La astfel de concursuri trebuie totusi asa ceva. Anul trecut cand Burca Ionut a luat locul 1 la Berlin pe general, s-au luat toti de el ca nu se cunosc urme pe aripa, ca picioarele nu sunt uscative, ca narile sunt prea pudrate, penajul foarte lucios, etc, etc. Am o intrebare pt. proprietar, cand au fost facute pozele de mai sus? Cred ca dupa sosire, ca nu avea de unde sa stie ca va veni locul 1.
    Sa nu credeti ca o sa contest ceva, dar la astfel de rezultate trebuie si credibilitate (asta nu e vina crescatorului bineinteles-cu toate ca eu unul as cere un supracontrol) ceea ce la noi inca nu exista, mai ales stiindu-se “harmalaia” de la imbarcari. Ce este cel mai ciudat de multe ori “marii campioni” sunt impotriva controalelor!!! Pe viitor ar trebui sa gandim mai profesionist.

  21. mihok says:

    iata un porumbel de exceptie, super rezultat. desi nu cunosc crescatorul il felicit pt asa rezultat @iar pt cei care au indoieli sau asa zise semne de intrebare asupra acestui rezultat ……….no coment! inca o data felicitari acestui crescator !(porumbei Freialdenhoffen incep sa puna amprenta si sa lase o impresie ff. buna in long distance of/ Romania. toate cele bune!!

  22. CRISTI GRADINARU says:

    Domnule Misu,nu stiu din ce club faci dumneata parte de aveti asa mare harmalaie la imbarcari,La noi se imbarca porumbeii profesionist ,la fel ca afara,iar pe Domnul Spoiala l-au imbarcat din alte judete,ca nici lor nu le venea sa creada si a avut si stic de control cu serie ascunsa si comisie de control acasa,iar domnul Spoiala este de acord cu toate controalele,cat despre tine,mai bine cumparati poumbei,fa rezultate si dupa aia fa comentarii,ca nu prea am auzit de tine…esti usor jalnic.

  23. Iulian Pavel says:

    D-le Misu de ce nu intrebi mai intai cum aratau porumbeii si la restul crescatorilor? A fost o etapa reusita cu un usor vant din spate, lansare la ora 12 porumbeii au avut de zburat aproximativ 400 de km in prima zi si nu s-au extenuat, iar a2a zi au luat-o de la capat. Porumbelul d-nului Spoiala este 100 % un exemplar care zboara pe timp de noapte, avand sosiri inclusiv anul trecut la ori foarte matinale pe distante lungi. Si ca sa fiti linistit acest porumbel a fost verificat si la primul Gdansk si la al2lea de cate o comisie formata din diferiti crescatori ai judetului Bacau, printre care si vicepresedintele comitetului de organziare Irimia Costel.

  24. misu says:

    D-lor, uite asa se aprind si unii mari campioni cand este vb de controale. Ce am contestat eu ceva? Eu am vb despre cum ar trebui sa fie controalele. Atunci cand un porumbel vine cu avans fata de cei cu ~200km in fata(atentie ora sosita inainte de ora sosita de ceilalti de sus) incepi sa iti cam pui intrebari, ca nu noi am inventat sportul asta, sunt f. multi crescatori care au importat masiv de afara inclusiv porumbei de Freialdenhoffen cred ca s-au adus sute. Asa ca atunci cand unii cer credibilitate, altii “iau foc”. De ce? Nu ar fi fost normal daca tot faceti reclama acestui porumbel sa si prezentati toti pasii si cum a fost imbarcat, si cum a fost controlat, etc, etc? Pt ca astfel de rezultate nu exista nici in vest, iar daca aud aia cu siguranta nu prea cred nici ei. Asa ca nu va mai aprindeti cand uni cer corectitudine. Nu conteaza ce porumbei am eu si ce am cumparat sau o sa cumpar, eu am facut o constatare ca la un astfel de nivel nu s-a pus o stampila pe aripa. Vi se pare normal? Eu nu am contestat rezultatul si porumbelul, ci am zis cum a fost controlat acesta. Si ca exemplu va dau chiar rezultatul de exceptie de la Olimpiada de la Londra, unde o chinezoaica a intrecut si recordul mondial de la baieti la inot, si nu pe oricine ci pe recordmenul absolut al tuturor timpurilor cu cele mai multe medalii castigate, americanul Ryan Lochte , iar toate comisiile de antidoping sau autosesizat si cer controale suplimentare si f. amanuntite. Ce vi se pare anormal cand un astfel de rezultat in orice domeniu sau sport o fi sa fie CERTIFICAT si nu contestat, iar ca sa nu fie contestat trebuie CONTROLAT la sange. Asta am zis si sa fie si pe viitor, dar unii dintre voi f. artagosi care nici nu prea inteleg sensul cuvintelor incep cu ” diverse”. Tare as vrea sa va fi vazut daca ati fi fost batuti de Braila sau Tulcea la fel, cam cum ati fi gandit?

  25. CRISTI GRADINARU says:

    Au fost si ani,cand Bacaul pierdea in fata Brailei s-au Galatiului,si acum a fost prima data in istoria GDANSCULUI cand Bacaul a batut Suceava domnului Misu…de ce crezi tu ca Doctorul Bilius nu vroia sub nici o forma lansari intarziate…?

  26. Sucevean says:

    Misu: “Pt ca astfel de rezultate nu exista nici in vest, iar daca aud aia cu siguranta nu prea cred nici ei.”
    Sa mori tu?
    Locul 1 Barcelona int. 2011 – Boogaard-Van Buren(NL) /1237km/ ora 4:59. Locul 1 in Belgia de la Barcelona a avut distanta de 1081 km si a sosit abia la ora 5:02. Sanatate!

  27. Campeanu Daniel PH says:

    Felicitari Florin,un porumbel de nota 10.Bafta in sezonul 2013

  28. valy says:

    Cristi si Iulian , sincer nu stiu de ce va straduiti sa bagati in seama comentariile lui “misu ” , care poate fi chiar catelul vecinului meu ,atata timp cat se ascunde in spatele acestui nick name .Valoarea acestui porumbel, al lui Florin, va fi contestata de carcotasi de aici inca 1000 de ani, ca vorba aia : “vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri” . Sincer daca as fi in locul lui Marius l-as si bana ca user . Adevarul ,ca este greu sa accepti adevarul , au spus-o oameni mult mai inteligenti ca noi in trecut , ramane doar intrebarea : putem sa acceptam ca am fost invinsi de un adversar ???? cei care accepta sunt adevarati adversari , …restul sunt rebuturile columbofiliei romanesti …si looserii . Cu respect ptr. valoarea acestui porumbel si a celor care vor mai fi …

    Pașca Bogdan, admin: Vă asigur că nici un „Marius” nu banează userii pe acest site. Iar cât despre comentariile răutăcioase, fac apel să încetați acest scandal, altfel vor fi luate măsuri în acest sens! Vă mulțumesc!

  29. valy says:

    Nu stiu cine este acest “sucevean” , dar daca toti am fi ca el …columbofilia romaneasca ar fi pe alte culmi . Respect “sucevean ” , cu plus 1000 daca chiar esti si din Suceava.

  30. valy says:

    nu stiu daca ati sesizat , dar pe toate site-urile ( sau aproape ) se vorbeste despre rezultatele acestui porumbel exceptional…dar exista un site unde nu prea se vorbeste sau este ignorat complet …si anume site-ul fond-maraton . Oare nu se poate spune ceva acolo si despre acest porumbel ????, sau este greu de digerat ? …

  31. valy says:

    Bogdane , sper ca nu vor fi luate masuri asupra comentariilor mele …cel putin , nu sunt rautacioase , zic eu , si nici scandaloase …

    Pașca Bogdan, admin: Nu mă refeream doar la comentariile dumneavoastră, am generalizat. 😉

  32. Sucevean says:

    Valy, dar nici de Iurieti Relu sau de Ujeniuc Liviu nu s-a vorbit pe acel site… cred ca din lipsa de timp.
    dl Boscu este un baiat cu bun simt….
    A trimis dl Spoiala(sau altcineva) vreun mail cu poze si cu rezultatele porumbelului si nu au fost publicate pe acel site? Daca da, eu o sa-mi schimb parerea despre dl Boscu…

  33. misu says:

    Pt. toti …. care nu inteleg nimic din ce am scris. Si cu asta inchei. Am repetat de nu stiu cate ori ca nu contest acest rezultat chiar l-am laudat. Alta este problema in Romania, “multi citesc si putini inteleg” la fel ca si la porumbei. Iar referitor la ce a zis Sucevean, eu zic sa nu mori tu baietas, acel porumbel a castigat doar o Barcelona nu si pe a 2-a la 3 saptamani, si cred ca nici nu a mai vazut lumina zilei. Imagineazati un porumbel cu 2 barcelone intr-un an, dar in fine…. mai trebuie sa cresteti. Iar in privinta numelui nu stiu ce tot incercati, mai ales cine vb, “Valy,Sucevean,Marlan, etc.”. Si cu asta am incheiat nu mai am ce discuta ca pb. “se incing lucrurile” pe aici, si iarasi ma repet FELICITARI INVINGATORULUI.

  34. gdansk says:

    problema e ca la gdansk crescatorii din bacau si-au imbarcat intre ei porumbeii nu cum spunea cristi ca au imbarcat porumbeii altii din alte judete.chiar cativa crescatori s-au sezizat dar n-au spus nimic.as vrea sa vad numele de pe comisia de imbarcare daaca este vreun nume din alt judet.nu contest valoarea dar pentru o mai buna credibilitate ar trebui ca d-l spoiala sa vina cu argumente.

  35. Marius Tunduc says:

    Respectul este cel mai important aspect al vietii! Respectul fata de noi insine, fata de vecini, prieteni, si fata de partenerii de competitie.
    Daca am avea un dram de respect ne-am scoate palaria in fata unei astfel de performante!
    Bravo acestui porumbel unic si proprietarului sau!!!

  36. Sucevean says:

    Daca nu esti fricos, da-ti numele tau adevarat si apoi poti sa pui la indoiala performantele domnului Spoiala!!!
    Felicitari si lui domnul Peste Ioan din Roman!!!
    P.s. Cu cehul prins si cu “batrana” nu ai cum sa faci asemenea performante…..

  37. GRISTI GRADINARU says:

    Domnul Florin Spoiala,este din Bacau,si porumbelul lui a fost ambarcat de o comisie de la iasi,chiar tehnicul de la iasi din cate am anteles.

  38. Misu says:

    Vedeti ceea ce spuneam,CREDIBILITATE. Daca s-ar fi facut un centru de reclemare, o stampila pe aripa cand se introduce porubelul in masina nimeni nu ar fi zis ceva. La fel si marele campion de la Vrancea care isi imbarca singur porumbeii. S-a ajuns la o asemenea penibilitate incat mie sincer de multe ori chiar ma intreb, mai are rost sa mai comentam sau suntem pur si simplu niste prosti care dam bani aiurea. NU VREM ALTCEVA DECAT CREDIBILITATE!!!

  39. misu says:

    S-a finalizat clasamentul de la Gdansk? Unde il gasim? Ca la Neamt nu mai este si nici la FCPR.

  40. Adriano says:

    Damaret A ” ‘Barcelona’ 2106367/58-Cel mai bun porumbel care a zburat vreodata in Barcelona”. De doua ori castigator la International Barcelona! In anii 1962 si 1963.

    Sportul interantional de porumbei a primit un pumn in anul 1962 cand A Demaret din Ottignies a castigat International Barcelona pentru a doua oara cu masculul sau argintiu de patru ani. Asemenea lucru nu s-a mai intamplat niciodata inainte si nici in anii care au urmat de atunci. NU UITATI>>>>DE 2 ORI CASTIGATOR BARCELONA INTERNATIONAL!

Spune-ti parerea

*